1 Haziran 2024 Cumartesi

14:52   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı İNCELEDI   14:45   EKREM İMAMOĞLU`NUN DAVASı 2 EKIM`E ERTELENDI   13:17   ÖZGÜR ÖZEL: "HER DOĞANA ANAYASA YAPARıZ, ERDOĞAN`A ANAYASA YAPMAYıZ"   13:13   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARı ESENLI’YI ZIYARET ETTI… “3’ÜNCÜ ESENLI ÜZÜM ŞENLIĞI TEMMUZ’DA DÜZENLENECEK”   13:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA    13:10   CHP MEZITLI İLÇE TEŞKILATıNDAN BAŞKAN VAHAP SEÇER’E ZIYARET VE TEBRIK   13:03   HRANT DINK`IN ÖLDÜRÜLMESIYLE İLGILI 15 SANıKLı DAVADA MÜTALAA AÇıKLANDı   12:47   ÖMER FETHI GÜRER: CHP OLARAK SAHIPLENILMEYEN KÖPEKLERIN UYUTULMASıNA KARŞıYıZ   12:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETIMIZ ISTERSE BIR ERKEN SEÇIM OLUR"   10:59   VAHAP SEÇER: “MERSIN`E MERKEZI HÜKÜMET YATıRıMLARıNı ÇEKMEK İÇIN İŞ BIRLIĞI YAPMALıYıZ”   09:30   LGS HEYECANı.. 1 MILYON 38 BIN ADAY PAZAR GÜNÜ SıNAVA GIRECEK   07:08   CHP, ASGARI ÜCRETE ARA ZAM TALEBIYLE 1 TEMMUZ ÖNCESI “EMEK MITINGI”NE HAZıRLANıYOR   23:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN SÜPER LIG`E ÇıKAN BODRUM FK`YA KUTLAMA MESAJı   22:29   KESK KADıN MECLISI: “BUSE BERFI VE NICELERININ ADLARıNı HAYKıRMAKTAN USANMAYACAĞıZ”   22:25   KONURALP: "MUHALEFETLE YENI ANAYASA YAZMAYA VARSıNıZ AMA ARAŞTıRMA ÖNERGELERIMIZI REDDEDIYORSUNUZ"   22:08   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN: 2 HAZIRAN`DA DAHA GÜÇLÜ BIR OY FARKıYLA HILVAN`ı ALACAĞıZ   19:46   CHP MILLETVEKILLERI RIZE`DE BASıN AÇıKLAMASı YAPTı: "BUNLARıN ASıL HEDEFI ÇAYı GEÇIM KAYNAĞı OLMAKTAN ÇıKARMAK"   16:11   CHP PARTI OKULU, BELEDIYE MECLIS ÜYELERINE EĞITIME BAŞLADı   15:31   OYUNCU AHMET UĞURLU HAYATıNı KAYBETTI   14:42   ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERINDEN İSTANBUL ÜNIVERSITESI ÖNÜNDE EYLEM  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR, KADINLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR


Okuma ve yazma bilmediği için günlük hayatta birçok zorlukla karşılaşan kadınlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin düzenlediği `Okuma-Yazma Kursu’ ile bu zorlukların üstesinden rahatlıkla gelebiliyor. Kimisi uzaktaki çocuğuna mesaj atabilmenin mutluluğunu yaşarken, kimisi de yalnız başına otobüse binmenin tadını çıkarıyor.

 

Tarih : 16 Mayıs 2024 Perşembe 09:53   Okunma : 414

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin düzenlediği `Okuma-Yazma Kursu` ile kadınlar, uzman eğitmenler ile okuma yazma öğreniyor. 

“BURADA KADINLARA BİR OKUL ORTAMI SAĞLIYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Turgut Türkalp Şubesi`nde Türkçe Öğretmeni olan Özlem Zubaroğlu, “Maalesef bazı kadınlar zor şartlar altında okuyamadıkları için okula ancak şimdi gelebiliyorlar. Bu nedenle burada onlara bir okul ortamı sağlıyor ve alfabeden başlayarak ilkokul derslerini veriyoruz” dedi.

Merkezde kursların 2 kademe şeklinde verildiğini belirten Zubaroğlu, “Birinci kademe okuma yazma kursumuz ve 1,5 aya tekabül ediyor. Bu sürede kadınlar harfleri ve hecelemeyi öğreniyorlar. Sonrasında kelime ve cümle okumayı öğreniyorlar. Kursun sonunda ise bir sınav yapıyoruz. Sınavda başarılı olanlar, ikinci kademe kursumuza geçmeye hak kazanıyor” diye konuştu.

İkinci kademe kursta da fen bilgisi, sosyal bilgiler, matematik ve yaşam becerisi gibi derslerin yer aldığını kaydeden Zubaroğlu, “Bu dersler, kadınların sosyal hayatlarına katkı sağlıyor ve günlük hayatları kolaylaşıyor. Kadınlar günlük hayatlarında daha aktif ve özgüvenli oluyor. Böylelikle daha bilinçli bireyler haline geliyorlar. Aslında bu sadece bireysel bir fayda sağlamıyor. Toplumumuz için de bir katkı sağlıyor. Kadınlar öğrendikçe ve günlük hayatlarını kolaylaştıran bir durumu anlattıklarında biz de mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı.

OKUMA YAZMA KURSU, KADINLARIN HAYATINA YENİ BİR PENCERE AÇIYOR

Kursa katılan kadınlar, okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi:

-Gülseren Sakar(68): “Geçen seneden beri okuyorum. Biraz öğrendim, daha da öğrenmek istiyorum. Eskiden otobüs olsun, hastane olsun, yazıları okuyamıyordum ve zoruma gidiyordu. 2 senedir okuyorum. Şimdi otobüse binerken yazıları okuyorum. Dört dörtlük değilim, ama artık okuyorum. Okuma yazma bilmemek iyi bir şey değil. Hiçbir şey anlamıyor ve hayattan zevk alamıyorsun. Ama bir yazıyı okuyup anladığın zaman, oradan bir şeyler çözüyorsun ve çok güzel oluyor."

-Çiğdem Türk(42): “En büyük kızım 20 yaşında ve üniversiteye gidiyor. Ona yardımcı olamıyordum. Hastaneye gittiğimde fiş kestirmeyi bile bilmiyordum. Artık çocuklarımla, arkadaşlarımla, ailemle mesajlaşıyorum. Okuma yazma bilmeyenlerin de öğrenmesini tavsiye ederim."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA