14 Ocak 2026 Çarşamba

15:37   DEM PARTI MILLETVEKILI KOCA: "MERSIN ULUSLARARASı LIMAN İŞLETMECILIĞI’NDE 185 IŞÇI, DAHA INSANI ÇALıŞMA KOŞULLARı ISTEDIKLERI IÇIN IŞTEN ÇıKARıLDı"   15:35   ÇYDD: "BIR KADıN HAKIMIN, ERKEK BIR SAVCı TARAFıNDAN SILAHLı SALDıRıYA UĞRAMASı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETIN BOYUTUNU ÇARPıCı BIÇIMDE GÖZLER ÖNÜNE SERMIŞTIR"   15:33   GÜLIZAR BIÇER KARACA: SIZ ATATÜRK’TEN, İSTIKLAL MARŞı’NDAN, ATATÜRK’ÜN GENÇLIĞE HITABESI’NDEN NE ISTIYORSUNUZ?   15:31   İHD ESKI İZMIR ŞUBE EŞ BAŞKANı ALI AYDıN, ÇIĞLI’DE SABAH YÜRÜYÜŞÜ SıRASıNDA ÖLDÜRÜLDÜ   15:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ‘AKDENIZ ULUSLARARASı TEKSTIL FUARı’NıN AÇıLıŞ TÖRENINE KATıLDı   15:23   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SOKAK HAYVANLARı IÇIN KURULAN DOĞAL YAŞAM ALANLARıYLA ILGILI KRITIK UYARıLARDA BULUNDU   13:26   KESK MERSIN’DE HAYATı DURDURDU: "BU KAYNAKLAR HALKıN DEĞIL, BIR AVUÇ ASALAĞıN CEBINE GIDIYOR!"   13:19   ADD MERSIN ŞUBESI’NDEN ZÜBEYDE HANıM ANıSıNA ANLAMLı ZIYARET: "BIR MILLETIN KADERINI BÜYÜTTÜ"   13:01   PAWEL ADAMOWICZ ÖDÜLÜ, EKREM İMAMOĞLU’NA VERILDI... "ÖDÜLÜ DEMOKRASI IÇIN YıLMADAN MÜCADELE EDEN VATANDAŞLARıMıZA ITHAF EDIYORUM"   12:53   DEM PARTILI VARLI’DAN AILE VE SOSYAL HIZMETLER, ADALET VE İÇIŞLERI BAKANLARıNA "ROJIN KABAIŞ" SORUSU: ROJIN’IN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ NEDEN AYDıNLATıLMAMAKTADıR?   12:52   ÜSKÜDAR’DA OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖREVDEN EL ÇEKTIRILDI   12:50   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... MAHMUT ARıKAN: "BUGÜN İRAN’DA YAŞANANLARA KARŞı SUSKUN KALANLARDA, ALKıŞLAYANLARDA BILSIN KI, YARıN SıRADAKI HEDEF KENDILERIDIR"   10:24   “AKBELEN KAVŞAĞı’NA İLK TARIH: 2026 SÖZÜ, 8 YıLLıK BEKLEYIŞE SON VERECEK MI?”    09:46   MERSIN’DE YENI YıLıN İLK KONSERI: KENT ORKESTRASı’NDAN NOSTALJIK ESINTILER   20:09   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU OPERASYONU: OKTAY KAYNARCA VE EMEL MÜFTÜOĞLU SERBEST, İKI İSIM TUTUKLANDı!   19:59   YÖK’TEN ÜNIVERSITELERE CUMA NAMAZı DÜZENLEMESI: EĞITIM VE İNANÇ BIRLIKTE KORUNACAK   19:50   MERSIN, 2025’I SANATLA DOYURDU: 2026’DA DAHA BÜYÜK VIZYON GELIYOR   16:38   CHP’LI ATALAR’DAN E-TICARETTE GÜMRÜK MUAFIYETININ KALDıRıLMASıNA TEPKI: "UYGULAMADAN DERHAL VAZGEÇILMELIDIR"   16:37   MURAT ÇALıK’ıN AMELIYATı SONRASı AVUKATı KOÇHAN’DAN AÇıKLAMA GELDI   16:35   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “İSTANBULLULARı DARBENIN 300’ÜNCÜ GÜNÜNDE MEYDANA AKMAYA DAVET EDIYORUM”  
 
     
   

SMA HASTASI EMİNE ASYA`NIN ANNESİ NESLİHAN KAYA: "O İLAÇTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOK BİZİM"


Malatya`da yaşayan ve 3 aylıkken SMA Tip1 hastalığı teşhisi konulan Emine Asya yardım bekliyor. Anne Neslihan Kaya “Gözümü üzerinden ayıramıyorum çünkü çok fazla tıkanıyor ve boğazını temizlemem gerekiyor. En fazla 3 saatlik uykuyla günü tamamlıyorum. Herkesten yardım eli uzatmalarını bekliyoruz. Emine Asya`yı bir an önce yurt dışındaki tedavisine ulaştıralım çünkü o ilaçtan başka çaremiz yok bizim” dedi.

 

Tarih : 1 Ağustos 2022 Pazartesi 17:28   Okunma : 3191

Malatya`da yaşayan ve 3 aylıkken SMA Tip1 hastalığı teşhisi konulan Emine Asya yardım bekliyor. Anne Neslihan Kaya “Gözümü üzerinden ayıramıyorum çünkü çok fazla tıkanıyor ve boğazını temizlemem gerekiyor. En fazla 3 saatlik uykuyla günü tamamlıyorum. Herkesten yardım eli uzatmalarını bekliyoruz. Emine Asya`yı bir an önce yurt dışındaki tedavisine ulaştıralım çünkü o ilaçtan başka çaremiz yok bizim” dedi.

Özalper Mahallesi`nde yaşayan Kaya ailesinin tek çocuğu Emine Asya Kaya, henüz 3 aylıkken SMA Tip1 teşhisi konuldu. 14 aylık bebek yurt dışındaki 1,9 milyon dolarlık gen tedavisine ulaşabilmek için hayırseverlerin desteğini bekliyor.

“ZORLU BİR SÜREÇ YAŞADIK VE YAŞAMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Emine Asya`nın annesi Neslihan Kaya, “Emine Asya 3 aylıkken hastalığının teşhisi konuldu. 4 aylıkken yoğun bakıma alındı ve 2 ay yoğun bakımda kaldı. O süre zarfında 2 ameliyat geçirdi. Trake ve Perkütan Endoskopik Gastrostomi (PEG) açıldı. Zorlu bir süreç yaşadık ve hala yaşamaya devam ediyoruz” dedi.

Kaya, teşhisin konulduğu günden buyana SMA`yla mücadele ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Emine Asya çok gevşek bir bebekti. 2 aylıktı ve hala başını tutamıyordu. Tedirgin olduk ve hemen doktora götürdük. Doktor, test yapılmadan Tip1 olduğunu söyledi ama biz yine de test sonucunu bekledik. Maalesef test sonucu da pozitif geldi. O günden bugüne savaşıyoruz. Kampanyamız valilik onayıyla birlikte 4 Mart`ta başladı. O günden bugüne yüzde 24 olduk. İnşallah kampanyamızı gönüllüler ve güzel yürekli insanların sayesinde yüzde 100`e ulaştıracağız. Kampanyamız bu sıralar çok yavaşladı ama çok şükür yine de ilerliyoruz. Kumbara ve stantlarımız var ama Malatya`da çok fazla gönüllümüz yok. Malatya`da 5-6 SMA`lı bebek var, sadece Malatya ile olmayacak bir durum.”

“TEDAVİYE GİDEN BEBEKLER VAR, ONLARI GÖRDÜKÇE BİZİM DE UMUDUMUZ ARTIYOR”

“Bizim evimiz yoğun bakım odası gibi sürekli cihaz sesleri var. Emine Asya nefesini makinadan alıyor, bakımları makinayla oluyor, mamasını makine aracılığıyla yiyor. Hiçbir şekilde çocuğumu kucağıma alamıyorum. Hamur gibi elimden kayıp gidiyor. Sürekli makinaların içerisinde, bakım yapıyorum, elim sürekli üzerinde. Gözümü üzerinden ayıramıyorum çünkü çok fazla tıkanıyor ve boğazını temizlemem gerekiyor. En fazla 3 saatlik uykuyla günü tamamlıyorum. Herkesten yardım eli uzatmalarını bekliyoruz. Emine Asya`yı bir an önce yurt dışındaki tedavisine ulaştıralım çünkü o ilaçtan başka çaremiz yok bizim. İlk ve tek evladım, birlikte bu savaşın içerisindeyiz. İyi yürekli insanlar el uzatırsa, başaracağız. Tedaviye giden bebekler var, onları gördükçe bizim de umudumuz artıyor. Bizler de başaracağız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA