7 Ocak 2026 Çarşamba

15:46   GÜLCAN KıŞ: “BU MALI DISIPLIN DEĞIL, BELEDIYELERE YÖNELIK SIYASI CEZALANDıRMADıR”   15:45   GÜL ÇIFTCI BINICI: "SEÇMENLERIN SERBEST IRADELERI DıŞıNDA KIŞISEL VERILERININ BIR SIYASI PARTI ÜYELIĞINE ÇEVRILMESI TAM BIR IRONIDIR"   15:42   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN DEMOKRASI VE ADALET VURGUSU: “DEMOKRATIK BIR HUKUK DEVLETINDE IKTIDARıN TEK MEŞRUIYETI SANDıKTıR”   15:42   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, AK PARTI’YE KATıLAN ÜÇ MILLETVEKILINE ROZETLERINI TAKTı   15:40   SURIYE ORDUSU, HALEP’TEKI SDG MEVZILERINI MEŞRU HEDEF ILAN ETTI   13:31   BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI İLE MERSIN DAHA DA GÜVENLI   10:06   “CDP’DEN A- SKORUYLA MERSIN: KÜRESEL İKLIM MÜCADELESINDE LIDER KENT”   07:24   MERSIN’DE ÇIÇEKÇILER ODASı YENI DÖNEME GÜÇLÜ BAŞLADı   23:58   “CHP MERSIN’DEN AKDENIZ’DE MAHALLE MAHALLE DAYANıŞMA VE ÇÖZÜM SEFERBERLIĞI”   20:18   ÖZGÜR ÖZEL’DEN YAPAY ZEKÂ PROVOKASYONUNA SERT TEPKI: “HODRI MEYDAN, BU ÜLKEDE NE SEÇILENE NE SEÇENE DOKUNDURTURUZ”   19:49   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ABD’YE SERT ÇıKıŞ: “TRUMP DÜZENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ, BU HAYDUTLUĞA KARŞı SUSULAMAZ”   19:47   AVRUPA’DAN GRÖNLAND MESAJı: “KARAR YETKISI YALNıZCA DANIMARKA VE GRÖNLAND HALKıNıN”   19:40   BM GÜVENLIK KONSEYI’NDE ABD’YE SERT TEPKI: “MADURO’NUN KAÇıRıLMASı ULUSLARARASı HUKUKA DARBEDIR”   19:32   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “7 KEZ ŞIKÂYET ETTIK, MAL BILDIRIMINE BAKıN ARTıK!”   19:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TÜİK VE IKTIDARA SERT ÇıKıŞ: “TÜRKIYE SOSYAL PATLAMANıN EŞIĞINDE, EMEKLIYI BU HALDE BıRAKAMAYıZ”   19:03   MEZITLI’DE ÇEVRECI DÖNÜŞÜM: GÜNEŞ ENERJILI KAPALı SEMT PAZARı HIZMETE AÇıLDı   18:58   TOROSLAR’DA MERDIVEN ALTı ŞALGAM İMALATHANESINE MÜHÜR: 10 TON SAĞLıKSıZ ÜRÜN İMHA EDILDI   18:45   MERSIN’DE ÇOCUKLARA GÜÇLÜ MESAJ: ZORBALıĞıN PANZEHRI EMPATI!   09:30   AKİB, 2025’TE 16,8 MILYAR DOLARLıK İHRACATLA GÜCÜNÜ KANıTLADı   09:20   MERSIN’DE ÇÖZÜMÜN ADRESI: TEKSIN 2025’TE 1 MILYON 250 BIN ÇAĞRıYı YANıTLADı  
 
     
   

Mersin Baro Başkanı Yeşilboğaz, Ali Erbaş’a Suç Duyurusunda Bulundu


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Ayasofya’da okuduğu Cuma hutbesinde “Vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar” sözleri nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesini gerekçe göstererek suç duyurusunda bulundu.

 

Tarih : 30 Temmuz 2020 Perşembe 05:31   Okunma : 1878

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Ayasofya’da okuduğu Cuma hutbesinde “Vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar” sözleri nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesini gerekçe göstererek suç duyurusunda bulundu.

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçedeşüpheli Ali Erbaş'ın, 5816 Sayılı, Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna Muhalefet yasasını ihlal etmesinin yanı sıra, 633 Sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kanunu ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 2, 4 ve 136. maddelerini ihlal ettiğini belirtti.

6 Sayfadan oluşan dilekçenin açıklama bölümünde, “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın 24 Temmuz’da ibadete açılan  Ayasofya’da okuduğu ilk Cuma hutbesinde ise ‘Bizim inancımızda vakıf malı kutsaldır. Dokunana yakar. Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar’ demek suretiyle İstanbul’u düşman işgalinden kurtaran kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anmak yerine lanet okumak suretiyle alenen hakaret etmiş ve haklı kin ve düşmanlığa tahrik etmiştir. Şüpheli Ayasofya’da Cuma namazı kıldırmasını Atatürk’e borçludur. İstanbul’u düşman işgalinden kurtararak ikinci kez fetheden kurucu liderimiz Atatürk’ü anmadığı gibi lanet okumak nasıl bir zihniyettir. Ali Erbaş’ın söylemleri burada Atatürk’e, çağdaş kazanımlara laik ve demokratik cumhuriyete açıkça meydan okumaktadır. Türkiye Cumhuriyeti memuru statüsünde olan şüpheli Ali Erbaş Anayasa’ya aykırı hareket etmektedir. Düşman kuvvetlerini lanetlemesi gerekirken oturduğu minberden Türk toplumunun ortak değeri olan kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okuması  Anayasal suçtur” ifadelerine yer verildi.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BAROSU, BİLGİN YEŞİLBOĞAZ, İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA