17 Aralık 2025 Çarşamba

09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:51   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:40   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:30   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:20   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"   15:40   ÖZGÜR ÖZEL VE DURBAY AILESI, MANISA’DA TAZIYELERI KABUL EDIYOR   15:37   TBMM’DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERI TAMAMLANDıKTAN SONRA GELECEK HAFTA 11. YARGı PAKETI GÖRÜŞÜLECEK   15:35   TBB BAŞKANVEKILI SEÇER: “DEMOKRASI BIR MIRAS DEĞIL EMEK ISTEYEN CANLı BIR YAPıDıR”   11:50   ÇYDD’DEN TÜRKAN SAYLAN’ıN DOĞUM GÜNÜNDE ZEYTIN İÇIN GÜÇLÜ ÇAĞRı: “BARıŞıN AĞACıNı GELECEĞE TAŞıYALıM”   10:53   MEZITLI’DE DAYANıŞMANıN SOFRASı BÜYÜYOR: AŞEVI 2025’TE 110 BINI AŞKıN SıCAK YEMEĞI KAPıLARA TAŞıDı   09:30   MERSIN’DE ÜCRETSIZ KAYNAK EĞITIMI İSTIHDAMA AÇıLAN KAPı OLDU   17:10   BAŞKAN SEÇER, GÜLŞAH DURBAY’ıN CENAZESINDE: “ACıNıZı PAYLAŞıYORUM”   15:20   “CHP AKDENIZ’DEN MANISA’YA VEFA: SEMIH PALAMUT’TAN BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY İÇIN BAŞSAĞLıĞı”   13:52   TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA HIZMET SEFERBERLIĞI: ULAŞıMDA YENI DÖNEM   13:23   MERSIN’DE TUTKUNUN VE KADERIN OPERASı: “LA VIDA BREVE” SAHNEDE!   11:55   MANISA ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY’A SON VEDA: “KALBIMIZDESIN”   10:15   AKDENIZ’DEN DÜNYA SOFRALARıNA: YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATı %44 ARTıŞLA REKORA KOŞTU   09:50   “MERSIN’DE KÜLTÜR POLITIKALARı MASAYA YATıRıLDı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜÇLÜ DESTEK”  
 
     
   

Tek İsteği Biraz Uyumaktı


Mersin’de sığındığı otomobilin altında uyurken aracın hareket etmesi üzerine 4 bacağı da kırılan köpeğin yardımına Büyükşehir Belediyesi yetişti.

 

Tarih : 1 Aralık 2019 Pazar 22:52   Okunma : 2041

Mersin’de uyumak için altına sığındığı otomobilin hareket etmesi üzerine 4 bacağı da kırılan köpek, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından tedavi altına alındı. Yaklaşık 5 saat süren ameliyatla parçalı kırık oluşan bacağına platin takılan ve bacakları alçıya alınan “Uykucu”, artık Büyükşehir Belediyesi’nin koruması altında.

Mersin’in Silifke İlçesi’nden Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne gelen yardım talebi üzerine harekete geçen ekipler, bir otomobilin altında uyurken aracın hareket etmesi üzerine 4 bacağı da kırılan köpeği koruma altına aldı.

Gerekli müdahalelerin ardından köpeğin tedavisi başladı

Bulunduğunda 2 bacağında parçalı kırıklar ve açık yaralı kırıklar olduğu tespit edilen köpeğin, yapılan ilk muayenesinde ön iki bacağının da kırık olduğu belirlendi. Hayvan ambulansı ile sedyede güvenli bir şekilde Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne nakledilen köpek, çekilen röntgen filminin ardından müdahaleye hazırlandı.

Yaklaşık 5 saat süren bir ameliyatla parçalı kırık oluşan bacağına platin takılan ve diğer bacakları da gerekli müdahale yöntemleri ile ameliyat edilen köpeğin, 4 bacağı da alçıya alındı. Daha sonra açık yarada oluşan futbol topu büyüklüğündeki enfeksiyonun tedavi edilmesi için gerekli müdahalesi yapılan köpek, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde tedavi altına alındı. Oldukça bitkin ve zayıf olan köpeğin, kısa sürede eski sağlığına kavuşturulması planlanıyor.

Veterinerlerden hatırlatma: Lütfen dikkat!

Köpeğin sağlık durumu hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Mehmet Cücük, geç kalınması halinde 4 bacağın da kurtarılamayacağının altını çizerken, şimdi tedavi altına alınan köpeğin 1 ay sonra 4 bacağının üzerinde durarak,eski günlerine kavuşacağı bilgisini paylaştı.

Sürücülere de bir hatırlatmada bulunan Cücük, yazın sıcaktan, kışın ise soğuktan korunmak için arabaların altına ve motor bölümlerine giren kedi ve köpeklere karşı sürücüleri biraz daha dikkatli olmaya çağırdı.

Tek isteği korunaklı bir yerde biraz uyku olan talihsiz köpeğe, Büyükşehir Belediyesi çalışanları tarafından “Uykucu” ismi verildi.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TARIMSAL VE VETERİNER HİZMETLERİ, DAİRESİ BAŞKANLIĞI, SAHİPSİZ HAYVANLAR ŞUBE MÜDÜRÜ MEHMET CÜCÜK,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA