23 Ekim 2024 Çarşamba

15:58   İSIAS OTEL DAVASıNıN DÖRDÜNCÜ DURUŞMASı YAPıLDı...   15:53   YRP`LI SUAT KıLıÇ`TAN, BAHÇELI`YE ÖCALAN TEPKISI   15:34   GÖKHAN GÜNAYDıN: “ERDOĞAN DERHAL, DEVLET BAHÇELI`NIN AÇıKLAMALARıNA KATıLıP KATıLMADıĞıNı KAMUOYU ÖNÜNDE IFADE ETMELIDIR”   15:02   MEZITLI BELEDIYESI, TANDıR EVI`NI YENILENEN YÜZÜYLE HIZMETE AÇMAYA HAZıRLANıYOR   14:22   ÖZGÜR ÖZEL`DEN BAKAN MEMIŞOĞLU`NA: "GÖREVI BıRAKMASı LAZıM. KENDISINI ISTIFAYA DAVET EDIYORUM"   14:16   HATIMOĞULLARı`NDAN, ÖCALAN IÇIN "UMUT HAKKı" AÇıKLAMASı   14:16   BAHÇELI`NIN ÖCALAN ÇAĞRıSı... AK PARTI MKYK ÜYESI MIROĞLU: ``YÜREKTEN DESTEKLIYORUM``   14:08   CHP, ORDU`DA “EĞITIM ZIRVESI” TOPLANTıSı DÜZENLEDI   13:57   MANSUR YAVAŞ`TAN BAHÇELI`YE TEPKI   13:48   ÜMIT ÖZDAĞ: ALLAH BÖYLE SIYASETI KAHRETSIN. İNANıLıR GIBI DEĞIL   13:40   CHP`DEN `YENIDOĞAN ÇETESI` HAKKıNDA SAĞLıK BAKANLARı VE İSTANBUL İL SAĞLıK MÜDÜRLÜĞÜ HAKKıNDA SUÇ DUYURUSU   13:36   TRUMP VE HARRIS ARASıNDAKI RUSYA-UKRAYNA SAVAŞıNA ILIŞKIN GÖRÜŞ AYRıLıĞı   13:25   MHP LIDERI BAHÇELI`NIN, ÖCALAN IÇIN SÖYLEDIĞI ``UMUT HAKKı`` NEDIR?   13:20   DERVIŞOĞLU`NDAN BAHÇELI`YE TEPKI   12:26   BASıN ÖRGÜTLERINDEN `ETKI AJANLıĞı` AÇıKLAMASı   12:03   DEVLET BAHÇELI: "TERÖRIST BAŞıNıN TECRITI KALDıRıLıRSA GELSIN TBMM`DE DEM PARTI GRUBUNDA KONUŞSUN"   11:34   YANKı BAĞCıOĞLU`NDAN, YENIDOĞAN ÇETESI UYARıSı   11:33   AK PARTI, CHP VE DEM PARTILI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARıNıN KATıLACAĞı UCLG-MEWA TOPLANTıSı DIYARBAKıR`DA YAPıLACAK   11:20   CHP ANKARA MILLETVEKILI DENIZ DEMIR: "ÇETELER INSANLARıN CANıYLA OYNUYOR"   11:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, "REFAKATÇI EVI DOSTHANE" ILE HASTA VE HASTA YAKıNLARıNA DESTEĞINI SÜRDÜRÜYOR: "ÖZEL HASTANEDE ONKOLOJI TEDAVISI GÖREN MISAFIRLERIMIZE DE ARTıK HIZMET VERIYORUZ"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir, "Refakatçi Evi Dosthane" ile hasta ve hasta yakınlarına desteğini sürdürüyor: "Özel hastanede onkoloji tedavisi gören misafirlerimize de artık hizmet veriyoruz"


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin "Dosthane" adıyla hasta ve hasta yakınlarına konaklama hizmeti verdiği Refakatçi Evi`nin Birim Sorumlusu Dila Yumuşak, "Toplamda 3 bin 700`ün üzerinde misafire hizmet verdik... Hizmetimiz özel hastaneyi kapsamıyordu. Yaklaşık bir senedir de özel hastanede de onkoloji tedavisi gören misafirlerimize hizmet veriyoruz" dedi. Tarsus`tan gelen ve burada tedavi gören Süleyman Ökebaş da "Çok memnunum. Evimizde böyle bir rahatlık yok" diye konuştu.

 

Tarih : 22 Ekim 2024 Salı 11:20   Okunma : 307

HABER: İLEYDA ÖZMEN / KAMERA: GURBETELLİ YALÇIN

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin "Dosthane" adıyla hasta ve hasta yakınlarına konaklama hizmeti verdiği Refakatçi Evi`nin Birim Sorumlusu Dila Yumuşak, "Toplamda 3 bin 700`ün üzerinde misafire hizmet verdik... Hizmetimiz özel hastaneyi kapsamıyordu. Yaklaşık bir senedir de özel hastanede de onkoloji tedavisi gören misafirlerimize hizmet veriyoruz" dedi. Tarsus`tan gelen ve burada tedavi gören Süleyman Ökebaş da "Çok memnunum. Evimizde böyle bir rahatlık yok" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir, "Refakatçi Evi Dosthane" ile hasta ve hasta yakınlarına desteğini sürdürüyor. Sosyal Hizmetler Dairesi`ne bağlı Dosthane Refakatçi Evi Birim Sorumlusu Dila Yumuşak, ANKA Haber Ajansı`na "Dosthane"de verilen hizmeti ve imkanları anlattı. Yaklaşık bir senedir özel hastanede de onkoloji tedavisi gören vatandaşlara hizmet verdiklerini belirten Yumuşak şunları söyledi:

"Refakatçi evi 18 Ocak 2021 tarihinde hizmete açıldı. Açıldığı tarihten bu yana ilk yılımızda 500`den fazla misafire hizmet verdik. Sonrasında da bu sayı artarak çoğaldı ve toplamda 3 bin 700`ün üzerinde misafire hizmet verdik. Refakatçi evi açılmadan önce misafirlerimiz bahçede, parkta, araçlarında, hastane içinde ve burada olan akrabalarının yanında konaklıyordı. Hatta uzak ilçelere gidip gelmek zorunda kalıyorlardı. Refakatçi evi açıldıktan sonra burada çok daha sağlıklı, hijyenik ve aile ortamında konaklıyorlar. Bunların tedavilerine olumlu bir etki yarattığını düşünüyorum açıkçası. Çünkü gidiş geliş yapmak zorunda değiller, kendilerine ait odaları var. Otelimizde mutfağımız var istedikleri gibi yemek yapabiliyorlar. Sabah kahvaltısı, akşam yemeği, otel ile hastane arasında transfer hizmeti ve psikolojik destek hizmeti sunuyoruz.

"Her geçen gün sayımız artıyor"

Buraya girişte bazı kriterlerimiz var; kimlik belgesi, hastane evrağı, ikametgah adresi istiyoruz misafirlerimizden. Misafirlerimiz 18 yaşın altındaysa veya engelliyse iki refakatçi eğer 18 yaş üzerindeyse bir refakatçi eşlik edebiliyor. Onkoloji tedavisi görüyorsa misafirimiz beş gün, eğer ayakta veya yatılı tedavi görüyorsa 30 gün konaklayabiliyor burada. Güzel bir hizmet olduğunu düşünüyoruz. Misafirlerimizden olumlu tepkiler alıyoruz. Her geçen gün sayımız artıyor. Taleplerimiz artıyor. İhtiyaç duyan, uzak ilçelerden gelen, üniversite-kamu hastanesinde tedavi gören tüm misafirlerimizi bekliyoruz.

Misafirlerimize şöyle bir kriterimiz var; Mersin`de, uzak ilçelerde ikametgah ediyor olması ve kamu-üniversite hastanelerinde tedavi görüyor olmaları lazım. Bu hastanelerde tedavi gördükleri sürece biz açıldığımız günden bu yana onkoloji tedavisi alan misafirlerimize hizmet veriyoruz. Fakat bizim hizmetimiz özel hastaneyi kapsamıyordu. Yaklaşık bir senedir de özel hastanede de onkoloji tedavisi gören misafirlerimize hizmet veriyoruz."

Fehmi Sarıkaya: "Hastaya nasıl bakıyorlarsa refakatçiye de öyle bakıyorlar"

Mersin`in Silifke ilçesinden gelen ve ışın tedavisi gören Fehmi Sarıkaya, refakatçi evinde konaklamaktan memnun olduklarını dile getirerek, "Herkesten memnunuz. Allah razı olsun. Buradan da Vahap Başkanımıza selam olsun. Yeme içme, yatma her şeyimiz var. Hepsini onlar karşılıyor. Belediyemizin aracı var hastaneye götürüp getiriyorlar. Hastaya nasıl bakıyorlarsa refakatçiye de öyle bakıyorlar. Şikayetimiz yok" diye konuştu. Fehmi Sarıkaya`ya refakatçilik yapan eşi Zahide Sarıkaya ise "Çok memnunuz. Bize çok iyi bakıyorlar. Çok rahatız" dedi.

Süleyman Ökebaş: "Evimizde böyle bir rahatlık yok"

Tarsus`tan gelen ve tedavi gören Süleyman Ökebaş da "Çok memnunum. Evimizde böyle bir rahatlık yok. Belediye başkanımızdan da çok memnunuz. Allah razı olsun her türlü imkanları sağlamıştır. Söyleyecek başka bir şey yok" dedi. Süleyman Ökebaş`ın refakatçisi Emsal Ökebaş ise "Yemek veriyorlar, kahvaltı veriyorlar Allah razı olsun. Temizlikleri güzel. İki aydır biz buradayız. Çok memnunuz. Allah bu imkanı tanıyan herkesten razı olsun" ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA