7 Mayıs 2024 Salı

10:29   MANİSA`DA DOLU YAĞIŞINDAN ETKİLENEN ÜZÜM ÜRETİCİSİ CHP`Lİ BAŞEVİRGEN`E DERT YANDI: “ÇİFTÇİNİN İŞİ ALLAH`A KALDI”   10:25   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ YOLLAR AÇMAYI SÜRDÜRÜYOR   10:15   MHP’Lİ UYSAL MERSİN’DE YAPIMI DEVAM EDEN YATIRIMLARI DEĞERLENDİRDİ   10:13   YSK`NIN YEREL SEÇİMLERİN KESİN SONUÇLARINA İLİŞKİN KARARI, RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   09:58   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN: "20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK"   09:54   VELİ AĞBABA: “MEVCUT ANAYASAYA UYMAYAN BİR ANLAYIŞLA ANAYASA YAPILMAZ. ANAYASA YAPARAK 10 BİN LİRA MAAŞ ALAN EMEKLİNİN SORUNUNU MU ÇÖZECEKSİNİZ?”   09:30   CHP`DE TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ ÇALIŞMALARI... GÜL ÇİFTCİ BİNİCİ: “EN KATILIMCI, EN DEMOKRATİK, EN DOĞRU, EN AKILCI ŞEKİLDE BU TÜZÜĞÜ HEP BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”   06:14   CHP`Lİ NAMIK TAN: "AKP-MHP KOALİSYONU CUMHURİYETE İHANET EDİYOR"   01:16   YSK`NIN 31 MART YEREL SEÇİMLERİNİN KESİN SONUÇLARINA İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE   19:01   ÖZGÜR ÖZEL DEVLET BAHÇELİ`Yİ ZİYARET EDECEK   15:54   BAŞKAN YILDIZ’DAN, İLÇENİN YÜKSEK KESİMLERİNDE DOLU FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERE GEÇMİŞ OLSUN   15:52   MEZİTLİ`DE `3 FİDAN` TÖRENLE ANILDI   15:50   AKİB, NİSAN AYINDA YÜZDE 12 ARTIŞLA 1,3 MİLYAR DOLAR İHRACATA İMZA ATTI   15:45   AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ, MAYIS AYI İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ: “YENİ DÖNEMDE AKDENİZ’DE HİZMET VE PROJE ATAĞI BAŞLIYOR”   15:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANI SARIYILDIZ’DAN VATANDAŞLARA VERGİ ÇAĞRISI   15:26   ÜÇ FİDAN, İDAMLARININ 52. YILINDA MEZARLARI BAŞINDA ANILDI: "ONLARI ASLA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"   13:37   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL, “ÜÇ FİDAN`I ANDI: “HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL: “HİÇ KİMSE KORKMASIN. CHP`Yİ TOPUYLA TÜFEĞİYLE DARBECİLER KARIŞTIRAMADI. ÖZGÜVENSİZ TARTIŞMALARLA KİMSE KİMSEYİ MEŞGUL ETMESİN. İŞİMİZ VAR DAHA İKTİDAR OLACAĞIZ"   10:25   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ÇOCUKLARA TEKNOLOJİ ATÖLYESİ   10:06   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN TRAFİK DENETİMİ  
 
     
   

Adalet Bir gün Erdoğan’a da lazım olacak..


CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, “Bir anamuhalefet partisi lideri, ülkede adalet yok diyerek yollara düşüyorsa iktidarın on kere düşünmesi lazım. Adalet herkese lazım. Geçmişte Ergenekon, Balyoz kumpaslarıyla mağdur edilen insanlara adalet lazımdı. Bugün o kumpasları kuranlara adalet lazım

 

Tarih : 21 Haziran 2017 Çarşamba 21:28   Okunma : 1318

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Mut ilçesinde görev yapan muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle iftar programında buluştu.

 

İftarın ardından bir konuşma yapan Serdal Kuyucuoğlu, “Ülkemiz 1 yıldır OHAL ile yönetiliyor. Yasalar askıya alındı. Hukuk askıya alındı. 150 binden fazla kamu çalışanı tasfiye edildi. Bunların büyük kısmı sıradan, alt kademe memurlar, öğretmenler ve çocuklarını bir okula gönderdikleri için ya da bir bankada hesap açtıkları için işten atıldılar. Haksız yere işten atıldığına inanan insanlar haklarını arayamıyor. Güya bir komisyon kuruldu ama çalışmıyor. On binlerce insan ve ailesi, geleceğini göremez bir şekilde bekliyor. 1300 hakim ve savcı tasfiye edildi onların yerine Ak Parti’de yöneticilik yapmış kişiler atandı. Bunların çoğu da mülakatla seçildi. Hatta bazı avukatların hakim olabilmek için partiden torpil aradığı, bizzat benim ofisime gelen bir faks metniyle ispatlandı” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun böyle bir dönemde ‘Adalet Yürüyüşü’nü başlattığına dikkat çeken Kuyucuoğlu, “Bir anamuhalefet partisi lideri, ülkede adalet yok diyerek yollara düşüyorsa iktidarın on kere düşünmesi lazım. Adalet herkese lazım. Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bunun üzerine düşünmek yerine tehdit ediyor. Yürüyorsanız bu size verdiğimiz bir lütuftur diyor. Eski Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel de, 1960’lı yıllarda, 68 kuşağının yürüyüşlerini güya küçümseyebilmek için yollar yürümekle aşınmaz demişti. Şimdi de Erdoğan, ‘Adalet Yürüyüşü’nü küçümsemeye çalışıyor ama halk bir gerçeğin farkında. Adalet herkese lazım olacak. Geçmişte Ergenekon, Balyoz kumpaslarıyla mağdur edilen insanlara adalet lazımdı. Bugün o kumpasları kuranlara adalet lazım oldu. Günün birinde Erdoğan’a da adalet lazım olacak” diye konuştu.

16 Nisan’da yapılan anayasa değişikliği referandumun OHAL şartlarında yapıldığına, referandumun resmi sonuçlarının vicdanlarda kabul görmediğine işaret eden Kuyucuoğlu, “Referandumda bir şekilde evet çıkmasının ardından partili cumhurbaşkanı dönemi başladı. Meclis tamamen devre dışı bırakıldı. Partili cumhurbaşkanlığı sisteminin kaos yaratacağını şimdiden gördük. 620 yıllık Osmanlı geleneği, 94 yıllık Cumhuriyet ve hukuk devleti geleneği olan bir ülkeyiz. Ama bunların döneminde hukuk devletinden guguk devletine dönüştük. Seçimlerin yapılması demokrasinin işlediği anlamına gelmez. Hukukun ve meclisin devre dışı olduğu yerde seçim olsa da tam bir demokrasiden söz edilemez” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :   chp, serdal kuyucuoğlu, kılıçdaroğlu, erdoğan, adalet yürüyüşü.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA