21 Mayıs 2024 Salı

17:03   CHP`DEN SURUÇ KATLİAMI DAVASI İÇİN HEYET...   16:01   GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI: ``EN ÖNEMLİ SEBEPLERİNDEN BİRİ GIDA FİYATLARININ ARTMASI VE HALKIN ALIM GÜCÜNÜN DÜŞMESİ``   15:45   CHP MYK, SAMSUN`DA TOPLANDI...   15:12   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "MUHALEFET ARASINA YENİDEN KOBANİ KUMPAS DAVASIYLA KAMA SOKULMAYA ÇALIŞILMAKTADIR"   14:46   TARSUS’TA KADINLAR İLK DEFA BİSİKLET SÜRDÜ   13:39   "MÜFTÜLÜK GÖREVLİSİ ÖĞRENCİYİ DARP ETTİ" İDDİASI...    12:54   CHP`NİN "HATAY`A SAHİP ÇIKIYORUZ ÇALIŞMA GRUBU", BU HAFTA BÖLGEYE GİDECEK   12:49   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ERHAN ADEM BAKAN YUMAKLI`YA SESLENDİ   12:47   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 19 MAYIS’TA ŞEHİR KORTEJİ DÜZENLEDİ   12:26   MEZİTLİ’DE COŞKULU 19 MAYIS KUTLAMASI   12:23   CHP’Lİ DİNÇER: "KÜÇÜK ESNAF VE SANATKÂR SERMAYE GRUPLARINA YEM EDİLİYOR”   10:54   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "SAYIN REİSİ`Yİ SAYGIYLA VE MİNNETLE YÂD EDİYORUM"   10:34   CHP`Lİ BEKİR BAŞEVİRGEN: “SON 5 YILDA HUZUREVLERİNE YAPILAN BAŞVURULARDA ORTALAMA YÜZDE 41 ORANINDA ARTIŞ YAŞANDI”   10:13   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, 19 MAYIS`IN RUHUNU KENTİN DÖRT BİR YANINA TAŞIDI   09:50   ÖZGÜR ÖZEL`DEN İRAN`A BAŞSAĞLIĞI MESAJI   09:45   ÖMER FETHİ GÜRER: “KREDİ FAİZ ARTIŞLARI ÇİFTÇİLERİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”   08:03   İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ HELİKOPTER KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ   23:43   İMAMOĞLU GENÇLERE SESLENDİ: "HEPİNİZ UMUTSUNUZ"   22:44   İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ`NİN DÜŞEN HELİKOPTERİNİN YERİ TESPİT EDİLDİ   21:28   ÖZGÜR ÖZEL SAMSUN`DA... “SAMSUN`DA BİRİNCİ PARTİ OLANA KADAR MÜCADELEYE BAŞLIYORUZ”  
 
     
   

Mersinde coşkulu 1 Mayıs:Biz Düştük Halk Düşmez..


Mersin’de 1 Mayıs kutlamalarına binlerce kişi katıldı. Mersin Valiliğinin, kutlamaların yürüyüş yapılmadan sadece Cumhuriyet Alanı’nda toplanma şeklinde kararına rağmen her sendika ve parti kendi binası önünde kortejler oluşturarak İstiklal Caddesi ile Sakarya Caddesi’ni takiben Cumhuriyet Alanı’n

 

Tarih : 2 Mayıs 2017 Salı 20:37   Okunma : 2338

Mersin’de 1 Mayıs kutlamalarına binlerce kişi katıldı. Mersin Valiliğinin, kutlamaların yürüyüş yapılmadan sadece Cumhuriyet Alanı’nda toplanma şeklinde kararına  rağmen her sendika ve parti kendi binası önünde kortejler oluşturarak  İstiklal Caddesi ile Sakarya Caddesi’ni takiben Cumhuriyet Alanı’na  yürüdü.

DİSK, Türk-İş ve KESK’e bağlı sendikaların yanı sıra CHP, HDP, EMEP,  Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Sosyalist Emek Partisi, Devrimci Parti, Birleşik Haziran Hareketi kortejler oluşturdu. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz,Kadın Kolları MYK Üyesi  Nevin Zaimoğlu,Halk-Lis MYK Üyesi Destina Albayrak,Mersin milletvekilleri Hüseyin Çamak, Aytuğ Atıcı ve Serdal Kuyucuoğlu, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ,İl,İlçe Gençlik Örgütlerinin ve partililerin yoğun katılım gösterdiği CHP kortejiyle birlikte yürüyerek 1 Mayıs alanına girdi.

Cumhuriyet Alanı’nda Mersin Emek ve Demokrasi Platformu adına söz alan Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy,  “İşçilerin 80 yıllık kıdem tazminatı hakkına göz dikilmesine hayır diyoruz. Kıdem tazminatından nemalanmak isteyenleri, işsizlik fonunu yağmalayanlardan tanıyoruz. 1 Kasım 2015 seçimlerinden önce taşeron işçilere kadro vaadinde bulunup da bu vaadini yerine getirmeyenlere, kiralık işçilik, istihdam büroları gibi daha ağır koşullar getirmek isteyenlere hayır diyoruz” diye konuştu.

Türk-İş İl Temsilcisi ve Yol-İş Şube Başkanı İrfan Gültekin, taşeron işçilerin sorunlarına dikkat çekerken KESK Mersin Şubeler Platformu adına söz alan SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, “Bizi ihraç etseniz de, akademisyenlerimizi atsanız da, gazetecilerimizi, gençlerimizi tutuklasanız da işte meydan burada: Sizi yıkacağız, biz haklıyız, biz kazanacağız” dedi.

Mersin Kadın Platformu adına söz alan Yağmur Arcan da, “Biz kadınlar geceleri de, sokakları da, meydanları da terk etmiyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından 1 Mayıs kutlamaları Grup Vaveyli ve grup Bandista’nın konseriyle sürdü.

Paylaş :
Etiketler :  miy, 1 mayıs emek dayanışma günü, kesk, disk, chp.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA