28 Haziran 2024 Cuma

16:35   EMEKLILERIN GÖZÜ TEMMUZDA YAPıLACAK ZAMDA   16:08   ANKARA MILLETVEKILI KORAY AYDıN, İYİ PARTI`DEN İSTIFA ETTI   15:14   ÖZGÜR ÖZEL, İŞÇI KONFEDERASYONLARıNıN BAŞKANLARıNı "EMEK MITINGI"NE DAVET ETTI   14:40   KAYSERI`DE DARP VE SILAHLı SALDıRıDA AĞıR YARALANAN CHP`LI ŞERAFETTIN BAHADıR BUGÜN AMELIYATA ALıNACAK   14:35   CHP GENEL SEÇIM İÇIN YURT DıŞı SEÇMENE ÖZEL ÇALıŞMA BAŞLATıYOR   12:55   ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERI SENDIKASı`NıN "EĞITIM NÖBETI" 33`ÜNCÜ GÜNÜNDE...    12:25   CHP LIDERI ÖZEL, ERKEN SEÇIM İÇIN TARIH VERDI   11:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU 31 MART`TA GÖRDÜK"   10:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ‘ÇEVRE- İKLIM- ENERJI ÇALıŞTAYı`   09:33   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT ANKARA’DA ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   09:11   ÖZGÜR ÖZEL: “BIR BUÇUK YıL SONRA SEÇIM OLUR”   22:26   SAĞLıK BAKANLıĞı, TBMM İNSAN HAKLARıNı İNCELEME KOMISYONU`NDA SUNUM YAPTı, IKTIDAR VE MUHALEFET MILLETVEKILLERI ARASıNDA `TUTUKLU-TUTSAK` TARTıŞMASı YAŞANDı   22:21   CENGIZ ÇANDAR`DAN IKTIDARA YANGıN TEPKISI: ``CUMHURBAŞKANı `ANıZ` DEMIŞ BITIRMIŞ OLAYı, ADLI MAKAMLAR NEYIN TAHKIKATıNı YAPACAKLAR``   22:16   DP`LI SALIH UZUN: "ALI ERBAŞ VE YUSUF TEKIN VARKEN TÜRKIYE`DE ATEIZM DERNEĞINE IHTIYAÇ YOK"   21:15   2024 AVRUPA ŞAMPIYONASı`NDA ROMANYA VE BELÇIKA SON 16 TURUNDA   21:14   KRIPTO DÜZENLEMESI TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDILDI   20:46   10 EKIM GAR KATLIAMı DAVASıNDA KARAR DURUŞMASı SANıK AVUKATLARıNıN GELMEMESI NEDENIYLE 1 TEMMUZ`A ERTELENDI   20:23   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, TBMM BAŞKANVEKILI GÜLIZAR BIÇER KARACA`Yı TEDAVI GÖRDÜĞÜ HASTANEDE ZIYARET ETTI   20:20   ÖĞRETMENLIK MESLEĞI KANUN TEKLIFI: MÜFETTIŞLERCE YETERSIZ BULUNAN ÖĞRETMENLER, ADAY ÖĞRETMENLER VE YÖNETICI ADAYLARı MILLI EĞITIM AKADEMISI`NDE EĞITIME ALıNACAK   19:29   TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "ASGARI ÜCRETE TEMMUZDA ARA ZAM YAPıLMASı BIR ZORUNLULUKTUR"  
 
     
   

CHP Mersin İl Danışma Kurulu: Mersin nükleer kent olarak tescillenir


CHP Mersin İl Danışma Kurulu, Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili bir deklarasyon yayınladı,İl Danışma kurulu yayınladığı deklarasyonda, AKP’ye santral projesinden vazgeçme çağrısında bulundu.

 

Tarih : 2 Nisan 2018 Pazartesi 07:48   Okunma : 1132

CHP Mersin İl Danışma Kurulu, Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili bir deklarasyon yayınladı,İl Danışma kurulu yayınladığı deklarasyonda, AKP’ye santral projesinden vazgeçme çağrısında bulundu.

CHP Mersin İl Danışma Kurulu’nun deklarasyonunda şu ifadeler yer aldı:

“Siyasi iktidar Mersin Akkuyu’da bir Nükleer Santral inşa etmek istiyor. Nükleer santraller kurulumu uzun süren ve yüksek maliyetli olan tesislerdir.  Ömrünü tamamlayan tesislerin sökülmesi işlemi de uzun süreli ve oldukça risklidir. Ayrıca dünyada şu ana kadar radyoaktif atıkların güvenle saklanabilmesine yönelik bir formül bulunabilmiş değildir.  Doğa olaylarının (Deprem, tsunami vb.) çokça yaşandığı Dünyamızda nükleer santraller sürekli kaza tehlikesi taşıdığı bilinmektedir.

Anayasamızın 56. maddesine göre çevreyi geliştirmek, sağlıklı bir çevrede yaşamak ve çevre kirlenmesini önlemek de; devletin ve yurttaşların önemli hakkı ve  ödevidir. Ancak son yıllarda doğamızın rant hırsına kurban edilmesi güzel Mersinimizi ve  ülkemizi giderek yok etmekte, tarımı ve sağlığımızı tehdit etmekte, gelecek kuşaklar ; topraksız, susuz, yeşilsiz bir dünyaya mahkum edilmeye çalışılmaktadır.

Yapılmak istenen Nükleer Santral ne yerli, ne de millidir. Bu gün için yaklaşık 4 dolar-cente satılan 1 kw-saat  elektrik Akkuyu Nükleer Santrali tarafından bize 12.35  dolar-cent den  satılarak, dünyanın en pahalı üretilen elektriğinin bedeli de halkımızın cebinden çıkacaktır.

Mersinliler olarak, kaygılarımız dikkate alınmadan, yok sayılarak, geleceğimizle ilgili planlara, Mersin’de yaşamayan çok küçük bir mutlu azınlık karar vermektedir. Bu durum, 1992 yılında devlet olarak altına imza attığımız uluslararası Rio sözleşmesinin bağlayıcı  hükümlerine, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hükümlerine ve anayasamıza aykırıdır.

Çünkü, Mersin Büyükşehir ve Mezitli Belediyelerinin resmi kurulları olan Kent Konseyleri başta olmak üzere, diğer ilçe kent konseylerinin katkılarıyla, 2016 yılı Mayıs ayında Mersin genelindeki 13 ilçede yapılan çok kapsamlı resmi anket sonuçlarına göre;  Mersin halkının yüzde 86’sı nükleer santral için Mersin Akkuyu’da nükleer santral istememektedir. Çünkü biliniyor ki, bu Nükleer Santralin Akkuyu'ya yapılması halinde Mersin, tüm Dünya’da her türlü tehdide açık bir nükleer kent olarak tescillenecektir!

Tüm canlıları korumak ve gelecek nesillere daha güzel bir Dünya bırakmak için , hukuk arkadan dolanılarak , doğal alanların  kirli  enerji yatırımları nedeniyle tahrip edilmesine son verilmelidir.

Önce iktidara, sonra tüm Türkiye kamuoyuna sesleniyoruz : Akkuyu bir Çernobil olmasın , Akkuyu bir Fukushima olmasın , Akkuyu cenneten bir parça olarak çocuklarımıza kalmaya devam etsin!…

Mersin Halkının Nükleer Santrale  karşı oluşturduğu ortak aklın savunucu olan Mersin CHP nin  İl Danışma Kurulu Üyeleri halkın sonuna kadar yanında olduğunu, Türkiye'ye ve  tüm Dünya’ya  ilan ederken, Nükleer Santrali Mersinlilere dayatanların tarih önünde gelecek kuşaklara karşı sorumlu olacaklarını hatırlatarak, tarihe not düşüyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  chp, il danışma kurulu, nükleer santral.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA