15 Haziran 2024 Cumartesi

17:06   EŞ BAŞKAN SARıYıLDıZ; “AKDENIZ’DE ASFALT SORUNU YAŞAYAN TEK MAHALLEMIZ KALMAYACAK”   17:03   TARSUS’TA KARNE HEYECANı: BAŞKAN BOLTAÇ ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   17:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   16:57   TOROSLAR, KURBAN BAYRAMı’NA HAZıR   16:54   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI`NDEN SAHILLERDE ÜCRETSIZ ŞEZLONG VE ŞEMSIYE HIZMETI   14:27   MEZITLI BELEDIYESI SU PARKı, 2024 YAZ SEZONUNU AÇıYOR   14:04   SILIFKE BELEDIYESPOR, TENIS BAHAR TURNUVASı DÜZENLEDI   13:04   AYŞE ATEŞ`TEN, TUNÇ VE YERLIKAYA`YA AÇıK MEKTUP   10:16   MERSIN`DE “DENIZ KAPLUMBAĞALARıNıN UYDU ILE İZLENMESI PROJESI” HAYATA GEÇIRILDI    10:12   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: "EMEKLI MAAŞıYLA BıRAKıN KURBANı, SEBZE VE MEYVE BILE ALıNAMıYOR"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, `AFET VE İMAR ÇALıŞTAYı` DÜZENLEDI   15:37   TOROSLAR’DA YAYLA YOLLARı BAKıMDAN GEÇIYOR   15:28   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı   15:22   TARSUSLU KURSIYERLER YAPTıKLARı ESERLERI SERGILEDI, BÜYÜK BEĞENI TOPLADı   14:36   ÇOCUKLARıN BAYRAMLıKLARı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:32   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, KENT KONSEYI SEÇIMINE KATıLDı   14:22   CHP`LI PALA`DAN FAHRETTIN KOCA`YA HEMODIYALIZ SORUSU   12:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN DEVLET BAHÇELI`NIN İTTIFAK İSTEĞINE YANıT GELDI   11:40   GÜLCAN KıŞ: “ÇEŞMELI-TAŞUCU OTOYOLUNU ÇILE YOLU OLMAKTAN ÇıKARıN ARTıK ”  
 
     
   

CHP İlçe Başkanı Uçar, çiftçilerin sesi kulağı oldu..


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, Göksu Irmağı’nda yaşanan taşkının ardından zarar gören çiftçilere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

 

Tarih : 16 Mart 2017 Perşembe 20:54   Okunma : 1378

Sökün, Çeltikçi, Kurtuluş ve Bahçe mahallelerinde CHP’li Başkan Uçar’a yaşadığı sıkıntıları anlatan çiftçiler, “Başkanım Göksu Nehri’nin yükseldiği andan itibaren bütün çiftçi arkadaşlarımızla tarlalarımızda nöbet tutuyoruz. Çocuklarımız bir taraftan bizler bir taraftan küreklerle tarlamızı taşkından korumaya çalıştık. Devlet büyüklerimiz artık bu soruna çözüm bulsunlar. Bu zararlarımızı kim karşılayacak nasıl karşılayacak” diye serzenişte bulundular.

“YILLARDIR NEDEN ÖNLEM ALINMIYOR VE ALINAMIYOR”

CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, aşırı yağışlar nedeniyle Göksu Irmağında su seviyesinin yükseldiğini bu sebepten dolayı bin 109 dönüm ekili arazinin zarar gördüğünü açıklayarak, “Çiftçilerimize büyük geçmiş olsun. Gübre ve mazot pahalılığından zor günler yaşayan üreticilerimiz, ürettiğinin ve emeğinin karşılığını alamadığı gibi maalesef alışkanlık haline gelen ve yıllardır bir türlü önlem alınamayan ırmak taşkınlarıyla da yok edilmek isteniyor. Çiftçi tamamen borç içerisinde ve zor durumda bırakılıyor”

“AKP’NİN TOZLU RAFLARDAN İNDİRDİĞİ KAYRAKTEPE BARAJI NEREDE”

“Kayraktepe Barajının önemi ve ciddiyeti bir kez daha ortaya çıkmıştır” diye açıklamasını sürdüren Başkan Uçar, “AKP iktidarı yıllardır tozlu raflardan indiriyoruz söylemleriyle Silifke halkını ve çiftçilerimizi kandırmaya devam etmiştir. Eğer ki Kayraktepe Barajı yapılmış olsaydı bu felaketin hiç birisi yaşanmayacaktı. Belki yaz mevsiminde su sıkıntısı bile çekmeyecektik. Ama bugün görüyoruz ki taşkınlar halen devam ediyor. Çiftçilerimiz halen bu taşkınlarla zor durumda bırakılıyor. Mazot, gübre derken beli bükülen çiftçimiz, devlet yetkililerinin hiçbir önlem almamasıyla ciddi anlamda zarara uğratılıyor. Nerede bu iktidarın milletvekilleri, nerede bu başkanlık gelirse ekonomi düzelecek diye nutuk çekenler. Derhal ve derhal bu çiftçilerin zarar tespitlerinin yapılarak, gerekli zararın karşılanması gerekiyor” diye konuştu.

Her zaman çiftçinin yanında ve çiftçilerin sorununu gündeme getireceklerini açıklayan Uçar, Silifke Belediyesi, Büyükşehir ve DSİ yetkililerine de çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

 

Paylaş :
Etiketler :  CHP, SİLİFKE, BÜNYAMİN UÇAR, MUSTAFA TURGUT.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA