6 Haziran 2024 Perşembe

11:44   YERINE KAYYUM ATANAN HAKKARI BELEDIYE BAŞKANı MEHMET SıDDıK AKıŞ`ıN DURUŞMASı BAŞLADı   11:25   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ÇÜRÜMÜŞ GEMINIZIN HURDASıYLA TÜRKIYE`YI HIÇBIR YERE GÖTÜREMEZSINIZ"   11:19   ANAYASA MAHKEMESI, SIYASETÇIYE SÖYLENEN "SATıLMıŞ SIYONIST" SÖZÜNÜ ``IFADE ÖZGÜRLÜĞÜ`` KAPSAMıNDA DEĞERLENDIRDI   11:16   UKRAYNA`DAN ITHAL EDILEN ETLERLE ILGILI IDDIALAR... CHP`LI ERHAN ADEM: "HALKıMıZıN SAĞLıĞıNı TEHLIKEYE ATAN BU SKANDALıN EN KıSA SÜREDE AYDıNLATıLMASı VE SORUMLULARıN CEZALANDıRıLMASı LAZıM"   10:23   İLIÇ ARAŞTıRMA KOMISYONU... ANAGOLD TEMSILCILERI: ``BILIRKIŞI RAPORU HATALı, JEORADAR MÜHENDISI SUÇLU``   09:41   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, “ÇEVRE HAFTASı” ETKINLIKLERINE KARAGEÇIT`TE BAŞLADı   06:43   CHP MYK SEÇIMDE PARTI ALEYHINE ÇALıŞANLARLA ILGILI BAŞVURULARı GÖRÜŞTÜ, TÜZÜK KURULTAYı VE CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN ZIYARETI GÜNDEMDEYDI   01:40   DEM PARTI MILLETVEKILLERININ MECLIS`TEKI KAYYUM NÖBETI GECE YARıSı ITIBARıYLA SONA ERDI   01:02   DEM PARTILILER GENEL KURUL SALONU`NDA NÖBETE DEVAM EDIYOR...   15:48   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÜRETICIYE BIR MÜJDE DAHA   15:44   CHP TARSUS KADıN KOLLARı İLÇE BAŞKANı FIGEN ACıYIYEN’DEN TEŞEKKÜR MESAJı   15:40   AKİB, YÜZDE 35 ARTıŞLA 1,65 MILYAR DOLAR İHRACAT GERÇEKLEŞTIRDI   15:21   AKDENIZ’DEN KAYYUM İÇIN HAKKARI İLE DAYANıŞMA ÇAĞRıSı: HALKıN IRADESINI GERI VERIN!   15:04   YKS`YE GERI SAYıM BAŞLADı...    15:01   CHP HEYETI, HAKKARI`YE GELDI   14:43   MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT: “‘UYUTMA` ADı ALTıNDA HAYVANLARıN ÖLDÜRÜLMESINI KABUL ETMIYORUZ"   14:32   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL KAYYUM ATAMASıNA BIR KEZ DAHA TEPKI GÖSTERDI   13:29   TUNCER BAKıRHAN`DAN BAKAN YERLIKAYA`YA: "YA SOYLU GIBI `SUÇIŞLERI BAKANı` OLARAK ALGıLANACAKSıNıZ YA DA IŞINIZI HUKUKA GÖRE YAPACAKSıNıZ"   12:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN KURS MERKEZLERI`NDE YKS ÖNCESI SON DENEME SıNAVı YAPıLDı   11:57   SILIFKE BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ONARıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR  
 
     
   

NURİ BİLGE CEYLAN`IN YENİ FİLMİ ‘KURU OTLAR ÜSTÜNE` CANNES FİLM FESTİVALİ`NİN ANA YARIŞMASINDA YARIŞACAK


Yönetmen Nuri Bilge Ceylan`ın yeni filmi ‘Kuru Otlar Üstüne` bu yıl 16-27 Mayıs`ta düzenlenecek olan Cannes Film Festivali`nin ana yarışma seçkisinde yer alacak.

 

Tarih : 13 Nisan 2023 Perşembe 18:38   Okunma : 736

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan`ın yeni filmi ‘Kuru Otlar Üstüne` bu yıl 16-27 Mayıs`ta düzenlenecek olan Cannes Film Festivali`nin ana yarışma seçkisinde yer alacak.

76`ncı Cannes Film Festivali`nin programı bugün açıklandı. 16-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Cannes Film Festivali`nin ana yarışmasında bu yıl 19 film yer alacak. Yönetmen Nuri Bilge Ceylan`ın başrollerinde Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici`nin yer aldığı son filmi ‘Kuru Otlar Üstüne` dünya prömiyerini de Cannes`da yapacak. Ayrıca film, festivalin ana yarışmasında da yarışacak. Filmin senaryosunu Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan ve Akın Aksu kaleme aldı.

Film, İstanbul`a atanmayı umarken Anadolu`nun ücra bir köyünde zorunlu hizmetinin dördüncü yılını bitiren genç öğretmen Samet`i konu alıyor. Meslektaşı Kenan`la birlikte iki kız öğrenciyi taciz etmekle suçlanan Samet içine düştüğü çetin hayattan kurtulmaya çalışır.

LOACH, ANDERSON VE CEYLAN ANA YARIŞMADA

Ana yarışmada; Ken Loach, Wes Anderson, Wim Wenders, Aki Kaurismaki, Hirokazu Kore-eda gibi usta yönetmenlerin filmleri de yer alıyor. Cannes Film Festivali`nin Ana Yarışmasında yarışacak filmlerin tamamı ise şöyle:

Club Zero (Yönetmen - Jessica Hausner)

The Zone of Interest (Yönetmen - Jonathan Glazer)

Fallen Leaves (Yönetmen - Aki Kaurismaki)

Four Daughters (Yönetmen - Kaouther Ben Hania)

Asteroid City (Yönetmen - Wes Anderson)

Anatomie d`Une Chute (Yönetmen - Justine Triet)

Monster (Yönetmen - Hirokazu Kore-eda)

The Sun of the Future (Yönetmen - Nanni Moretti)

La Chimera (Yönetmen - Alice Rohrwacher)

Kuru Otlar Üstüne (Yönetmen - Nuri Bilge Ceylan)

L`Ete Dernier (Yönetmen - Catherine Breillat)

The Passion of Dodin Bouffant (Yönetmen - Tran Anh Hung)

Rapito (Yönetmen - Marco Bellocchio)

May/December (Yönetmen - Todd Haynes)

Firebrand (Yönetmen - Karim Ainouz)

The Old Oak (Yönetmen - Ken Loach)

Banel et Adama (Yönetmen -Ramata-Toulaye Sy)

Perfect Days (Yönetmen - Wim Wenders)

Jeunesse (Yönetmen - Wang Bing)

Nuri Bilge Ceylan, 2014 yılında ‘Kış Uykusu` filmiyle ‘Altın Palmiye` ödülünü almış, Bir Zamanlar Anadolu`da filmiyle ‘Jüri Büyük Ödülü`, Üç Maymun filmiyle ise ‘En İyi Yönetmen` ödülüne layık görülmüştü.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA