3 Mayıs 2024 Cuma

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

AİHM Topu Türk ukukçularına Attı: İnsan Hakları Sözleşmesini Koruyun


Hukuk fakültelerinden mezun olup avukatlık stajına başlayacak olan Stj. Av. Güler Berna Şentürk, Stj. Av. Ahmet Feyzi Özdemir, Stj. Av. Uğur Özbek, Stj. Av. Ferhat Bayar ve Stj. Av. Sümeyye Rukiye Yakar, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti.

 

Tarih : 8 Aralık 2018 Cumartesi 13:59   Okunma : 908

Başkan Yardımcısı Av. Fatma Demircioğlu ve yönetim kurulu üyesi Av. Mahçe İnanoğlu Deprem’in de bulunduğu ziyarette, Straburg’da katılmış olduğu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile ilgili gözlemlerini meslektaşlarına anlatan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz,  “Siz hukukçusunuz. Kendi göbeğinizi kendiniz keseceksiniz. AİHM, ‘Biz ikincil derce mahkemeyiz, siz asıl mahkemesiniz’ demiştir. Evrensel insan hakları birdir. İnsan Hakları Sözleşmesi’nde gerek fikir ve düşünce özgürlüğü, gerek yaşam hakkı, gerek mülkiyet, gerekse kişisel veriler ayrıntılı bir şekilde tek tek yazmaktadır. Bunların korunması siz hukukçuların tekelindedir. Bunlara dokundurmayacaksınız. Kürsünün ne tarafında olursanız olun, siz Türk hukukçuları olarak bunun mücadelesini vermek zorundasınız. AİHM bu konuda topu bize attı. Bu nedenle sahada sağlam duracaksınız. 90 dakika değil, 90 artısını da düşünerek mücadele edeceksiniz” diye konuştu.

“HUKUKÇULARIN ÖTEKİLEŞTİRİLDİĞİ DÜZENE HOŞ GELDİNİZ”

Mesleki tavsiyelerde de bulunan Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz,  “Hukukta meslek alanımızın sürekli daraltıldığı ve hukukçuların ötekileştirildiği düzene hoş geldiniz. Halkın tek umudu; bağımsız ve tarafsız savunmanın temsilcileri olan avukatlardır.  Mesleğimizin güzel ve sevindirici olan yönü budur. Hukuk, adalet ve toplum adına iş yapacaksınız. Hukukçuluk meslekten öte bir yaşam biçimidir. Bu yaşam biçimini hiçbir yerde bırakamıyorsunuz. Tüm davranışınız hukuku temsil edecek. Hâkim olursanız, sadece vicdanınıza ve hukuka göre vermiş olduğunuz bir kararla mutlu olabileceksiniz. Avukat olursanız, hâkim ve savcıların yapacağı hatayı, yanlışı önlemek adına; sizin bağımsız ve tarafsız savunma adına yapacağınız mücadele, kişinin hakkının zayi olmasını veya kötü bir durumla karşılaşmasını önlemek sizi çok mutlu edecektir. Kişiye hakkının verilmesiyle sağlanan mutluluk hiçbir şeyle ölçülmez” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA