28 Şubat 2026 Cumartesi

16:15   ÇIN, VATANDAŞLARıNA İRAN’A SEYAHAT ETMEMELERI VE ÜLKEDEN AYRıLMALARı UYARıSı YAPTı   16:14   54. HÜKÜMETIN BAŞBAKANı NECMETTIN ERBAKAN, MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   15:13   GALATASARAY, ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE LIVERPOOL ILE EŞLEŞTI   15:10   PAKISTAN-AFGANISTAN HATTıNDA DURUM AĞıRLAŞıYOR: AFGANISTAN’DA CAN KAYBıNıN 283’E YÜKSELDIĞI IDDIA EDILIYOR   14:35   WASHIGTON, İSRAIL’DEKI ABD HÜKÜMETI PERSONELINE BÖLGEDEN AYRıLMASı IÇIN UYARı YAYıMLADı   14:34   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı”NDA 7 ISME TAHLIYE... ARALARıNDA CHP’LI BAŞKANLARıN DA BULUNDUĞU 17 ISMIN TUTUKLULUĞU DEVAM EDECEK   14:33   CHP’LI KıŞ, BAKAN URALOĞLU’NA SU ALTıNDA KALAN ANTALYA–KONYA YOLUNU SORDU: "BÖYLE BIR COĞRAFYADA YOL YAPARKEN HIÇ MI FIZIBILITE ÇALıŞMASı YAPıLMADı?"   14:32   27 ŞUBAT BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM ÇAĞRıSı’NıN BIRINCI YıLı... ABDULLAH ÖCALAN: "DEMOKRATIK SIYASET ÇERÇEVELI BIR HUKUK ÇÖZÜMÜNÜ ESAS ALıYORUZ"   14:29   ASU KAYA’DAN İÇIŞLERI BAKANı ÇIFTÇI’YE: "6 ŞUBAT DEPREMLERI SONRASıNDA NE KADAR NAKIT PARA, ALTıN VE ZIYNET EŞYASı TESPIT EDILMIŞTIR?"   10:10   MERSIN’DE GENÇLER TIYATROYLA ŞEKILLENIYOR: "BILGE HEKIM LOKMAN" 2 BINI AŞKıN ÖĞRENCIYLE BULUŞTU!   09:58   ASGARI ÜCRETIN ÜZERINDE BÜYÜK ŞOK: AÇLıK SıNıRı REKOR KıRDı, YOKSULLUK SıNıRı 100 BIN LIRAYı AŞTı!   09:55   TÜRKIYE’NIN GÜNDEMINE OTURAN DEV OPERASYON: 5.5 MILYAR TL’LIK AKLAMA ÇARKıNA KAYYıM!   09:51   TÜRKIYE’DE İCRA DOSYALARı REKOR KıRDı: MUHTARLıKLAR "İCRA DAIRESI" GIBI!   09:49   SÜRÜCÜLER DİKKAT! TRAFIKTE DÖNEM DEĞIŞTI: EHLIYETSIZ ARAÇ KULLANANA 200 BIN TL CEZA!   09:47   MERSIN’DE ÇÖLYAK HASTALARıNA ’ALTıN’ DEĞERINDE DESTEK: GLÜTENSIZ RAMAZAN BEREKETLE GELDI!   06:54   FENERBAHÇE İNGILTERE’DE KAZANDı AMA YETMEDI: AVRUPA’YA GURURLU VEDA!   16:14   FATIH ERBAKAN’DAN AK PARTILI YÖNETICILERE RAMAZAN SOFRASı ELEŞTIRISI   16:12   ERDAL BEŞIKÇIOĞLU’NDAN "YOLSUZLUK" IDDIALARıNA YANıT: "GEREKLI HUKUKI IŞLEMLER BAŞLATıLMıŞ OLUP SORUMLULAR HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR"   16:11   CEMIL TUGAY’DAN VAKıFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE DEVREDILEN BINALARA ILIŞKIN AÇıKLAMA: “ATATÜRK’TEN KALAN MIRASı KIMSE BU ŞEKILDE ELIMIZDEN ALAMAZ”   16:09   İRAN’ıN DINI LIDERI HAMANEY’IN DANıŞMANı ŞEMHANI: “KONU, NÜKLEER SILAH ÜRETIMIYSE ABD ILE ANLAŞMA MÜMKÜN”  
 
     
 
 
image

Okunma : 693  Tarih : 23.06.2022  E-Mail : fatihberkil@hotmail.com

 
Ramazan KARA

Yunanistan ile Yaşanan Sorunlar

YUNANİSTAN İLE YAŞANAN SORUNLAR
  Amerika Birleşik Devletleri, bizimle olduğu gibi Yunanistan ile de NATO müttefiki olmanın ötesinde bir ortak antlaşması olmadığı halde; Rusya ile yapmış olduğumuz S 400 alma anlaşmasından sonra, Yunanistan ile ikili antlaşmalar imzalayarak -birkaç ay önce- sınırımıza yakın yerlerde askeri tesisler ve Yunanistan ile ortak tatbikatlar yaptı.
  Türkiye, Yunanistan ve ABD -yukarıda da belirttiğim gibi- NATO ülkesi olduğu için; ABD ile Yunanistan'ın, sınırımızda ortak tatbikat yapması  -en hafif deyişle- ülkemize yapılmış, büyük bir saygısızlık olduğu halde -o zaman- gerekli tepkiyi göstermedik.
  Biz, hiçbir şey olmamış gibi davrandıkça Yunanistan yetkilileri; önce Lozan Antlaşmasına göre bizim olan ada veya adacıkların bir kısmını işgal etti, sonra da silahlandırılması yasak olan adaları önce silahlandırdı, sonra da o adalarda, askeri tatbikatlar yaptı.
  Birkaç hafta önce "Bayrağımızın mavisi, Ege'mizin mavisi ila buluştu" notuyla paylaşılan, Yunanistan bayrağı da, yukarıda sözünü ettiğim şımarıklıkların cabası oldu.
  Olup bitenlerden sonra, ülkemizi yönetenlerin "Yunanistan yöneticileri, aklını başına toplasın. Yoksa biz, gerekeni yaparız. Bu konuda, şakamız yok" diye özetleyebileceğim bir açıklama yaptı.
  O açıklamadan sonra, Yunanistan Silahlı Kuvvetlerinden emekli bir komutan "Buradan, İstanbul'u bombalayacak gücümüz var. Bir günde, Ankara'ya varırız" gibi bir söz söyledi.
  Yunanistan ile sorunlar yaşamaya başladığımız ilk günlerde "Yunanistan ile ikili görüşmeler yapabiliriz" türü açıklamalar yapılınca "Türkiye Cumhuriyetini yönetenler; ikili görüşmeler yapmayı düşünmek yerine, Kıbrıs'taki garantörlük hakkımızdan ve Lozan Antlaşması hükümlerinin, kayıtsız koşulsuz uygulanmasından yana tavır koyarak Yunanistan'a karşı net tavır almalıdır" diye yazmıştım.
  Daha önce de yazdığım gibi "Yunanistan ile yaşanan, Adalar ve Ege Denizi Sorunu; Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi hükümleri dikkate alınarak ikili görüşmelerle değil, Lozan Antlaşması hükümlerinin uygulanması ile son bulur." 
  Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi dikkate alınarak, ikili görüşmelere başlamak; hem Lozan'da kazandığımız hakların bir kısmını kaybetmenize neden olabilir, hem de anlaşma sağlanamaz ve bir askeri çatışma çıkarsa, Yunanistan Avrupa Birliğine üye ülkelerden biri olduğu için, Avrupa Birliğine üye ülkelerin tamamını, Yunanistan ile birlikte karışımızda görebiliriz çünkü.
  Ben, bunları yazdıktan birkaç gün sonra; bu konuda, 2 emekli generalin bu konuda söylediği birkaç cümleyi yazmadan edemeyeceğim.
  "Eskiden, Araplar ile İsrail arasında olan Filistin Sorunu -şimdi- Israil ile Filistin arasında. 
  Eskiden, Türkiye ile Yunanistan arasında olan Ege Sorunu -şimdi- Türkiye ile Avrupa Birliği arasında"(Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu)
  Birinci ordunun planları deşifre edildi. 
  Türk Silahlı Kuvvetlerine açılan davalar sürecinde, bir gazeteci Birinci Ordu Komutanlığının Yunanistan ile ilgili planlarını deşifre etti. Bunların hepsi, bugün değişti. Yeniden hazırlandı.
  O dönemin Genelkurmay Başkanı, Işık Koşaner, bana "Git savcıyla görüş. Asıl casusluğu, bu adam yapıyor, diye söyle" dedi. Gittim konuştum ancak başaramadım çünkü o da FETÖcüydü.(Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin)
  Emekli generaller, bu yönde açıklama yaparken; geçmişte Genelkurmay Başkanlığı da yapan Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar'ın bu konuda, gereken tepkiyi koyacağına ve hükumetin, en doğru adımı atarak olumlu bir sonuç almasına katkı sunacağına inanıyorum.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 



  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA