24 Eylül 2023 Pazar

11:02   ERDOĞAN TOPRAK: "TÜRKİYE AVRUPA`NIN EN YOKSULLARI VE EN KÖTÜ BESLENEN ÜLKELERİ ARASINA YERLEŞTİ"   10:58   AYHAN BORA KAPLAN`IN TELEFON DÜKKANI İLE BAŞLAYAN VE 15 YILDA 15 MİLYON TL SERMAYELİ ŞİRKETE GİDEN YÜKSELİŞİ   23:41   CHP’Lİ YILDIZ BİÇER’DEN SKANDAL İDDİAYI HATIRLAMADIĞINI SÖYLEYEN BÜLENT TEZCAN’A YANIT! ’BU HATIRLATMA İLE HAFIZASININ TOZU ALINACAK’   23:37   KEMAL KILIÇDAROĞLU, PARİS OLİMPİYATLARI`NA KATILMAYA HAK KAZANAN A MİLLİ KADIN VOLEYBOL TAKIMI`NI TEBRİK ETTİ   23:01   GAZETECİ VE YAZAR METİN MÜNİR 79 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ   22:39   CHP ANKARA İL BAŞKANI ÜMİT ERKOL OLDU   21:20   DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI`NDAN HOLLANDA`YA KINAMA: "İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KİSVESİ ALTINDA BU NEFRET EYLEMLERİNE İZİN VERİLMESİNİ KINIYORUZ"   19:42   İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ ZORLU, BAKAN TEKİN`E DEVLET OKULLARINDA VELİLERDEN ÜCRET TALEP EDİLİP EDİLMEDİĞİNİ SORDU   19:06   CEVDET AKAY, KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAYIŞTAY RAPORUNU DEĞERLENDİ: "ÜCRETSİZ YABANCI ÖĞRENCİ KABULÜ ANLAŞMASINA RAĞMEN YETKİSİZ KİŞİLER YA DA FİRMALARIN ÖĞRENCİLERDEN TAHSİLATLAR YAPTI"   18:52   CHP ANKARA İL KONGRESİ... BAŞKAN ADAYI ÜMİT ERKOL: “BÖYLE YENİLİKÇİLİK OLMAZ. BİR GÜN ÖNCE KILIÇDAROĞLU`NUN DOKTRİNİNİ ANLATACAKSIN, BİR GÜN SONRA YENİLİKÇİ OLACAKSIN, YOK BÖYLE YAĞMA”   18:47   20 JÜRİ ÜYESİ, “KANUN HÜKMÜ” BELGESELİNİN ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ`NDEN ÇIKARILMASINA TEPKİ OLARAK GÖREV BIRAKTI: "FİLMLERDE SUÇ UNSURU ARAYAN BU BAKIŞI VE SANSÜR YAPTIRIMININ NORMALLEŞMESİNİ KABUL ETMİYORUZ"   18:40   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ: "TÜRKİYE`Yİ YARINLARA TAŞIYACAK HEDEFİ, BİLGİSİ VE DONANIMI OLAN BİR GENÇLİĞİ YETİŞTİRMEK BU MİLLETİN EN ÖNEMLİ VAZİFELERİNDEN BİRİSİDİR"   18:18   CHP ANKARA İL KONGRESİ... İL BAŞKANI ADAYI SERCAN ÇIĞGIN: KONGREDE HANGİ SONUÇ ÇIKIYORSA ONA HEP BERABER SAYGI DUYACAĞIZ. BEN SEÇİLİRSEM BİLİYORUM Kİ, ÜMİT HOCAM YARIN BENİMLE TEKRAR ALANLARDA OLACAK   17:26   GÜRSEL EROL, A MİLLİ KADIN VOLEYBOL TAKIMI SPORCULARINA DEVLET ÜSTÜN HİZMET MADALYASI VERİLMESİNİ ÖNERDİ   17:11   CHP ANKARA İL KONGRESİ... TURAN AYDOĞAN: "ZULMÜN OLDUĞU YERDE TARAFSIZLIK NAMUSSUZLUKTUR` DER CEMİL MERİÇ, ZULMÜN GÖBEĞİNDE BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ, BAY KEMAL İLE BERABER TARAF OLACAĞIZ"   17:01   CHP MERSİN İL KONGRESİ... VAHAP SEÇER: "BİZİM GİBİ PARTİLERDE TARTIŞMALAR OLUR. DELEGASYON GİDER OYUNU KULLANIR. BU KAVGA NEDENİ, AYRIŞMA NEDENİ OLMAMALI"   16:28   GELECEK PARTİSİ ESKİŞEHİR İL BAŞKANI SAYIN: "AK PARTİ İLE BİLE İTTİFAK OLABİLİR ÇÜNKÜ YERELİN ÜLKE GÜNDEMİNİ DEĞİŞTİRECEĞİNE İNANIYORUM"   16:24   ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ASIM SULTANOĞLU`NU PROTESTO EDEN EMİNE GİZEM ÇETİNER: “SİYASİ PARTİLERİN, STK`LARIN DESTEK OLMASINI BEKLİYORUM”   16:17   TARSUS BELEDİYESİ, MANTAR ÜRETİM SERALARI İLE SEBZE MEYVE KURUTMA, PAKETLEME TESİSİNİ AÇTI   16:11   CHP ANKARA İL KONGRESİ... OĞUZ KAAN SALICI: “YAPTIĞIMIZ TARTIŞMALARIN HİÇBİRİ CUMHUR İTTİFAKI`NI, RECEP TAYYİP ERDOĞAN`I YERİNDEN ETMEKTEN DAHA KIYMETLİ DEĞİLDİR”  
 
     
 
 
image

Okunma : 25339  Tarih : 23.12.2020  E-Mail : bilgi@mersinerji.com

 
Mustafa Esmer CENGİZ

MERSİN’DE HALK İTTİFAKI

Aynı kentte yaşıyor,aynı kentin ekmeğini yiyor,suyunu içiyorsun ama kent için bir şeyler yapmaya gelince yan çiziyorsun; yapmak isteyenlerin de yoluna taş koyuyorsun; bunun adına da politika diyorsun.

Redçilerden söz ediyorum elbet.

Belediye meclislerinde sayıca üstünlüğü elinde bulunduranlar, özellikle iktidar partili ve onun koltuk değnekliğini yapanlardan.
Hangi akla, hangi mantığa, hangi insanlığa sığar bu!

Bu, Ankara'da.    böyle,İstanbul'da,Adana'da,Antalya'da,İzmir'de böyle.

Mersin'de de böyle.

CHP'li Belediye kenti daha yaşanabilir,gezilebir yapabilmek için birbirinden güzel projeler için borçlanmak istiyor, olmaz, diyorsun.Ulaşımı rahatlatmak için metro diyor, yok, diyorsun...
Sözüm ona olması, yapılması kent için elzem olan, güzel olan her şeyi engellemeyi vazife biliyorsun. Elini taşın altına koymadığın gibi yapmaya çalışanları engellemek için elinden geleni yapıyorsun.
Niçin?
Niçini ortada:
Elini vicdanına koymuyorsun,aklınla karar veremiyorsun, bağımsız, özgür düşünemiyorsun,iplerin başkalarının elinde de ondan.

Çok sığ bir düşünce, sığ bir politika.

'Yaptırtmadık' diyemeyeceksin ' yapamadılar' diyeceksin ve gelecek seçimlerde o kentin seçmeninden oy devşireceksin; halk nasıl olsa bunu da yutar diyeceksin.
Nafile.
Böyle düşünmenin, böyle hareket etmenin ne denli yanlış olduğunu, geri teptiğini bu kentte yaşayan herkes görüyor doğal olarak.
Her gün, her saat halkın arasında olan bir gazeteci olarak ben de görüyorum.
Yapılan bir anketin sonuçları konuşuluyor Mersinde günlerdir.
Yüzde kırk beşle tek başına Büyük şehir belediyesini alan Vahap Seçer'in oyları yüzde atmış bire yükselmiş.Yüzde on altı küsurluk bir tırmanış yani.
Durup düşünmek lazım.
Kentin temizliği gibi,ulaşımı gibi, suyu , çöpü gibi olmazsa olmazları bir kenara bırakalım da başarıyı getiren diğer etmenlere bir bakalım:
Her şeyden önce kenti ,kentliyi seviyor olmak, insanlar arasında ayrım kayrım yapmamak diyorum ben. Çalışacağı kadroyu iyi belirlemek, liyakatı önde tutmak.İnanç,kararlılık.

Pandami süresince yapılanlar ortada.

Bir yandan kendisi bir yandan ekibi. 
Sanatta,kültürde,sporda, üretimde,yeşillendirmede daima çağdaş bir gelişme,ilerleme.

Gitmediği, kapısını çalmadığı yoksul evi kalmadı neredeyse. Ben oldukça, biz oldukça hiç kimse yatağına aç girmeyecek düşüncesi; her zaman sizinleyiz, yanınızdayız izlenimi.
Yol yoksa bir yol bulunur, o da yoksa yapılır diyen bir anlayış.
Kendini insana, insanlığa adama.
Seçer halk ittifakını oluşturmuş kısaca. Zekasıyla,kadir şinaslığıyla, çalışkanlığıyla,insanlığıyla.
Haktan,hukuktan yana olursan olacağı bu: Yükşeliş.

Kısacası Başkan Seçer Mersin'de Halk İttifakını sağladı...

Mersin izlemeye devam ediyor.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 



  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2023 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA