8 Aralık 2025 Pazartesi

10:35   AKDENIZ İHRACATÇıLARı KASıMDA 1,55 MILYAR DOLARA ULAŞTı: UZAK PAZAR HAMLESI GÜÇLENIYOR   10:05   “CANAN AKSU’DAN SAHTE MIMAR UYARıSı: HUKUKI SÜREÇ BAŞLATıLDı”   09:57   BÜYÜKŞEHIR’DEN ANNELERE DESTEK: DIKIŞ KURSU ILE DAYANıŞMA VE ÜRETIM++   09:49   TOROSLAR’ıN MELEKLERI ZIRVE YOLUNDA: 3-0’LıK NET ZAFER!   19:54   “ADANALı MINIK AREN’IN HAYATTA KALMA MÜCADELESINE DESTEK ÇAĞRıSı”   11:33   DEVA MERSIN İL BAŞKANı: “TEK İMZA ILE DEVLET YAPıSı ÇÖKTÜ”   11:20   MERSIN’DE İĞNEDEN MARKAYA: MERCEK KURSLARı TEKSTIL HAYALLERINI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYOR   11:08   YENIŞEHIRLI KADıNLAR CUMHURIYETIN IŞıĞıNDA GEÇMIŞE VE GELECEĞE SAHIP ÇıKıYOR   10:57   “EKONOMIK ÇÖKÜŞÜN SEMBOLÜ: VATANDAŞıN GÜVERCINLERINE HACIZ”   10:46   MERSIN’DE KADıNLARA GÜÇ VEREN EĞITIM: EVKA PROJESI UFUK AÇTı   17:31   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TEK ADAM YINE KAYBEDECEK YINE YURTTAŞ BÜTÇE HAKKıNı SÖKE SÖKE ALACAKTıR"   17:27   DENIZ YÜCEL, CHP SÖZCÜLÜĞÜ GÖREVINI ZEYNEL EMRE’YE DEVRETTI   17:25   CHP PM, ILK TOPLANTıSıNı YAPTı... ÖZGÜR ÖZEL, YENI DÖNEMI "MÜCADELE DÖNEMI" OLARAK TANıMLADı   17:23   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ŞENAL SARıHAN: "ÜLKENIN YÜZDE 10’UNU DAHI OLUŞTURMAYAN BIR KESIM BIZIM EMEKLERIMIZ ÜZERINDEN YAŞıYOR"   17:08   ÖZGÜR ÖZEL’IN YENI MYK’Sı BELLI OLDU... 11 ISIM KORUNDU, YEDI YENI ISIM EKLENDI   15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ  
 
     
   

Başkan Özyiğit, Kent Protokolünü Yenişehir Söyleşileri’ne Davet Etti


’Yenişehir Söyleşileri’ kapsamında Uluslararası alanda başarı yakalamış ve alanında uzman isimleri Mersinlilerle buluşturmayı hedefleyen Yenişehir Belediyesi ilk olarak, Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Londra üst kamara üyesi Alderman Emma Edhem’i Mersin’e getirdi.

 

Tarih : 10 Ocak 2020 Cuma 22:52   Okunma : 1509

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 'Yenişehir Söyleşileri' kapsamında Yenişehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Mersin’e gelen Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Londra üst kamara üyesi Alderman Emma Edhem ile birlikte kent protokolünü ziyaret etti. Uluslararası alanda başarı yakalamış ve alanında uzman isimleri Mersinlilerle buluşturmayı hedefleyen Yenişehir Belediyesi ilk olarak Alderman Emma Edhem’i Mersin’e getirdi.

Başkan Abdullah Özyiğit, Londra şehri  Alderman’ı Emma Edhem ve beraberinde heyet ile birlikte Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan’ı ziyaret etti. Ziyaretlerde düzenlenecek 'Yenişehir Söyleşileri'nin ilkine kent protokolü davet edilirken ekonomik, sosyal ve kültürel konularda da görüş alışverişinde bulunuldu.  

Başkan Abdullah Özyiğit, Alderman Emma Edhem ile ilk olarak Vali Ali İhsan Su’yu ziyaret etti. Başkan Özyiğit, Vali Su’yu Emma Edhem’in söyleşisine davet ederken Vali Su ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Özyiğit, “İngiltere ile Mersin arasındaki ilişkilerin gelişmesini istiyoruz”

Emma Edhem ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret eden Başkan Abdullah Özyiğit, burada yaptığı konuşmada; İngiltere ve Mersin arasında kentimize fayda sağlayacak bir ilişkinin gelişmesinin önemine dikkat çekti.  Özyiğit, “Sayın Emma Edhem, önce bizi İngiltere’ye davet etti ancak biz kendisinden önce Mersin’i görmesini istedik. Bu şekilde yapacağımız ziyaretler daha anlamlı olacaktır dedik. Kendisi bizim davetimizi kabul ederek Yenişehir Söyleşileri’nin ilk konuğu oldu. Periyodik olarak yapacağımız bu söyleşilerin çok faydalı olacağına inanıyorum, alanında uzmanlaşmış ve uluslararası anlamda başarı yakalamış isimleri Mersinli hemşehrilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz.  Emma Edhem’in Türk ve müslüman olması ve İngiltere’de farklı alanlarda başarı yakalaması bizim için bir gurur verici.  Sayın Edhem’in ziyaretinin İngiltere ile Mersin arasında bir ilişkinin gelişmesi açısından da önemli olduğunu düşünüyoruz.” Şeklinde konuştu.

Başkan Seçer, “Gerekli katkıyı sunarız”

Ziyarette konuşan Başkan Vahap Seçer ise “Bizim dünyanın birçok ülkesi ile ilişkilerimize ihtiyaç var. Hem Yenişehir Belediye Başkanı olarak Abdullah Bey'in, hem de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bizler bu ilişkinin gelişmesi için katkı sunabiliriz. İlişkilerin gelişmesi için altyapı çalışmalarına katkı sunarız, ona bir zemin oluştururuz. Yerel yönetimler olarak yasalar çerçevesinde bir takım engeller olursa inisiyatif kullanarak bunların aşılmasına katkı sunabiliriz. Yaptığınız bu çalışma için ve ziyaretiniz için teşekkür ederim.” Dedi.

Yaptığı incelemelerde Mersin’in büyük bir potansiyelinin olduğuna vurgu yapan Emma Edhem, Mersin limanı sayesinde İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasından sonra Mersin ile ticari ilişkilerin artabileceğini ifade etti. Edhem, ‘Yenişehir Söyleşileri’ni düzenleyen Başkan Abdullah Özyiğit’e teşekkür ederek Mersinlilerle buluşmayı heyecanla beklediğini söyledi.

Paylaş :
Etiketler :  YENİŞEHİR BELEDİYESİ, ABDULLAH ÖZYİĞİT, YENİŞEHİR SÖYLEŞİLERİ, KENT PROTOKOLİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA