8 Aralık 2025 Pazartesi

10:05   “CANAN AKSU’DAN SAHTE MIMAR UYARıSı: HUKUKI SÜREÇ BAŞLATıLDı”   09:57   BÜYÜKŞEHIR’DEN ANNELERE DESTEK: DIKIŞ KURSU ILE DAYANıŞMA VE ÜRETIM++   09:49   TOROSLAR’ıN MELEKLERI ZIRVE YOLUNDA: 3-0’LıK NET ZAFER!   19:54   “ADANALı MINIK AREN’IN HAYATTA KALMA MÜCADELESINE DESTEK ÇAĞRıSı”   11:33   DEVA MERSIN İL BAŞKANı: “TEK İMZA ILE DEVLET YAPıSı ÇÖKTÜ”   11:20   MERSIN’DE İĞNEDEN MARKAYA: MERCEK KURSLARı TEKSTIL HAYALLERINI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYOR   11:08   YENIŞEHIRLI KADıNLAR CUMHURIYETIN IŞıĞıNDA GEÇMIŞE VE GELECEĞE SAHIP ÇıKıYOR   10:57   “EKONOMIK ÇÖKÜŞÜN SEMBOLÜ: VATANDAŞıN GÜVERCINLERINE HACIZ”   10:46   MERSIN’DE KADıNLARA GÜÇ VEREN EĞITIM: EVKA PROJESI UFUK AÇTı   17:31   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TEK ADAM YINE KAYBEDECEK YINE YURTTAŞ BÜTÇE HAKKıNı SÖKE SÖKE ALACAKTıR"   17:27   DENIZ YÜCEL, CHP SÖZCÜLÜĞÜ GÖREVINI ZEYNEL EMRE’YE DEVRETTI   17:25   CHP PM, ILK TOPLANTıSıNı YAPTı... ÖZGÜR ÖZEL, YENI DÖNEMI "MÜCADELE DÖNEMI" OLARAK TANıMLADı   17:23   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ŞENAL SARıHAN: "ÜLKENIN YÜZDE 10’UNU DAHI OLUŞTURMAYAN BIR KESIM BIZIM EMEKLERIMIZ ÜZERINDEN YAŞıYOR"   17:08   ÖZGÜR ÖZEL’IN YENI MYK’Sı BELLI OLDU... 11 ISIM KORUNDU, YEDI YENI ISIM EKLENDI   15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR  
 
     
   

LE MANS 24 SAAT YARIŞLARI’NDA TÜM ARAÇLAR TOTALENERGİES TARAFINDAN ÜRETİLEN %100 YENİLENEBİLİR YAKIT KULLANDI


Dayanıklılık yarışları tarihinde ilk kez, 11-12 Haziran tarihlerinde gerçekleşen 90. Le Mans 24 Saat Yarışları’na katılan 62 yarış aracı, TotalEnergies tarafından geliştirilen ve üretilen %100 yenilenebilir yakıt Excellium Racing 100’ü kullandılar. Petrol içermeyen bu yakıt ile kullanım ömrü süresince CO2 emisyonlarında en az %65 oranında bir azalma sağlanıyor.

 

Tarih : 22 Haziran 2022 Çarşamba 17:45   Okunma : 1185

Dayanıklılık yarışları tarihinde ilk kez, 11-12 Haziran tarihlerinde gerçekleşen 90. Le Mans 24 Saat Yarışları’na katılan 62 yarış aracı, TotalEnergies tarafından geliştirilen ve üretilen %100 yenilenebilir yakıt Excellium Racing 100’ü kullandılar. Petrol içermeyen bu yakıt ile kullanım ömrü süresince CO2 emisyonlarında en az %65 oranında bir azalma sağlanıyor.

Otomobil yarışlarında dünyada bir ilk

FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nın üçüncü ayağı, ikonik motor sporları etkinliği Le Mans 24 Saat Yarışları, ilk kez %100 yenilenebilir yakıt kullanılarak gerçekleşti. Excellium Racing 100, TotalEnergies ve şirketin 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma hedefiyle uyumlu enerji geçişini ve çevre stratejisini izleyen Automobile Club de l'Ouest (ACO) arasındaki ortaklıkta önemli bir eşiği temsil ediyor.

Tarımsal atıklardan üretilen bir yakıt

18 aydan uzun süren Ar-Ge çalışmalarının sonucunda şarap artıklarından (üzüm kabuğu ve tortuları) üretilen Excellium Racing 100, FIA'nın, otomobil üreticilerinin, sürücülerin ve yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin Avrupa regülasyonunun tüm gerekliliklerini karşılayan tam donanımlı, yenilenebilir bir yarış yakıtı olarak öne çıkıyor.

Taşımacılıkta hidrojen kullanımını geliştirmek

TotalEnergies, ACO'nun hidrojen ortağı ve “H24 Racing” ekibi olarak, Road to Le Mans ikincil yarışlarında kendisine yer bulacak “H24” hidrojen prototipine yakıt sağlamak üzere bu yıl Le Mans'ta bir mobil hidrojen dolum istasyonu kuruyor. Automobile Club de l'Ouest ve elektrik-hidrojen uzmanı Green GT tarafından ortaklaşa geliştirilen “H24 Racing” projesi, 2025'te Le Mans 24 Saat Yarışları’nda elektrik ve hidrojenle çalışan bir yarış otomobilinin de yer almasını hedefliyor.

TotalEnergies CEO’su Patrick Pouyanné konuya ilişkin olarak şunları söyledi: “TotalEnergies, Automobile Club de l'Ouest'in ortağı olarak 90. Le Mans 24 Saat Yarışları’nda yarışmacılara %100 yenilenebilir yakıt sunmaktan gurur duyuyor. Otomobil yarışları için bir nevi devrim niteliği taşıyan bu durum, TotalEnergies’in müşterilerinin ve iş ortaklarının net sıfır emisyona ulaşmasına yardımcı olma yolundaki stratejisinin somut bir işareti olarak nitelendirilebilir. CO2 emisyonlarını eş zamanlı azaltmasından dolayı biyoyakıtların ulaşım endüstrisinin ilerlemesinde önemli bir rolü olacak. Bu en zorlu dayanıklılık yarışları, TotalEnergies için her zamankinden daha önemli bir test ortamı ve bütüne bakıldığındaysa motor sporları için bir vitrin niteliği taşıyor. Yarışı resmi olarak başlatmak ise benim için bir ayrıcalık oldu!”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA