19 Aralık 2025 Cuma

14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”   14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:51   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:40   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:30   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:20   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"  
 
     
 
 
image

Okunma : 20286  Tarih : 8.03.2021  E-Mail : bekirkamil@yahoo.com

 
Bekir Kamil ÇAĞLAYAN

TÜRKİYE’DE KADIN OLMAK

Mesela Türkiye’de bir bakan çıkıp kadınlar iş aradığı için işsizlik yüksek deyip işsizliğin faturasını kadınlara kesebilir.

Mesela tecavüze uğrayan doğursun devlet bakar diyen bakanlar olabilir.

Mesela iffetine çok çabuk laf söyler birileri kahkaha atan kadına iffetsiz diyecek bakanlarımız olabilir.

Kendisine sanatçı diyen bir kaç yalaka mini etek giyersen tecavüze uğrarsın diyerek pervasızlaşabilir. Ya da karısını öldüren bir adamı televizyon programına çıkartıp, halka o katili şirin göstermeye çalışabilir.

Mesela kadınsanız arkadaşınızla gezdikten sonra evinize dönerken sadece dolmuştaki son yolcu olduğunuz için 3 tane gözü dönmüş cani tarafından saldırıya uğrayabilirsiniz.

Mesela evde yalnız kalmayacaksınız evinize internet kurmaya gelen birisi tarafından tecavüze uğrayabilirsiniz.

Mesela eski sevgiliniz tarafından evinizde basılıp saatlerce dayak yedikten sonra üzerinize çullanan hayvanla mücadele ettikten sonra tecavüzden kurtulabilirsiniz.

Mesela otobüs yolculuğu bile bir kadın için çok zor olabilir. Kıyafetinizden dolayı muavin tahrik olup sizi taciz edebilir.

Mesela bir tecavüzcüyü savunan avukatlar kadının bakire olmamasını öne sürerek cezada indirim isteyebilir, işin acıklı tarafı hakim de bu indirimi uygulayabilir.

Mesela eski eşiniz tarafından 10 yaşındaki çocuğunuzun gözü önünde sokak ortasında bıçaklanarak öldürülebilirsiniz. Yardım çığlıklarınıza kimse koşmayabilir.

En acısı da ne olabilir? Ben zaten kadın erkek eşitliğine inanmıyorum, bu işin fıtratına ters. Kadına şiddet abartılıyor. Diyen cumhurbaşkanı olabilir.

Okurken ürperdiniz mi? Vicdanınız sızladı mı? Bunların hepsi bu ülkede yaşandı. Ben yazarken utandım birileri bunları söylerken yaşarken utanmadı, utanmamaya devam ediyor. Bu ülkede kadın olmak gerçekten çok zor. Tüm bu zorluklara rağmen direnen kadınlara selam olsun.

 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 



  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA