2 Mayıs 2024 Perşembe

12:43   CHP MİLLETVEKİLİ KIŞ’TAN YENİ İLİÇ’LERE SEBEP OLACAK MADEN KANUNU’NA TEPKİ   12:43   ANKARA`DA YAĞMUR ALTINDA 1 MAYIS...    12:36   TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ: “TİP TAKSİM`E YÜRÜME KARARLILIĞINI SÜRDÜRÜYOR”   11:54   TÜRK-İŞ, TAKSİM MEYDANI`NA ÇELENK KOYDU: "TOPLU SÖZLEŞMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMAZSA 2028`DE HESAPLAŞIRIZ"   10:58   ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE`DE... "BİRİLERİ TAKSİM’İ KENDİNİN EGEMENLİK SANCAĞI OLARAK GÖRÜYOR”   10:10   İMAMOĞLU: “EMEĞİN SÖMÜRÜLMEDİĞİ, SENDİKAL ÖRGÜTLENMENİN YAYGINLAŞTIĞI BİR TÜRKİYE`Yİ GERÇEKLEŞTİRME YOLUNDA 1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”   09:56   MERSİNLİ KADINLAR, `KADIN VE BİSİKLET` TEMALI SANAT ÇALIŞMASINDA BULUŞTU   09:51   MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARİYER MERKEZİ ’YENİ NESİL MENTORLUK’ PROGRAMI İLE ÜNİVERSİTELİLER İŞ DÜNYASINA HAZIRLANIYOR   01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:40   AHMET SERKAN TUNCER’DEN 1 MAYIS MESAJI   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:15   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ’1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’ MESAJI   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   20:02   TBMM İLİÇ KOMİSYONU, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI`NI DİNLEDİ... "İLİÇ YIĞININDA KAYMALAR 3 AY ÖNCESİNDEN TESPİT EDİLDİ"   19:49   CHP`NİN, "ÜNİVERSİTELERDE YAŞANAN ANTİDEMOKRATİK YÖNETİM SÜREÇLERİNİN ETKİLERİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ TBMM`DE REDDEDİLDİ  
 
     
 
 
image

Okunma : 772  Tarih : 15.9.2017  E-Mail : bekirkamil@yahoo.com

 
Bekir Kamil ÇAĞLAYAN

Yaşasın Laik Bilimsel Eğitim..

Okulların açılmasına kısa bir süre kala yeni müfredat ile ilgili haberler çok dikkatimi çekti ben de biraz incelemek istedim.
Önce evrimi teorisini yeni müfredattan çıkarttılar. Cihat kavramını eklediler.
Kadınların kocalarına itaat etmesi ibadettir, ateistle yapılan evliliklerin yasak olduğu, Mustafa Kemal ATATÜRK’ e daha az verilmesi, genç yaşta evliliklerin ‘’örf’’ kapsamında olması, depremin Allah’ın kullarını imtihan etmesi olarak anlatmışlar. Bir de Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın açıklaması her zaman olduğu gibi akepelilerin bu halkın zekasıyla alay eder nitelikte olduğunu görüyoruz. Neymiş efendim ‘’YAPILMIŞ EN DEMOKRATİK, EN BİLİMSEL, EN ÇAĞDAŞ MÜFREDATMIŞ’’ ya sayın bakan demokrasinin, bilimselliğin, çağdaşlığın ne olduğunu galiba bilmiyorsunuz. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp bu kavramları öğrenin diyesi geliyor insanın ama diyemiyorum.

Bu müfredatı uygulayarak ülkeyi ileri götüreceğine inanmak tek cümleyle hayal dünyasında yaşamaktır. Böyle saçma sapan müfredat olmaz kardeşim. Çocukların aklına barışı sokmak için çaba harcayacağına, cihatla savaşı sokuyorsun.  Bilimsellikten uzaklaşıyorsun. Allah vergisi diyorsun. Genç yaşta ( Genç yaş dedikleri çocuk yaşı ) evliliği normal bir şey olarak gösteriyorsun. Kadın erkek eşitliğini hiçe sayıyorsun. 2023 yılında Dünya’nın en büyük 10 ekonomisi içine gireceğiz diyenler masal görüyor olmalı. Bu müfredatı okutacağımız çocuklar bizi nasıl Dünya’nın en büyük 10 ekonomisi içine sokacak merak ediyorum.

Mustafa Kemal ATATÜRK için ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Ulu önder bilimsel eğitim için çok radikal kararlar almış, Harf devrimini gerçekleştirerek okuma yazma oranını arttırılmasını sağlamış. Bir geometri kitabı yazmış. İlim ve fenden başka yol gösterici aramak gaflettir delalettir demiş. Eğer bir gün bilim ve benim sözlerim ters düşerse bilimi seçin demiş. Bir liderden. Eğer bir gün bilim ve benim sözlerim ters düşerse benimkini seçin diyecek birinin ülkeyi yönetmesi noktasına geldik. Nereden nereye dedirtiyor.

Bu müfredata öğretmenlerin velilerin, bu ülkeyi seven herkesin itiraz etmesi gerekiyor. Bilerek geriye giden tek ülkeyiz. Çağdaşlıktan uzaklaşıp geri kalmışlığa koşarak giden bir ülke haline geliyoruz. 1960’larda bu ülke verdiği eğitimle dünya çapında bir bilim insanı yetiştirdi. O bilim insanı Nobel Kimya Ödülünü aldı. Köy enstitülerinden çıkan öğretmenler bu ülkenin önünü açtı ışık oldu o dönemlerde bile daha bilimsel eğitim veriliyordu. Eğitim sistemini yapboza çevirdikleri yetmez gibi uygulanacak yeni müfredatla da itaatkar, sorgulamayan ve hatta düşünmeyen bir nesil yetiştirmek istiyorlar bunu isteyenlere susup oturacak halimiz yok. Bağırın avazınız çıktığı kadar. Laik, bilimsel eğitim istiyoruz.

YAŞASIN LAİK, BİLİMSEL EĞİTİM.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 



  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA