9 Mayıs 2024 Perşembe

22:46   TBMM GENEL KURULU`NDA “SÖZ VERME” TARTIŞMASI… SAKIK: DÜŞMANCA TAVRINIZDAN SIKILDIK, BİÇER KARACA: DÜŞMANCA TAVIR NİTELEMESİNİ KABUL ETMEM   19:37   TBMM`DE CHP VE AKP ARASINDA "AKRABA ATAMALARI" TARTIŞMASI... GÜNAYDIN`DAN ŞAHİN USTAYA: "TROLLERİN PEŞİNE BİR GRUP BAŞKANVEKİLİ DÜŞMEZ"   19:12   ADALET BAKANI TUNÇ: "9`UNCU YARGI PAKETİ HENÜZ TAMAMLANMADI, HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR"   19:05   TARSUS BELEDİYESİ EMLAK, ÇEVRE TEMİZLİK VE İLAN REKLAM VERGİ BORCUNDA SON ÖDEME 31 MAYIS   18:35   TOROSLAR ZABITASI “TARTI KONTROL NOKTASI” TAM NOT ALDI   18:28   BAŞKAN BOLTAÇ, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN MUHTARLAR BULUŞMASI PROGRAMINA KATILDI   18:09   AYŞE ATEŞ`İN SAVCILIK İFADESİNDE "MHP" VE "ÜLKÜ OCAKLARI" ONLARCA KEZ GEÇERKEN, İDDİANAMEDE HİÇ YER ALMADI   17:05   301 MADENCİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ SOMA FACİASINDA KAMU GÖREVLİLERİ YARGILANMAYA BAŞLADI. AİLELER ADALET İSTEDİ: “BİR NEBZE ADALET PEŞİNDEYİZ AMA 10 YILDAN BERİ BULAMADIK   16:18   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, TARSUS VE ÇAMLIYAYLA MUHTARLARIYLA BİR ARAYA GELDİ    14:33   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, ASFALT KAPLAMA ÇALIŞMASINI YERİNDE İNCELEDİ   14:33   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT’TEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER’E ZİYARET    14:29   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 32 MAHALLE MUHTARIYLA BULUŞTU   13:41   GÜLCAN KIŞ: “İHRACAT YASAĞI ÇÖZÜM DEĞİL SORUN DOĞURUR. ÜRETİCİNİN GİRDİ MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLMELİ”    11:43   OKUL MÜDÜRÜNÜN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR...   09:57   TBMM İLİÇ MADEN KAZASINI ARAŞTIRMA KOMİSYONU`NUN CHP`Lİ ÜYELERİ SAHA İZLENİMLERİNİ ANLATTI   09:39   TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONU İLİÇ`TE...    09:23   MERSİN BÜYÜKŞEHİR İSTİHDAMI ARTIRMAK İÇİN DUR DURAK BİLMİYOR   17:38   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN MUHTARLARLA BULUŞTU   17:29   MİLLİ BOCCE SPORCUSU MEHMET CAN YAKIN, DÜNYA ŞAMPİYONASI ÖNCESİ HEYECANINI BAŞKAN YILDIZ İLE PAYLAŞTI   16:31   VAHAP SEÇER, MERSİN`İN BATI İLÇELERİNDE GÖREV YAPAN MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Akkuş İlgezdi’den ’Gss Primlerine Zam’ Tepkisi: ’Geliri Olmayana Her Ay Prim Ödetiyorsunuz, Buna Da Yüzde 50 Zam Yapıyorsunuz. Böyle Ülke Yönetilmez’


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerine yüzde 50 zam geldiğini belirtti. Akkuş İlgezdi, "Prim ödemek zorunda olan yurttaşlarımızın zaten işi, geliri yok. Siz bu insanların en temel insani hak olan sağlık hizmetinden yararlanması için her ay prim ödetiyorsunuz, üstelik buna da yüzde 50 zam yapıyorsunuz, böyle ülke yönetilmez" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 21 Ocak 2022 Cuma 17:10   Okunma : 1156

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerine yüzde 50 zam geldiğini belirtti. Akkuş İlgezdi, "Prim ödemek zorunda olan yurttaşlarımızın zaten işi, geliri yok. Siz bu insanların en temel insani hak olan sağlık hizmetinden yararlanması için her ay prim ödetiyorsunuz, üstelik buna da yüzde 50 zam yapıyorsunuz, böyle ülke yönetilmez" açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, sosyal güvencesi olmayan yurttaşların sağlık hizmetlerinden yararlanmak için ödemek zorunda olduğu Genel Sağlık Sigortası primlerine yüzde 50 zam geldiğini açıkladı.

İlgezdi, “Genel Sağlık Sigortası primi ödemek zorunda olan yurttaşlarımızın zaten işi, geliri yok. Siz bu insanların en temel insani hak olan sağlık hizmetinden yararlanması için her ay prim ödetiyorsunuz, üstelik buna da yüzde 50 zam yapıyorsunuz, böyle ülke yönetilmez” tepkisini gösterdi.

Yazılı açıklamasında, 107,33 TL olan primlerin yaklaşık yüzde 50 zam alarak 150,12 TL'ye çıktığını belirten Akkuş İlgezdi, “Prim rakamlarının azaltılması için yasal düzenleme gerekiyor. AKP iktidarı ise vatandaşın lehine olan her durumda olduğu gibi yine bir çaba içerisinde değil. Bizim çağrılarımıza da kulak tıkıyor” değerlendirmesi yapıldı.

"İKTİDAR, İŞSİZDEN PRİM ALMAK DERDİNDE"

İlgezdi'nin açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Yeni mezuna iş olanağı yaratmayan, işsiz yurttaşlarımıza iş bulamayan hükümet, bir de bu yurttaşlarımızdan zorunlu olarak Genel Sağlık Sigortası primi alıyor. Bunun için de yüzde 50 zam yapıyor. Böyle bir düzen yıkılmaya mahkumdur. Bu yüzden erken seçim, hemen seçim diyoruz. Biz işi, geliri olmayan, ya da geçinecek düzeyde olmayan insanlarımız için Aile Destekleri Sigortası ile ferah bir ülke inşa etmek için çalışmalarımızı yaparken, iktidar işsizden prim almak derdinde.”

CHP’li Akkuş İlgezdi’nin aktardığı bilgilere göre, yıllara göre ödenen primler ise şöyle:

“2022: 150,12 TL

2021: 107,33 TL

2020: 88,29 TL

2019: 76,75 TL

2018: 60,89 TL

2017: 53,33 TL”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, GENEL, BAŞKAN, YARDIMCISI, GAMZE, AKKUŞ, İLGEZDİ, GENEL, SAĞLIK, SİGORTASI, GSS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA