26 Kasım 2025 Çarşamba

17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:31   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:33   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”   14:49   ÖĞRETMENLERIN MESAISINI    14:25   5. YENIŞEHIR KOMEDI OYUNLARı FESTIVALI BINLERCE SANATSEVERI AĞıRLADı   14:20   TOROSLAR BELEDIYESI, YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARıNDA HıZ KESMIYOR   14:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KADıN ODAKLı HIZMETLERI ŞIDDETE KARŞı KENT STRATEJISINE DÖNÜŞÜYOR   14:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN 24 KASıM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJı   16:58   “EMEKLILERDEN TARIHI BIRLEŞME ÇAĞRıSı: 17 MILYON KIŞI İÇIN TEK ÇATı”   14:50   MERSIN’DEN DÜNYAYA SANAT KÖPRÜSÜ: İLYAS YıLGÖR ULUSLARARASı FOTOĞRAF YARıŞMASı REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı  
 
     
   

Büyükşehir’de Kaynaklar Verimli Kullanılıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, eski ve verimsiz araçları onararak yeniden hizmete kazandırıyor. Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nda 1 Kasım 2019’dan bu yana 10 aracın dönüşümü sağlandı. Dönüştürülen araçlarla kaynaklar verimli kullanılırken, belediye bütçesinde de tasarruf sağlandı.

 

Tarih : 15 Ekim 2020 Perşembe 11:35   Okunma : 3596

Mersin Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nda 1 Kasım 2019’dan bu yana 10 adet eski ve verimsiz araç onarılarak yeniden hizmete kazandırıldı. Dönüştürülen araçlar mobil kuaför, mobil araç bakım ve onarım, cadde sulama ve araç çekme gibi hizmetlerde kullanılmaya başlandı. Bu sayede kaynaklar verimli kullanılırken, belediye bütçesinde de tasarruf sağlandı.

10 araç farklı alanlarda sahada hizmet veriyor

Dönüştürülen 10 aracın 5’i taşıma aracı olarak hizmete kazandırıldı. Bu araçlar silindir ve kepçeleri hizmet alanlarına ulaştırıyor. “Mini Lowbet”adı verilen araçlar küçük ölçekli olması ve iş makinelerini dar alanlara da ulaştırabilmesiyle dikkat çekiyor. Verimsiz halde duran bir otobüs ise “Mobil Kuaför” olarak hizmete kazandırıldı. Mobil Kuaför aracı, özellikle kırsal mahallelerde ücretsiz saç kesim hizmeti veriyor. Dönüştürülen 2 araç su arazöz aracı, 1 araç ise mobil bakım ve onarım aracı olarak hizmet sunmaya başladı.

Çekici aracıyla araç başı 1000-1500 TL arası tasarruf sağlanıyor

Büyükşehir Belediyesi, dönüştürdüğü çekici aracıyla yolda kalan her otobüs için 1000-1500 TL arası tasarruf sağlamaya başladı. Arıza nedeniyle yolda kalan belediye otobüslerinin bakım ve onarım alanına ulaştırılması için çekici hizmeti veren özel şirketlere 1000-1500 TL arası bir tutar ödeniyordu. Büyükşehir, 1 çekici aracını dönüştürdü ve yolda kalan belediye otobüslerinin imdadına artık kendi imkanlarıyla yetişiyor.

“Atıl durumdayken çalışır duruma getirdik”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Sabahat Aslan, yaklaşık 1 yıldır sürdürülen çalışmayla kaynakları verimli kullanmayı amaçladıklarını belirterek, “Biz bunları daha verimli ve kaynakları daha etkin kullanmak adına atıl durumdayken çalışır duruma getirdik ve sonuçta şu anda çok verimli çalışıyor. Verimli çalışmanın yanında ihtiyacı da karşılıyor” dedi.

“Bu projeler sosyal anlamda da bize güç katacak”

Aslan, 2 yeni proje üstünde de çalıştıklarını söyledi. Bir tanesinin Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde soğuk hava deposu hizmetinde kullanılacak bir araç olduğunu belirten Aslan, diğer çalışmanın ise kırsal mahallelerde hizmet verecek portatif bir açık hava sineması aracı olduğunu kaydetti. Araçları ihtiyaç alanlarına göre yeniden hizmete kazandırdıklarını belirten Aslan, “Bu projeler sosyal anlamda da bize güç katacak. Toplumun biraz daha kültür ve sosyal alanda gelişimini de sağlayacak. Onların üzerinde çalışıyoruz. Biri bitmek üzere. Diğerine de çalışıyoruz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, VAHAP SEÇER, BELEDİYE, MECLİSİNİN, EYLÜL, AYI, OLAĞAN, TOPLANTI, PANDEMİ, COVID-19, KAYNAKLAR, VERİMLİ, KULANILIYOR, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA