4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

Mezitli Cemevi’nin temeli atıldı..


Mezitli Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Alevi Kültür Dernekleri Mezitli Şubesi ve çok sayıda hayırseverin katkısıyla yapılacak olan Mezitli Cemevi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

 

Tarih : 23 Nisan 2017 Pazar 21:13   Okunma : 1336

Mezitli Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Alevi Kültür Dernekleri Mezitli Şubesi ve çok sayıda hayırseverin katkısıyla yapılacak olan Mezitli Cemevi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

 Davultepe Mahallesi’nde şenlik havasında geçen açılışta, sevilen halk müziği sanatçısı Mustafa Özarslan konser verdi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra çeşitli siyasi parti, sivil toplum örgütü temsilcisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İbadethanenin yanı sıra, çeşitli kültürel ve sanatsal organizasyonların yapılacağı bölümlerin yer alacağı 15 bin metrekarelik alana yapılacak Mezitli Cemevi’nin temelini ilk harcı Kocamaz ve Tarhan birlikte attı. Mezitli Alevi Kültür Denekleri Mersin Şube Başkanı Ferdi Koç, Aleviler için Cemevi’nin önemine değindiği konuşmasında katkı sunan herkese teşekkür etti.

TÜM İNANÇLARIN ÖZGÜRCE YAŞANMASI İNSANA VERİLEN BİR DEĞERDİR

İnançların insanlar için vazgeçemeyecek yaşam parçaları olduğuna vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bu değerlerin yaşanacağı yerlerin inanç merkezleri olduğunu söyledi. İnsanların ibadetlerini Cemevi, cami, sinagog, kilise gibi kendi inandığı yerlerde gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Tarhan, “Bizler inançların özgürce yaşanmasının insana verilen bir değer olduğunu düşünüyoruz. Mezitli Belediye Başkanı olarak tüm inançların yaşama, barış ve sevgi katacağına inanıyorum. Bugün Alevi-Bektaşi inancının ibadetlerinin yapacakları Cemevinin temelini atacağız. Barışın, sevginin, kardeşliğin ve hoşgörünün harcını karacağız. Cemevinin fiziki yapısı, inanç boyutu ve sosyal donatıları ile geleceğe katkı sunacaktır. Anadolu, sevgiyi, saygıyı, Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlana, Yunus Emre’den bir arada yaşayarak öğrendi. Türkiye Cumhuriyeti aynı duygularla yaşamını sonsuza kadar sürdürsün istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Tarhan, Türkiye’nin en büyük değerlerinden birisi olan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm Dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, 23 Nisan günü tüm Mezitlilileri Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan kutlamalara katılmaya davet etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da tüm islam dünyasının içersinde bulunduğu kargaşa ortamının Türkiye’ye örnek olması gerektiğine dikkat çektiği konuşmasında, herkesin inancına saygı duymanın, insanlara eşit yaklaşmanın Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasının yolunu açacağını ifade etti.

Semahların dönüldüğü, çeşitli ozanların türkülerini seslendirdiği törenin sonunda ünlü sanatçı Mustafa Özarslan da konser verdi. 

Paylaş :
Etiketler :  mezitli belediyesi, mersin büyükşehir belediyesi, cemevi, chp.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA