18 Ocak 2026 Pazar

15:58   ULUSLARARASı ALıCıLAR MERSIN’DE BULUŞTU: 10 MILYON ÜRÜN SATıŞı GERÇEKLEŞTI   13:55   “ADA’DAN ÇARPıCı UYARı: TUTUKLU AILELERINE SAHTE OPERASYON MESAJLARıYLA DOLANDıRıCıLıK TUZAĞı”   10:44   SURIYE ORDUSU RAKKA’DA KRITIK PETROL VE GAZ SAHALARıNı ELE GEÇIRDI: FıRAT BARAJı KONTROL ALTıNDA!   10:40   “TARıM ALARM VERIYOR: GIRDI FIYATLARı ÇIFTÇIYI İCRAYA, TÜKETICIYI RAF KRIZINE SÜRÜKLÜYOR”   10:25   “CUMHURBAŞKANLıĞı BÜTÇESI AŞıLDı: 2026’DA %35 ARTıŞLA REKOR ÖDENEK!”   10:04   “SÜPER AMATÖR’DE NEFES KESEN DERBI: AKDENIZ VE YENIŞEHIR 2-2’DE BULUŞTU”   20:55   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN HATAY’DA SERT ÇıKıŞ: ‘YALANıN VE ALGıNıN KARŞıSıNDA DIMDIK DURUYORUZ’”   20:34   “CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı: HALKıN İRADESINE MÜDAHALEYE SON VERILMELI”   13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"  
 
     
   

Korku Duvarı Aşılıyor..İmamoğlu’na Destek İçin Toplanan Bağış Mıktarı


Linçler ve açıklamalarla örülmek istenen korku duvarı yıkılıyor. Vatandaşlar Ekrem İmamoğlu’na destek için bir yol buluyor.

 

Tarih : 15 Mayıs 2019 Çarşamba 15:54   Okunma : 1599

Yeniçağ gazetesi yazarı, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'an danışmanı Ahmet Takan, linç saldırıları ve cezasızlığa dikkat çekti. Takan, "Hem de korumalı... Sanki birileri onlara "siz gidin bu işi yapın. Yakalansanız da serbest kalırsınız. Mahallenize girerken de kahramanlar gibi karşılanacaksınız" garantisi vermiş gibicesine!.." dedi.

Ahmet Takan linç saldırılarının toplumu korkutma amacını taşıdığını belirtti. Takan, "Mesaj net; iyice sindirmeye iyice korkutmaya çalışıyorlar. "Sadece dayak yemekle kalmazsınız..." demeye getiriyorlar!.." diye yazdı.

Korku duvarının yanı sıra doğrudan baskılar yapıldığını da belirten Takan, iş insanlarına baskı yapıldığını belirtti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ile görüşen Takan, pazartesi akşamına dek Ekrem İmamoğlu'na destek için gelen bağışın tam 10 milyon liraya ulaştığını açıkladı.

Ahmet Takan'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

CHP, Ekrem İmamoğlu'na seçim kampanyasına destek için bağış kampanyası başlattı. Duyurduğu banka hesap numaralarına vatandaşlardan 20 lira yatırmasını  istedi. Haklı bir kampanya. 23 Haziran'da tekrarlanacak İstanbul seçimlerinde iktidar yine devlet gücünü alabildiğince kullanacak. Ayrıca, saray çevrelerinde yapılan özel çalışmalarla hangi iş adamlarına ne kadar İstanbul yükümlülüğü çıkarıldığını duyuyorum. Akıl almaz paralar kulağıma geliyor. Saray içinde ekonomi yönetimi ile çok içli dışlı "Bakanlar üstü adam" diye tarif edilen zatın  yatırımcı Bakanlar ile  yaptığı İstanbul  koordinasyon toplantısını dinleyince "Allah, Ekrem İmamoğlu'nun yardımcısı olsun" dedim...

Sadece yargıda değil... Korku her yerde var. Bir dost sohbetinde YSK kararını ve 23 Haziran'ı tartışıyorduk. Kamu da görev yapan bir arkadaşım, "Devlet dairelerinde çalışan arkadaşlar, Ekrem İmamoğlu'nun kampanyasına yardım da bulunmak istiyorlar ama korkuyorlar. Hepimizde, takip ediliyoruz korkusu var. Doğrudan  yardımda bulunsak mutlaka tespit ederler ve başımıza olmadık işler gelir. Terör örgütü üyesi yaparlar işimizden oluruz.  İmamoğlu'na yardımda bulunmak isteyen arkadaşlar gizlice organize oluyorlar. Özel sektörde  birilerini buluyoruz. Onlar gidip bağış kampanyasına parayı yatırıyorlar. Sonra biz  topladığımız paraları onlara veriyoruz" dedi. Biraz sağı solu kurcalayınca korkudan sinen fakat haksızlığa tepki duyan birçok bürokratik noktada bu yöntemin kullanıldığını öğrendim. Ne günlere kaldık!..

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'na duyduklarımı aktardım. Bülent Kuşoğlu, "Bize de  geliyor zaman zaman. 20 lira yatırmış bir devlet memuru sonra korkuyor iade ettiriyorum parasını. 20 lirayı yatırdım başıma iş olacak diye gelip müracaat edenler var. Ülke o kadar kötü bir hale geldi ki maalesef " dedi. Ekrem İmamoğlu'na destek kampanyası geçtiğimiz  Perşembe günü öğleden sonra duyurulmuştu. 1 gün sonra toplanan para 5 milyon liraya ulaşmıştı. Dün görüştüğüm  Bülent Kuşoğlu, Pazartesi akşam itibarıyla  desteğin 10 Milyon liraya ulaştığını söyledi. Salı gün akşam saatlerinde  son rakamlara bakabileceğini ancak 15 milyon lira civarında bir rakam tahmin ettiğini kaydetti.

Bağış kampanyası ile ilgili sorularımı  cevaplarken CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, şunları söyledi;

"Beklediğimizden daha iyi gidiyor. Hedefe ulaşacağız. Tabi bir de şöyle, insanlar korkuyor ama bu para aslında insanların özgürlük ve demokrasi aşkı... Ülkeleriyle ilgili, ülkenin geleceği ile ilgili herkes endişeli. O endişeleriyle bir şey yapmak istiyorlar. O endişe ile yapıyorlar bunu. Herkes korku içerisinde, endişeli, sıkıntılı. Korku hükümetin bir şeyler yapacağı, devletin bir şeyler yapacağı ama endişe ülke için. Ülkesini seven biraz izanı olan, vicdanı olan, imanı olan herkes kaygı içerisinde.  Geldiğimiz noktaya bakıyoruz dış politikada Avrupa Birliği'nden tamamen dışlanmışız. Ortadoğu ülkesi gibi olduk.  Bizi bir süre sonra futbolda da Avrupa kupalarında da oynatmazlar. Hukuktan dışlandık, demokrasiden dışlandık bir süre sonra 'siz bizimle spor da yapamazsınız' diyecekler. O noktaya geliyoruz dış politikada. Rusya mı bizim dostumuz? Rusya İdlib'de malum. Amerika mı dostumuz? Ne yapıyoruz, kimle iyiyiz? İlişkilerimizin iyi olduğu ülke var mı şu anda? Yunanistan dahil, Rusya dahil, Amerika dahil, AB dahil. Hiçbir ülke yok. Dış politika böyle ekonomi tam bir rezalet içerisinde artık. Merkez  Bankası rezervlerini kullanma noktasına geldik.

Toplum bölünmüş vaziyette, toplumu böldüler. Devlet zayıf, millet zayıf, nedir bu nasıl olacak? Allahtan en az  toplumun yarısı   bu olayların farkında  ve karşı çıkıyor. "

CHP'nin Ekrem  İmamoğlu için başlattığı bağış kampanyasına  sadece maddi destek bağlamında bakılmamalı. 20 lira gibi mütevazi bir rakamla verilecek destek aynı zamanda sallanan yumruklara ve beyzbol sopalarına karşı demokratik duruşun ve birlikteliğin güç gösterisi olacaktır. İşin sevindirici bir yanı var!.. Mafyatik tüm tehditlere rağmen, millet demokratik çıkışa katkıda bulunmak için mutlaka bir yol buluyor. Karanlığın arkasına saklananlar çok korkuyorlar çook!..

Kaynak Yeniçağ

Paylaş :
Etiketler :  KORKU DUVARI AŞILIYOR, AHMET TAKAN, İMAMOĞLUNA BAĞIŞ, YSK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA