18 Ocak 2026 Pazar

15:58   ULUSLARARASı ALıCıLAR MERSIN’DE BULUŞTU: 10 MILYON ÜRÜN SATıŞı GERÇEKLEŞTI   13:55   “ADA’DAN ÇARPıCı UYARı: TUTUKLU AILELERINE SAHTE OPERASYON MESAJLARıYLA DOLANDıRıCıLıK TUZAĞı”   10:44   SURIYE ORDUSU RAKKA’DA KRITIK PETROL VE GAZ SAHALARıNı ELE GEÇIRDI: FıRAT BARAJı KONTROL ALTıNDA!   10:40   “TARıM ALARM VERIYOR: GIRDI FIYATLARı ÇIFTÇIYI İCRAYA, TÜKETICIYI RAF KRIZINE SÜRÜKLÜYOR”   10:25   “CUMHURBAŞKANLıĞı BÜTÇESI AŞıLDı: 2026’DA %35 ARTıŞLA REKOR ÖDENEK!”   10:04   “SÜPER AMATÖR’DE NEFES KESEN DERBI: AKDENIZ VE YENIŞEHIR 2-2’DE BULUŞTU”   20:55   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN HATAY’DA SERT ÇıKıŞ: ‘YALANıN VE ALGıNıN KARŞıSıNDA DIMDIK DURUYORUZ’”   20:34   “CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı: HALKıN İRADESINE MÜDAHALEYE SON VERILMELI”   13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"  
 
     
 
 
image

Okunma : 2576  Tarih : 12.11.2020  E-Mail : fatihberkil@hotmail.com

 
Ramazan KARA

İstifalar ve Koronavirüs

  İSTİFALAR ve KORONAVİRÜS
  Acaba Sayın Berat Albayrak -gerçekten- istifa mı etti, ettirildi mi? Yoksa, sosyal medya hesabını ele geçiren birileri mi öyle bir paylaşımda bulundu?
  Sayın bakan istifa ederek; hem toplumun gazını alan bir gündem yaratmak hem de Sayın cumhurbaşkanının elini rahatlatmak istemiş olabilir mi? Yoksa Sayın bakan ile yeni Merkez Bankası başkanı arasında -kamuoyuna yansıtılmayan- bir anlaşmazlık mı yaşandı? Ya da, Sayın Berat Albayrak'ın istifa etmesini -kabinede değişiklik yapmak ve yeni kabinede, kendisine görev vermemek için- cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan mı istedi
  Sayın Berat Albayrak, Reza Zarrab'ın hesap açtığı Aktif Bank'ta CEO idi.
  Sayın Murat Uysal ise para aklamada kullanılan Halk Bankası'nın, Genel Müdür Yardımcısı idi.
  Biri istifa etti diğeri görevden alındı.
  ABD başkanı da değişince, insanın aklına "Acaba; bu gelişmelerin, Reza Zarrab Davası ile bir ilgisi var mı?" sorusu geliyor.
  Bu konuya, birkaç gün sonra ayrıntılı olarak değineceğim.
  Yukarıdaki metni, Sayın Berat Albayrak'ın istifası ile ilgili aldığım ilk duyumlardan sonra, sosyal medya hesabımda yayınlamıştım.
  Keşke, o metne "Acaba -Borsa İstanbul Genel Müdürü- Hakan Atilla da istifa edecek veya görevden alınacak mı?" diye de yazsaymışım.
  Demokrasi kültürümüzde, istifa etme alışkanlığı yok denecek kadar az olduğu halde, Koronavirüs gündeme oturduktan sonra; önce Sayın Süleyman Soylu, birkaç ay sonra da Sayın Berat Albayrak -görevden affını istediği dile getirilse de- sosyal medyayı kullanarak istifa etti.
  Ben, süreci iyi yönetemediğine inandığım, Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk'un da istifa etmesini bekliyorum. Okullardaki vaka sayısından çok taşıyıcı olduğuna inanıyorum çünkü.
  O nedenle; "Önümüzdeki hafta başlayacak olan ara tatil; 2 haftaya çıkarılsın ve hiç değilse hafta sonları, Sokağa Çıkma Yasağı uygulansın" diyorum.
  Sağlık bakanının, asansöre 8 kişiyle binişine tanık olduğum için yazımı, koronavirüse değinerek sürdüreceğim.
  Koronavirüse karşı alınacak önemler hepimizi ilgilendirdiği için bir hükumet sorunu değil devlet ve insanlık sorunudur. Dolayısıyla; alınacak önlemler, enine boyuna tartışılarak alınmalı ve uygulanması için hepimiz canla başla çalışmalıyız.
  65 yaş üstü yurttaşlara -ülke genelinde- Sokağa Çıkma Kısıtlaması getirildiğine göre; demek ki, Koronavirüs tehlikesi artmış.
  Bu durumda, öğrencilerle; neden, hala yüz yüze eğitim yapılıyor? Ya da "Ara tatilden sonra; bu durum ile ilgili bir karar alınıp alınmayacağı" neden açıklanmıyor?
  Koronavirüse karşı en temkinli yaş grubu 65 yaş üstü, en temkinsiz yaş grubu 20 yaş altıyken bu uygulamaları anlayamıyorum.
  Sokakta -özellikle kalabalık yerlerde- uygulanacak olan, Sigara İçme Yasağı, yerinde bir karar olduğu için sonuna kadar destekliyor ve ülke genelinde de, bir an önce Sokağa Çıkma Yasağı uygulanmasını diliyorum.
  Koronavirüsün yayılmasını önlemeye dönük gerekli önlemler bir an önce alınmazsa; başta Sağlık ve Milli Eğitim bakanları olmak üzere birçok istifaya tanık olabiliriz çünkü.
  




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 



  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA