6 Mayıs 2024 Pazartesi

15:54   BAŞKAN YILDIZ’DAN, İLÇENİN YÜKSEK KESİMLERİNDE DOLU FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERE GEÇMİŞ OLSUN   15:52   MEZİTLİ`DE `3 FİDAN` TÖRENLE ANILDI   15:50   AKİB, NİSAN AYINDA YÜZDE 12 ARTIŞLA 1,3 MİLYAR DOLAR İHRACATA İMZA ATTI   15:45   AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ, MAYIS AYI İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ: “YENİ DÖNEMDE AKDENİZ’DE HİZMET VE PROJE ATAĞI BAŞLIYOR”   15:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANI SARIYILDIZ’DAN VATANDAŞLARA VERGİ ÇAĞRISI   15:26   ÜÇ FİDAN, İDAMLARININ 52. YILINDA MEZARLARI BAŞINDA ANILDI: "ONLARI ASLA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"   13:37   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL, “ÜÇ FİDAN`I ANDI: “HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL: “HİÇ KİMSE KORKMASIN. CHP`Yİ TOPUYLA TÜFEĞİYLE DARBECİLER KARIŞTIRAMADI. ÖZGÜVENSİZ TARTIŞMALARLA KİMSE KİMSEYİ MEŞGUL ETMESİN. İŞİMİZ VAR DAHA İKTİDAR OLACAĞIZ"   10:25   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ÇOCUKLARA TEKNOLOJİ ATÖLYESİ   10:06   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN TRAFİK DENETİMİ   01:16   HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ`NDEN “HÜT” ADLI GRUP İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ   15:01   ALİ YERLİKAYA: "1 MAYIS`TA POLİSLERİMİZE TAŞLI SOPALI SALDIRAN 12 ŞÜPHELİ DE BUGÜN YAKALANDI"   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN HIDIRELLEZ MESAJI: "BAHARIN MÜJDECİSİ HIDIRELLEZ`İN ÜLKEMİZE BARIŞ, HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM"   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”  
 
     
   

DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ


6 Şubat depreminde yıkılan, 35’i Gazimağusa Türk Maarif Koleji kafilesinden 72 kişinin hayatını kaybettiği Grand İsias Otel davasının ikinci duruşması Adıyaman’da başladı. İddianamede, 3`ü tutuklu 11 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor. Davayı, KKTC Başbakanı Ünal üstel, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, iktidar ve ana muhalefet parti milletvekilleri de takip ediyor.

 

Tarih : 26 Nisan 2024 Cuma 10:45   Okunma : 348

HABER: DİLAN KUTLU KAMERAMAN: DURSUN ALKAYA

(ADIYAMAN) - Adıyaman`daki Grand İsias Otel davasının ikinci duruşması Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi`nde başladı. Dava öncesi otelde hayatını kaybeden KKTC`li öğrencilerin aileleri ortak basın açıklaması yaptı. Ruşen Yücesoylu Karayaka, “Bütün kusurlar nettir. Suçlar sabittir. Suçlular bellidir. Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkeme, heyeti bu gerçeklerle hareket etmek zorundadır. Kim olduğu belli olan bu katiller yarattıkları bu usulsüz yapıda çocuklarımızı, velilerimizi, öğretmenlerimizi, arkadaşlarımızı ve turist rehberlerimizi bizden koparmıştır. Bu cezayı yalnızca kendi çocuklarımız için değil, bir deprem ülkesinde başka hiçbir anne ya da baba evladının ardından yas tutmasın diye istiyoruz” dedi. Duruşmayı takip eden KKTC Başbakanı Ünal Üstel de “Bu depremde biz de çocuklarımızı kaybettik. Yavrularımızı kaybettik. O günden bugüne kadar adalet arayışımız devam ediyor. Biz, Türkiye Cumhuriyeti`nin adaletine güveniyoruz. Kuzey Kıbrıs Türki Cumhuriyeti olarak bütün kesimlerimizle buradayız.`` ifadesini kullandı.

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki duruşmayı takip etmek üzere KKTC`den Adıyaman`a gelen öğrencilerin aileleri, duruşma öncesi kızı Selin`i kaybeden Ruşen Yücesoylu Karakaya tarafından basın açıklaması okundu.

Karakaya, “Ortak davamız olan İsias`ta yeni bir sürece giriyoruz. Grand İsias Otel davası için başlatılan dava sürecinde 2. duruşma için yeniden Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeyiz. Son adalet yürüyüşümüz ile birlikte buraya çok daha güçlü geliyoruz. Kıbrıs`ın ve dünyanın dört bir yanından tüm yüreklerin bizlerle birlikte olduğunu biliyoruz. Kalbimizi gömdüğümüz bu topraklarda çok daha güçlü, kararlı, dirayetli ve sabırlı olmak zorundayız.” ifadelerine yer verdi.

“445 gündür en değerlilerimiz yanımızda değil. Onlara sarılmak, koklamak isterken her gün mezar taşlarını seviyoruz. Her gün, her dakika, her an meleklere adalet sözümüzü anımsıyoruz. Ne olursa olsun bu dava adaletle sonuçlanana kadar hep birlikte olmaya devam edeceğiz.” diyen Karakaya, dava sonuçlanana ve sorumlu herkes yargılanana ve ceza alana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

“İSİAS CİNAYETİNİN FAİLLERİ BİZDEN ALDIKLARI HER CANIN BEDELİNİ ÖDEMELİ”

Karakaya, açıklamasına şöyle devam etti:

“Davayla ilgili geçtiğimiz haftalarda üzüntümüzü, endişemizi ve öfkemizi arttıran, adalet istediğimizi daha güçlü hale getiren kararlar alınmıştır. Bu davada bilimin yol göstericiliğine güveniyoruz. Hukukun üstünlüğü kadar toplum vicdanının gücüne de inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti adaletinden tek beklentimiz İsias cinayetinin failleri bizlerden aldıkları her canın bedelini ödemelidir. Bu cezayı yalnızca kendi çocuklarımız için değil, bir deprem ülkesinde başta hiçbir anne ya da baba evladının ardından yas tutmasın diye istiyoruz.

“SUÇLULAR BELLİDİR, SUÇ SABİTTİR”

Öylesine ibretlik bir ceza olmalıdır ki kimse yapı güvenliğini ihmal etmeye bir daha cesaret edemesin. İlk duruşma sonrası geçen üç buçuk aylık sürede tarafımızdan alınan bağımsız bilimsel raporlarda binanın tüm usulsüzlükleri ortadadır. Otel dedikleri ucube tam 17 saniyede yıkıldı, raporlara girmiştir. Bütün kusurlar nettir. Suçlar sabittir. Suçlular bellidir. Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkeme, heyeti bu gerçeklerle hareket etmek zorundadır. Kim olduğu belli olan bu katiller yarattıkları bu usulsüz yapıda çocuklarımızı, velilerimizi, öğretmenlerimizi, arkadaşlarımızı ve turist rehberlerimizi bizden koparmıştır.

“TÜRKİYE ADALETİNE VE MAHKEME HEYETİNE GÜVENMEK İSTİYORUZ”

Şampiyon meleklerimizi, rehber arkadaşlarımızı, deprem kayıplarının her birini sevgi ve özlemle her nefeste anıyoruz. Biz onları bizden koparan bu katillerin hep peşinde olacağız. Saniyeler içerisinde kum yığınına dönerek sevdiklerimize mezar olan bu yapının sorumluları ‘bilinçli taksirle değil`, ‘olası kasla öldürmeden` itham edilmelidir. Bugün Bu toplulukların devamı dava dosyasında sorumlu kamu görevlileri içinde yargılamanın başlatılması ve Gazi Üniversitesi tarafından hazırlanan ve hiçbir bilimsel gerçekle uyumlu olmayan rapordan ayrı yeni bir bilimsel rapor talebi buradayız. Türkiye adaletine ve mahkeme heyetine güvenmek istiyoruz. Yüzlerce, binlerce, kilometrelerce uzaklardan gelerek, bizlere güç veren herkese, siz basın emekçilerine ve tüm dava teşekkür ederiz. Bizim meleklerimize verilmiş bir sözümüz var. Bu sözümüzü de sonuna kadar tutacağız. İyi ki varsınız. İyi ki yanımızdasınız.”

“KIBRIS`IN BÜTÜN KESİMLERİ OLARAK BURADAYIZ”

Basın açıklamasında konuşan KKTC Başbakanı Ünal üstel “Bu depremde biz de çocuklarımızı kaybettik. Yavrularımızı kaybettik. O günden bugüne kadar adalet arayışımız devam ediyor. Biz, Türkiye Cumhuriyeti`nin adaletine güveniyoruz. Bugün ikinci duruşma için Kuzey Kıbrıs Türki Cumhuriyeti olarak bütün kesimlerimizle buradayız. Hükümet ve bakan arkadaşlarımızla buradayız. Bu çocuklar artık bizim Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nin davasıdır. Onların acıları, hepimizin acılarıdır. Biz çocuklarımızı unutmadık, unutturmayacağız. Adalet sonuçlanana kadar biz bu işin devlet olarak takipçisi olacağız. Gazi Üniversitesi tarafından hazırlanan rapora bizim hukukçu arkadaşlarımız inceledi ve gördü ki tam neticelendirilmemiş rapor ortada. Özel avukatlarımızla raporları inceledik. Yeni bir rapor talep edeceğiz. Bu rapor ışığında adaletin tecelli etmesini bekleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA