19 Mayıs 2024 Pazar

09:21   CHP`Lİ GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "AKP`Lİ YETKİLİLER VE BAKANLARIN SÖYLEMLERİNİN AKSİNE KADIN CİNAYETLERİNDE SON DÖRT YILIN ZİRVESİ YAŞANDI"   01:27   ÖZGÜR ÖZEL: "ERBAA`DAKİ PATLAMADA YARALANAN 5`İ JANDARMA 7 YURTTAŞIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM"   22:18   TUNCER BAKIRHAN: "KOBANİ BİZİM İÇİN ÖZGÜRLÜKTÜR, DİRENİŞTİR VE ÖYLE KALACAKTIR"   16:35   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT GÜVEN PARKI’NDAKİ YENİLEME ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ   16:14   BAŞKAN AHMET SERKAN TUNCER’DEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI   16:01   CHP’Lİ PALAMUT’TAN 19 MAYIS MESAJI   15:43   KIYI HAREKETLERİ DAYANIŞMA AĞI, KIYILARIN TİCARİLEŞTİRİLMESİNE KARŞI SAHİLLERDE EŞ ZAMANLI EYLEM YAPTI   15:41   DEPREMZEDE DÖNE KAYA`NIN ``ADALET NÖBETİ``: ``BİZ ADALETİN ARTIK TECELLİ ETMESİNİ BEKLİYORUZ, GİDEN CANLARIMIZIN BUNA İHTİYACI VAR``   15:15   CHP`NİN ``BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ``... ATANMAYAN ÖĞRETMEN HİLAL BAŞKAPAN: "BİZLER MESLEĞİMİZİ İNSANCA ŞARTLARDA YERİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"   15:04   CHP`NİN ``BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ``... ÖZGÜR ÖZEL: ``ATATÜRK VE ARKADAŞLARI İLE SORUNU OLAN BU MÜFREDAT YOK HÜKMÜNDEDİR``   14:31   ANKARA BAROSU HUKUK KURULU BAŞKANI MEHMET ÖZDEMİR: "SON YILLARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER SPOR HUKUKUNU DAHA İYİ BİR NOKTAYA GETİRDİ"   14:23   AFRODİSİAS MÜZE KONSERLERİ TASARRUF TEDBİRLERİ KAPSAMINDA İPTAL EDİLDİ   14:06   KOBANİ DAVASI AVUKATI ÇİĞDEM KOZAN: "ORTADA BİR SUÇ OLMADIĞI ÇOK AÇIK, İSTİNAF SÜRECİNDE CEZALARIN KALDIRILMASI GEREKİR"   13:51    CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL, İBB`Yİ ZİYARET ETTİ: “ATATÜRK`ÜN PARTİSİNİ İKTİDARA TAŞIMA SORUMLULUĞUMUZ VAR”   13:45   ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI, MAHKEME HEYETİNİN BAŞÖRTÜLÜ OLMASI NEDENİYLE REDDİ HAKİM İSTEYEN SANIK AVUKATI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI   13:35   MANSUR YAVAŞ: "AYDINLIK YARINLARI ÜLKEMİZE EN BAŞTA GENÇLERİMİZ GETİRECEKTİR"   13:14   MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYREK, “GENÇLERİMİZİN ENERJİSİYLE AYDINLIK YARINLARA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”   13:04   MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI   12:44   DEVLET BAHÇELİ: "KİMSE SİPARİŞ TALİMATLARLA, GİZLİ TANIK İFADELERİYLE İÇ HUZUR VE BARIŞ ORTAMINI ZEDELEMEYE KALKIŞMAMALI, BUNA CÜRET EDENLERİN BAŞI EZİLMELİ"   12:33   AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI  
 
     
   

Adalet Bir gün Erdoğan’a da lazım olacak..


CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, “Bir anamuhalefet partisi lideri, ülkede adalet yok diyerek yollara düşüyorsa iktidarın on kere düşünmesi lazım. Adalet herkese lazım. Geçmişte Ergenekon, Balyoz kumpaslarıyla mağdur edilen insanlara adalet lazımdı. Bugün o kumpasları kuranlara adalet lazım

 

Tarih : 21 Haziran 2017 Çarşamba 21:28   Okunma : 1384

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Mut ilçesinde görev yapan muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle iftar programında buluştu.

 

İftarın ardından bir konuşma yapan Serdal Kuyucuoğlu, “Ülkemiz 1 yıldır OHAL ile yönetiliyor. Yasalar askıya alındı. Hukuk askıya alındı. 150 binden fazla kamu çalışanı tasfiye edildi. Bunların büyük kısmı sıradan, alt kademe memurlar, öğretmenler ve çocuklarını bir okula gönderdikleri için ya da bir bankada hesap açtıkları için işten atıldılar. Haksız yere işten atıldığına inanan insanlar haklarını arayamıyor. Güya bir komisyon kuruldu ama çalışmıyor. On binlerce insan ve ailesi, geleceğini göremez bir şekilde bekliyor. 1300 hakim ve savcı tasfiye edildi onların yerine Ak Parti’de yöneticilik yapmış kişiler atandı. Bunların çoğu da mülakatla seçildi. Hatta bazı avukatların hakim olabilmek için partiden torpil aradığı, bizzat benim ofisime gelen bir faks metniyle ispatlandı” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun böyle bir dönemde ‘Adalet Yürüyüşü’nü başlattığına dikkat çeken Kuyucuoğlu, “Bir anamuhalefet partisi lideri, ülkede adalet yok diyerek yollara düşüyorsa iktidarın on kere düşünmesi lazım. Adalet herkese lazım. Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bunun üzerine düşünmek yerine tehdit ediyor. Yürüyorsanız bu size verdiğimiz bir lütuftur diyor. Eski Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel de, 1960’lı yıllarda, 68 kuşağının yürüyüşlerini güya küçümseyebilmek için yollar yürümekle aşınmaz demişti. Şimdi de Erdoğan, ‘Adalet Yürüyüşü’nü küçümsemeye çalışıyor ama halk bir gerçeğin farkında. Adalet herkese lazım olacak. Geçmişte Ergenekon, Balyoz kumpaslarıyla mağdur edilen insanlara adalet lazımdı. Bugün o kumpasları kuranlara adalet lazım oldu. Günün birinde Erdoğan’a da adalet lazım olacak” diye konuştu.

16 Nisan’da yapılan anayasa değişikliği referandumun OHAL şartlarında yapıldığına, referandumun resmi sonuçlarının vicdanlarda kabul görmediğine işaret eden Kuyucuoğlu, “Referandumda bir şekilde evet çıkmasının ardından partili cumhurbaşkanı dönemi başladı. Meclis tamamen devre dışı bırakıldı. Partili cumhurbaşkanlığı sisteminin kaos yaratacağını şimdiden gördük. 620 yıllık Osmanlı geleneği, 94 yıllık Cumhuriyet ve hukuk devleti geleneği olan bir ülkeyiz. Ama bunların döneminde hukuk devletinden guguk devletine dönüştük. Seçimlerin yapılması demokrasinin işlediği anlamına gelmez. Hukukun ve meclisin devre dışı olduğu yerde seçim olsa da tam bir demokrasiden söz edilemez” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :   chp, serdal kuyucuoğlu, kılıçdaroğlu, erdoğan, adalet yürüyüşü.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA