9 Mayıs 2026 Cumartesi

12:33   CHP’DEN 81 İLDE BÜYÜK ’SAHA’ HAREKATı! ANKARA’YA GELECEK RAPOR HER ŞEYI DEĞIŞTIRECEK   11:55   MEZITLI’DEN YÜREKLERE DOKUNAN MESAJ: ’KADıN GÜÇLÜYSE TOPLUM GÜÇLÜDÜR!’   10:10   MERSIN’IN KÜÇÜK DEHALARı TÜRKIYE’YI SALLADı! MERCAN’DAN TEKNOLOJI ÇıKARMASı   09:45   BAŞKAN SEÇER’DEN ANNELER GÜNÜ’NDE ’EŞITLIK’ VURGUSU: ’ANNELERIN YÜKÜNÜ HAFIFLETMEK GÖREVIMIZ!’   01:38   UŞAK’TA DEVLET KORUMASıNDAKI ÇOCUKLAR İÇIN KORKUNÇ İDDIALAR: MECLIS BU SORULARLA ÇALKALANıYOR!   23:45   CHP’DEN MERSIN TABIP ODASı’NA KRITIK ZIYARET: SAĞLıKTA ÇÖZÜM MASAYA YATıRıLDı!   23:38   YENIŞEHIR’DE ESNAFıN NABZı CHP İLE ATTı: ‘GEÇIM DERDI TEK GÜNDEM!’   19:12   ZEYDAN KARALAR’DAN GÖREVDEN UZAKLAŞTıRMA KARARıNıN 2 AY DAHA UZATıLMASıNA TEPKI   19:10   EMEKLILER DERTLI: "KURBAN KESEMIYORUZ, TORUNUMUZA HARÇLıK VEREMIYORUZ’”   19:09   BURCU KÖKSAL’A YAKıNLıĞıYLA BILINEN CHP AFYONKARAHISAR MERKEZ İLÇE BAŞKANı MURAT ALBAYRAK GÖREVDEN ALıNDı   13:05   İNGILTERE’DE YEREL SEÇIMLERDE GÖÇMEN KARŞıTı REFORM UK BIRINCI PARTI OLDU   13:03   AFIFE TIYATRO ÖDÜLLERI 28. KEZ SAHIPLERINI BULDU   09:30   MERSIN’DE HAYAT DEĞIŞTIREN DOKUNUŞ: ÜCRETSIZ EĞITIMLE HEM ÜNIVERSITE HEM MESLEK KAPıSı AÇıLıYOR!   09:10   MERSIN’DE YENI NESIL İSTIHDAM DEVRIMI: ’GARAJ’ VE ’KAMPÜS’ KAPıLARıNı AÇıYOR!   07:28   TARSUS’TA YENI DÖNEM: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN ‘HALK SAĞLıĞı’ MESAJı VE DEV YATıRıM HAMLESI!   06:20   CHP LIDERI ÖZEL’DEN MERSINLI ODA BAŞKANLARıNA JEST: YENIŞEHIR İLÇE ÖRGÜTÜ SAHAYA İNDI!   23:50   CHP YENIŞEHIR HEYETI’NDEN TÜM EMLAKÇıLAR ODASı’NA ZIYARET   18:16   İBB DAVASı’NDA 34. GÜN... TUTUKLU MUSTAFA KELEŞ: "BABA-OĞUL OLMAK ÖRGÜT IÇIN YETERLI GÖZÜKÜYORSA O ZAMAN ALLAH BENI ÖRGÜT ÜYESI OLARAK Mı YARATTı?"   18:15   BARıŞ ANNELERI HEYETI, ADALET BAKANLıĞı’NA İMRALı ADASı’NDA ÖCALAN ILE GÖRÜŞMEK IÇIN DILEKÇE VERECEK   18:14   BAHÇELI’NIN ÖCALAN IÇIN "KOORDINATÖR" ÖNERISI... İYİ PARTI LIDERI DERVIŞOĞLU: "REZILLIĞIN DIK ALASı"  
 
     
   

Ekrem İmamoğlu: "Bizim Kızılelma’mız Terörsüz ve Demokratik Türkiye’dir"


CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kürt sorununun demokratik çözümüne ilişkin, "Sözler söyleniyor, fakat hiçbir adım atılmıyor. Türkiye’nin geleceği, huzuru ve güvenliği artık bu durağan tavrı kaldıramıyor. ’Beni seçerseniz süreci ilerletirim’ diyen anlayışla yol alınamaz. Çözüm için daha kaç kere seçilmeniz gerekiyor? Türkiye’nin kaderi oturduğunuz koltuğun kaderine bağlanamaz. Milletimizin geleceğine şantaj yapılamaz. Terörsüz ve Demokratik Türkiye hedefine kavuşacağız. Bizim Kızılelma’mız da budur. Cumhuriyet’i savunacağız, tam demokrasiyle arşa çıkaracağız" ifadesini kullandı.

 

Tarih : 7 Mayıs 2026 Perşembe 18:12   Okunma : 842

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, CHP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir mesaj yayımladı.

İmamoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Aziz Milletim, Türkiye, hepimizin Cumhuriyeti’dir. Bizi her tehlikeden koruyacak, geleceğe güvenle taşıyacak, milleti huzura kavuşturacak irade eksiksiz demokrasidir. Türkiye’yi hak ettiği güce, milletimizi de refaha kavuşturacak, ekonomik güvenliğimizi sağlayacak olan doğudan batıya her ilimizde kalkınma hamlesidir. Tam demokrasinin ve kalkınma hamlesinin anahtarlarından biri, Terörsüz ve Demokratik Türkiye’dir.

"Terörsüz ve demokratik Türkiye, bu milletin ortak hayalidir"

Terörsüz ve Demokratik Türkiye, bu milletin ortak hayalidir. Cumhuriyet Halk Partisi, bir asrı geçen tecrübesiyle, devlet aklıyla ve milletimizin tertemiz vicdanıyla bu yola koyulmuştur. Atatürk’ün 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' diyerek milletimizin özüne nakşettiği irade, her daim rehberimiz olmuştur. Gücünü milletten alan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin iradesiyle yoluna devam eden bir barışı kurmak, bu cennet vatanı seven ve korumak isteyen herkesin görevidir.

Dünyada kimlerin Terörsüz ve Demokratik Türkiye’nin karşısında durduğuna herkes iyi bakmalıdır. Bu milletin evlatlarının kanı üzerinden ellerini ovuşturanlar, Türkiye’nin güven, barış ve huzur içinde yaşama hayalinin karşısında duranlar, Cumhuriyetin ilanından önce de vardı, hala varlar, hem içeride hem de dışarıdalar. Bölgedeki ateşi büyütüp ülkemize sıçratmak isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır.

"Türkiye'nin parlak geleceğinin karşısında durmaktan artık vazgeçin"

Sayın Erdoğan, sözler söyleniyor, fakat hiçbir adım atılmıyor. Türkiye’nin geleceği, huzuru ve güvenliği artık bu durağan tavrı kaldıramıyor. 'Beni seçerseniz süreci ilerletirim' diyen anlayışla yol alınamaz. Çözüm için daha kaç kere seçilmeniz gerekiyor? Türkiye’nin kaderi oturduğunuz koltuğun kaderine bağlanamaz. Milletimizin geleceğine şantaj yapılamaz. Türkiye’nin parlak geleceğinin karşısında durmaktan artık vazgeçin. Milletin iktidarı başa gelir, Türkiye’nin barışı kurulur. Millet zaten miadı dolmuş bu iktidarı göndermeye karar vermiş, 'Atı alan Üsküdar’ı geçmiştir.' Fakat bu ülkenin barışını, huzurunu, güvenliğini geciktirdiğiniz her günün Türkiye’mize zararı dokunur.

Görevinizi yapın, düşmanı sevindirmeyin, milleti sevindirin. Milletin aklı da vicdanı da feraseti de her türlü siyasi hesabın üzerindedir. Barışın en güzelini yine bu millet gerçekleştirecektir. Terörsüz ve Demokratik Türkiye hedefine kavuşacağız. Bizim Kızılelma'mız da budur. Cumhuriyet’i savunacağız, tam demokrasiyle arşa çıkaracağız. Monarşi ve hanedan hayallerinin sonuna kadar karşısında duracağız. Çocukların gözlerindeki umuda, gençlerin hayallerine, bu milletin Cumhuriyet’e olan sevdasına, bu uğurda vatan için dökülen kana ve alın terine sarılacağız. Hep birlikte barışıp, hep birlikte yol alacağız ve hep birlikte başaracağız. Türkiye eksiksiz demokrasiye, refahla kalkınmaya, huzura, güvenliğe ve barışa kavuşacak. Pek yakında… Her şey çok güzel olacak."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA