14 Ekim 2026 Çarşamba

19:58   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN İKTIDARA AĞıR ELEŞTIRILER: ’TÜRK DEMOKRASISI BU KADARıNA ŞAHIT OLMADı’   18:25   ’SıRA HALK TV’YE MI GELDI?’ DEDI VE SERT ÇıKTı: AP TÜRKIYE RAPORTÖRÜ AMOR’DAN ÇOK KONUŞULACAK MEDYA ÇıKıŞı!   18:20   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKAN VEKILLIĞI SEÇIMINDE KRITIK HAMLE: AYŞE ÜNLÜCE ADAY GÖSTERILDI   17:26   KESK’TEN HALK TV KARARıNA ÇOK SERT TEPKI: ’BU SALDıRıLAR TESADÜF DEĞIL!’   10:15   MERSIN’DE ÇEVRE KIRLILIĞINE TEK TıKLA MÜDAHALE: ’ÇEVRESIN’ UYGULAMASı YAYıNDA!   09:43   HALK TV’YE ŞAFAK OPERASYONU! CANLı YAYıN KESILDI, ŞIRKETLERE TMSF KAYYUMU ATANDı: İŞTE TÜM DETAYLAR   09:40   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN HALK TV’YE KAYYıM KARARıNA TEPKI: ’KORKUYORLAR, BU KARANLıK GEÇECEK!’   09:35   ÇGD’DEN HALK TV KARARıNA SERT TEPKI: ’BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNE AĞıR DARBE!’   09:32   HALK TV KARARıNA MANSUR YAVAŞ’TAN İLK AÇıKLAMA: BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNE AÇıK MÜDAHALE!   09:30   MEDYA DÜNYASıNDA ŞOK GELIŞME! SABAHA KARŞı POLIS BASKıNı: HALK TV’YE KAYYıM ATANDı, YAYıNLAR DURDURULDU!   06:33   DEVLER LIGI’NDE BATRAKOV’UN GOLÜ YETMEDI! CIMBOM SAHASıNDA 4-1 MAĞLUP   18:05   MERSIN’DE VAHAP SEÇER’IN TUTUKLANMASıNıN ARDıNDAN YENI DÖNEM: BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ OLDU   16:50   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SIYASETTE DEPREM ETKISI YARATACAK ’FON KRIZI’ VE ’HARAMZADELER’ ÇıKıŞı!   16:27   EMEKLILER BAŞKENTE ÇıKARMA YAPTı: ’SANDıK ÖNÜMÜZE GELSIN, HESABıNı SORACAĞıZ!’   14:28   TOROSLAR’DA AĞAÇ BAKıM VE BUDAMA ÇALıŞMALARı HıZ KESMEDEN DEVAM EDIYOR   14:15   TEKNOLOJININ KALBI MERSIN’DE ATACAK! DEVFEST 2026 İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   11:20   MERSIN’DE KRITIK SAATLER! VAHAP SEÇER’IN TUTUKLANMASıNıN ARDıNDAN CHP’NIN ADAYı BELLI OLDU   09:30   MERSIN’DE ŞIDDETLI SAĞANAK ALARMı: BÜYÜKŞEHIR VE MESKİ ÖNLEMLERI ARTıRDı!   21:46   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN ISıNMA DESTEĞI ÇAĞRıSı: ’SOSYAL YARDıMLAR GÜNCELLENMELI’   21:25   MERSIN YENIŞEHIR VE MEZITLI BELEDIYELERINDE BAŞKAN VEKILI SEÇIMI YAPıLDı: İŞTE YENI BAŞKAN VEKILLERI!  
 
     
 
 
image

Okunma : 885  Tarih : 23.06.2022  E-Mail : fatihberkil@hotmail.com

 
Ramazan KARA

Yunanistan ile Yaşanan Sorunlar

YUNANİSTAN İLE YAŞANAN SORUNLAR
  Amerika Birleşik Devletleri, bizimle olduğu gibi Yunanistan ile de NATO müttefiki olmanın ötesinde bir ortak antlaşması olmadığı halde; Rusya ile yapmış olduğumuz S 400 alma anlaşmasından sonra, Yunanistan ile ikili antlaşmalar imzalayarak -birkaç ay önce- sınırımıza yakın yerlerde askeri tesisler ve Yunanistan ile ortak tatbikatlar yaptı.
  Türkiye, Yunanistan ve ABD -yukarıda da belirttiğim gibi- NATO ülkesi olduğu için; ABD ile Yunanistan'ın, sınırımızda ortak tatbikat yapması  -en hafif deyişle- ülkemize yapılmış, büyük bir saygısızlık olduğu halde -o zaman- gerekli tepkiyi göstermedik.
  Biz, hiçbir şey olmamış gibi davrandıkça Yunanistan yetkilileri; önce Lozan Antlaşmasına göre bizim olan ada veya adacıkların bir kısmını işgal etti, sonra da silahlandırılması yasak olan adaları önce silahlandırdı, sonra da o adalarda, askeri tatbikatlar yaptı.
  Birkaç hafta önce "Bayrağımızın mavisi, Ege'mizin mavisi ila buluştu" notuyla paylaşılan, Yunanistan bayrağı da, yukarıda sözünü ettiğim şımarıklıkların cabası oldu.
  Olup bitenlerden sonra, ülkemizi yönetenlerin "Yunanistan yöneticileri, aklını başına toplasın. Yoksa biz, gerekeni yaparız. Bu konuda, şakamız yok" diye özetleyebileceğim bir açıklama yaptı.
  O açıklamadan sonra, Yunanistan Silahlı Kuvvetlerinden emekli bir komutan "Buradan, İstanbul'u bombalayacak gücümüz var. Bir günde, Ankara'ya varırız" gibi bir söz söyledi.
  Yunanistan ile sorunlar yaşamaya başladığımız ilk günlerde "Yunanistan ile ikili görüşmeler yapabiliriz" türü açıklamalar yapılınca "Türkiye Cumhuriyetini yönetenler; ikili görüşmeler yapmayı düşünmek yerine, Kıbrıs'taki garantörlük hakkımızdan ve Lozan Antlaşması hükümlerinin, kayıtsız koşulsuz uygulanmasından yana tavır koyarak Yunanistan'a karşı net tavır almalıdır" diye yazmıştım.
  Daha önce de yazdığım gibi "Yunanistan ile yaşanan, Adalar ve Ege Denizi Sorunu; Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi hükümleri dikkate alınarak ikili görüşmelerle değil, Lozan Antlaşması hükümlerinin uygulanması ile son bulur." 
  Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi dikkate alınarak, ikili görüşmelere başlamak; hem Lozan'da kazandığımız hakların bir kısmını kaybetmenize neden olabilir, hem de anlaşma sağlanamaz ve bir askeri çatışma çıkarsa, Yunanistan Avrupa Birliğine üye ülkelerden biri olduğu için, Avrupa Birliğine üye ülkelerin tamamını, Yunanistan ile birlikte karışımızda görebiliriz çünkü.
  Ben, bunları yazdıktan birkaç gün sonra; bu konuda, 2 emekli generalin bu konuda söylediği birkaç cümleyi yazmadan edemeyeceğim.
  "Eskiden, Araplar ile İsrail arasında olan Filistin Sorunu -şimdi- Israil ile Filistin arasında. 
  Eskiden, Türkiye ile Yunanistan arasında olan Ege Sorunu -şimdi- Türkiye ile Avrupa Birliği arasında"(Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu)
  Birinci ordunun planları deşifre edildi. 
  Türk Silahlı Kuvvetlerine açılan davalar sürecinde, bir gazeteci Birinci Ordu Komutanlığının Yunanistan ile ilgili planlarını deşifre etti. Bunların hepsi, bugün değişti. Yeniden hazırlandı.
  O dönemin Genelkurmay Başkanı, Işık Koşaner, bana "Git savcıyla görüş. Asıl casusluğu, bu adam yapıyor, diye söyle" dedi. Gittim konuştum ancak başaramadım çünkü o da FETÖcüydü.(Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin)
  Emekli generaller, bu yönde açıklama yaparken; geçmişte Genelkurmay Başkanlığı da yapan Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar'ın bu konuda, gereken tepkiyi koyacağına ve hükumetin, en doğru adımı atarak olumlu bir sonuç almasına katkı sunacağına inanıyorum.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 



  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA