26 Nisan 2024 Cuma

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

CHP’den Alternatif Kutlama; Yaşasın 23 Nisan,Yaşasın Cumhuriyet


Cumhuriyet Halk Partisi’nden alternatif kutlama, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Cumhuriyet Alanı’nda kutladı.

 

Tarih : 24 Nisan 2019 Çarşamba 09:47   Okunma : 1267

Cumhuriyet Halk Partisi'nden alternatif kutlama, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Cumhuriyet Alanı'nda kutladı.

CHP Mersin İl Başkanlığı'nın düzenlediği kutlama, Mersin İl Başkanı Adil Aktay, İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Güzel,Yenişehir Kadın Kolları Başkanı Sevil  ve iki çocuğun Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

Daha sonra söz alan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, "Bugün büyük bir devrimin yıldönümü. Egemenliğin gerçek sahibi olan milletin, kaderini kendi ellerine aldığı gündür 23 Nisan. İşgale karşı Anadolu’nun dört bir yanında başlatılan mücadelenin, Ankara’da bir kurtuluş seferberliğine dönüştürüldüğü gündür 23 Nisan" dedi.

99 yıl önce toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, sadece Kurtuluş Mücadelesini başarıya ulaştırmakla kalmadığını aynı zamanda bağımsızlığın Cumhuriyetle taçlanmasının da temellerini attığını ifade eden Adil Aktay, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Emperyalist güçlerin ve onlara teslimiyet gösteren Saraylıların, bir milletin kendi kendini yönetme iradesi karşısında duramayacaklarını tüm dünyaya gösterdi. Tüm mazlum halklara örnek oldu. Millet egemenliğinin simgesi olan Meclisimizi işlevsiz bırakmak isteyenlere, yetkiyi yeniden Saraylara teslim etmek isteyenlere geçit vermemek, hepimizin sorumluluğudur.  Bu sorumluluk, sadece bugünümüzle değil çocuklarımızın geleceğiyle de yakından ilgilidir. Mustafa Kemal Atatürk, işte bu nedenle Meclisimizin kuruluş yıldönümünü çocuklara armağan etmiştir. Cumhuriyetimizin yeni nesillerin elinde büyüyüp gelişmesini istemiştir.  Çocuklarımız, bizlere mücadele gücü veren en önemli dayanaklarımızdır. Çünkü toplumlar,  çocuklarının geleceği, onların mutluluğu, onların huzuru için kenetlenebildiği ölçüde toplum olurlar. Şimdi bizler de çocuklarımız için, ülkemizin geleceği için kenetleneceğiz. Çocuklarımıza huzur, barış ve refah içinde, temiz bir dünya miras bırakmak için el ele vereceğiz. Onlara en iyi eğitimi vermek, onlara güçlü bir demokrasi ve kalkınmış bir ekonomi bırakmak için mücadele edeceğiz.  İlk Meclis’in taşıdığı birlik ruhunu bozmaya çalışanlara, halkı kamplaştırıp toplumsal barışımızı bozmaya çalışanlara geçit vermeyeceğiz.  İç huzurumuzu bozmak için hayata geçirilen karanlık tezgahları boşa çıkarmak, Cumhuriyetimizi sağlam bir demokrasiyle taçlandırmak için Kuvayı Milliye ruhuyla mücadele edeceğiz.  Bir bayram coşkusuyla Cumhuriyetimize, Meclisimize, çocuklarımıza sahip çıkacağız.  Halk egemenliği ve çocuklarımızın geleceği için; Yaşasın 23 Nisan, yaşasın çocuklar, yaşasın Cumhuriyet…"

Paylaş :
Etiketler :  CHP, ADİL AKTAY, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA