1 Temmuz 2025 Salı

20:29   VAHAP SEÇER: VATANDAŞıN DERDI GEÇIM, PARTI IÇI TARTıŞMALAR DEĞIL   11:25   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... CHP’NIN AVUKATı ÇAĞLAYAN: "MAHKEMELERIN, SIYASI PARTILERE ILIŞKIN IŞLEM VE SONUÇLARA DAIR IŞLEM YAPMA GÖREVI YOK"   10:25   KENT ORKESTRASı’NDAN UNUTULMAZ BIR KONSER DAHA   10:19   CHP’NIN 38. OLAĞAN, 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYLARıNıN IPTALI ISTEMIYLE AÇıLAN DAVA BAŞLADı   09:50   İZMIR’DEKI ORMAN YANGıNLARı... TARıM BAKANı İBRAHIM YUMAKLı, YANGıNA MÜDAHALE ANLARıNı PAYLAŞTı   09:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, YAŞ ALMıŞ YURTTAŞLARıN ELI AYAĞı OLDU   09:09   CHP’NIN DÖRT ESKI GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı’NDAN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: GELIN, SIZ DE KAYYıM SIYASETININ KARŞıSıNDA BIZIM YANıMıZDA DURUN   08:59   “4 YıLLıK MAĞDURIYET MECLIS GÜNDEMINDE”   16:57   BÜYÜKŞEHIR, ERDEMLI KıRSALıNDAKI YOLLARı YENILEMEYI SÜRDÜRÜYOR    15:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR GÜLNAR’DA 105 BIN DOMATES FIDESI DAĞıTTı   14:31   DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇıLARLA ‘MERSIN’DE MÜZIK’ KONUŞULDU    21:18   MILLETVEKILI ALI BOZAN: KAHTA’NıN SUSAM (ORTANCA) KÖYÜNDE HAFTANıN 5 GÜNÜ SU YOK. ACILEN BU SORUNU ÇÖZÜN!   16:15   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “NE BUTLAN OLACAK NE KAYYUM OLACAK, OLSA DAHI PARTIYI SEÇILMEYEN KIMSEYE TESLIM ETMEYECEĞIZ”   13:55   MERSIN’DE EMEKLILER BÜYÜKŞEHIR’LE ‘YAZA MERHABA’ DEDI   13:06   MHP MYK ÜYESI UYSAL: SAVAŞıN KAZANANı, BARıŞıN KAYBEDENI YOKTUR   12:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İSPANYA’YA TEKNIK ZIYARET   21:16   VAHAP SEÇER, ‘MESİAD VE MEP 2. İSTIŞARE KURULU TOPLANTıSı’NA KATıLDı    21:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÜRETICIYE DESTEK: MEYVE VE SEBZE KURUTMA TESISIYLE KATMA DEĞERLI ÜRETIM   21:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN MAKINE DESTEKLERI ILE ÜRETICI KAZANıYOR, KıRSAL KALKıNıYOR   20:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN YÜZME KURSLARı BAŞLADı  
 
     
   

LE MANS 24 SAAT YARIŞLARI’NDA TÜM ARAÇLAR TOTALENERGİES TARAFINDAN ÜRETİLEN %100 YENİLENEBİLİR YAKIT KULLANDI


Dayanıklılık yarışları tarihinde ilk kez, 11-12 Haziran tarihlerinde gerçekleşen 90. Le Mans 24 Saat Yarışları’na katılan 62 yarış aracı, TotalEnergies tarafından geliştirilen ve üretilen %100 yenilenebilir yakıt Excellium Racing 100’ü kullandılar. Petrol içermeyen bu yakıt ile kullanım ömrü süresince CO2 emisyonlarında en az %65 oranında bir azalma sağlanıyor.

 

Tarih : 22 Haziran 2022 Çarşamba 17:45   Okunma : 1046

Dayanıklılık yarışları tarihinde ilk kez, 11-12 Haziran tarihlerinde gerçekleşen 90. Le Mans 24 Saat Yarışları’na katılan 62 yarış aracı, TotalEnergies tarafından geliştirilen ve üretilen %100 yenilenebilir yakıt Excellium Racing 100’ü kullandılar. Petrol içermeyen bu yakıt ile kullanım ömrü süresince CO2 emisyonlarında en az %65 oranında bir azalma sağlanıyor.

Otomobil yarışlarında dünyada bir ilk

FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nın üçüncü ayağı, ikonik motor sporları etkinliği Le Mans 24 Saat Yarışları, ilk kez %100 yenilenebilir yakıt kullanılarak gerçekleşti. Excellium Racing 100, TotalEnergies ve şirketin 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma hedefiyle uyumlu enerji geçişini ve çevre stratejisini izleyen Automobile Club de l'Ouest (ACO) arasındaki ortaklıkta önemli bir eşiği temsil ediyor.

Tarımsal atıklardan üretilen bir yakıt

18 aydan uzun süren Ar-Ge çalışmalarının sonucunda şarap artıklarından (üzüm kabuğu ve tortuları) üretilen Excellium Racing 100, FIA'nın, otomobil üreticilerinin, sürücülerin ve yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin Avrupa regülasyonunun tüm gerekliliklerini karşılayan tam donanımlı, yenilenebilir bir yarış yakıtı olarak öne çıkıyor.

Taşımacılıkta hidrojen kullanımını geliştirmek

TotalEnergies, ACO'nun hidrojen ortağı ve “H24 Racing” ekibi olarak, Road to Le Mans ikincil yarışlarında kendisine yer bulacak “H24” hidrojen prototipine yakıt sağlamak üzere bu yıl Le Mans'ta bir mobil hidrojen dolum istasyonu kuruyor. Automobile Club de l'Ouest ve elektrik-hidrojen uzmanı Green GT tarafından ortaklaşa geliştirilen “H24 Racing” projesi, 2025'te Le Mans 24 Saat Yarışları’nda elektrik ve hidrojenle çalışan bir yarış otomobilinin de yer almasını hedefliyor.

TotalEnergies CEO’su Patrick Pouyanné konuya ilişkin olarak şunları söyledi: “TotalEnergies, Automobile Club de l'Ouest'in ortağı olarak 90. Le Mans 24 Saat Yarışları’nda yarışmacılara %100 yenilenebilir yakıt sunmaktan gurur duyuyor. Otomobil yarışları için bir nevi devrim niteliği taşıyan bu durum, TotalEnergies’in müşterilerinin ve iş ortaklarının net sıfır emisyona ulaşmasına yardımcı olma yolundaki stratejisinin somut bir işareti olarak nitelendirilebilir. CO2 emisyonlarını eş zamanlı azaltmasından dolayı biyoyakıtların ulaşım endüstrisinin ilerlemesinde önemli bir rolü olacak. Bu en zorlu dayanıklılık yarışları, TotalEnergies için her zamankinden daha önemli bir test ortamı ve bütüne bakıldığındaysa motor sporları için bir vitrin niteliği taşıyor. Yarışı resmi olarak başlatmak ise benim için bir ayrıcalık oldu!”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA