23 Haziran 2024 Pazar

16:15   DIYARBAKıR VE MARDIN ARASıNDA ÇıKAN YANGıNDA ÖLÜ SAYıSı 15`E YÜKSELDI   15:24   AKP SEÇIMI KAYBEDINCE YOL VAADINI UNUTTU...    14:04   GAZETECI CÜNEYT ARCAYÜREK VEFATıNıN DOKUZUNCU YıL DÖNÜMÜNDE MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   13:04   DIYARBAKıR-MARDIN ARASıNDAKI YANGıN... MARDIN TABIP ODASı`NıN ÖN RAPORU AÇıKLANDı   12:06   TBMM, BAYRAM TATILININ ARDıNDAN MESAIYE BAŞLıYOR...   10:14   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, SILIFKELI YURTTAŞLARLA BULUŞTU   15:10   KESK`TEN DIYARBAKıR-MARDIN YANGıYLA İLGILI AÇıKLAMA   15:03   CHP KAYSERI İL BAŞKANı FEYZULLAH KESKIN, SAĞDUYU ÇAĞRıSı YAPTı   13:27   BAKAN ŞIMŞEK: "MOTOKURYE FAALIYETLERIYLE BAHŞIŞ GELIRLERININ VERGILENDIRILMESINI KOLAYLAŞTıRıYORUZ"   13:21   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: "HALKı ADETA BIR KıSKACA ALAN AKP IKTIDARı, BESLENME, BARıNMA VE ULAŞıM DıŞıNDA INSANıMıZıN INSANCA BIR YAŞAM SÜRMESINE IZIN VERMIYOR"   13:08   TÜRKIYE GAZETECILER CEMIYETI, DÖRT GAZETECININ HEDEF GÖSTERILMESINI KıNADı   13:06   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL: "30 HAZIRAN`DA KOCAELI`DE `GEÇINEMIYORUZ MITINGI` DÜZENLEYECEĞIZ"   12:09   MANISALı KARPUZ ÜRETICISI: "BU IŞTEN PARA KAZANAMıYORUZ"   11:41   KAZDAĞı DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLıKLARı KORUMA DERNEĞI`NDEN YANGıN AÇıKLAMASı: "ÇOK ÜZGÜN VE ÖFKELIYIZ"   11:36   İSTANBUL BAROSU, AMASYA GENELGESI`NIN 105. YıL DÖNÜMÜNÜ KUTLADı: BAĞıMSıZLıK MIRASıNıN YıLMAZ TAKIPÇISI OLMAYı SÜRDÜRECEĞIZ   11:20   AYHAN BARUT, KOZAN`DA ÇIFTÇILERIN SORUNLARıNı DINLEDI: "TÜM TARıM ALANLARı NEREDEYSE TAMAMEN KURUDU"   11:20   KıZıLHAÇ`ıN GAZZE OFISINE SALDıRı: EN AZ 22 KIŞI ÖLDÜ   10:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`DAN ŞEHIT PIYADE ASTSUBAY ÇAVUŞ MEHMET ALI HOROZ`UN AILESINE BAŞSAĞLıĞı MESAJı   10:37   VANSPOR`DA GERGIN KONGRE   10:27   BILECIK`TE DEFINE ARAYAN KAÇAK AVCıLAR KAZDıKLARı ÇUKURDA ÖLÜ BULUNDU  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN HALTER SPORCULARI, `MİNİKLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI` İKİNCİ ETABINDA


Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi bünyesinde yetişen lisanslı halter sporcuları, "Minikler Halter Türkiye Şampiyonası"nın ikinci etap hazırlıklarını tamamladı.

 

Tarih : 24 Ağustos 2022 Çarşamba 16:02   Okunma : 596

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi bünyesinde yetişen lisanslı halter sporcuları, "Minikler Halter Türkiye Şampiyonası"nın ikinci etap hazırlıklarını tamamladı.

Yarın başlayacak ve 27 Ağustos Cumartesi günü sona erecek Konya Akşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Zekai Baloğlu Spor Salonu`ndaki şampiyonanın ikinci etabında, Büyükşehir Belediyesi bünyesinden dört kız, bir erkek lisanslı halter sporcusu yarışacak. Belediye`nin Gençlik ve Spor Hizmetleri bünyesinde halter branşında ilerleyen Hilal Kavin Kutlay, Reyhan Opçin, Nesrin Başaran, Ecrin Sakar ve Arda Cesim Kamar, 17 Nisan 2022 tarihinde Tarsus`ta yapılan İl Şampiyonası`nda da başarı göstererek derece elde etmişlerdi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi`nde halter antrenörü olarak görev yapan Süleyman Altuğ, yarışmanın ikinci etabından da madalyalarla dönmek için çok çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Şu anda önümüzde Minikler Türkiye Şampiyonası var. Şampiyonada, Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü`ne lisanslı 4 kız, bir de erkek sporcumuz yarışacak. Burada çocuklarımız gösterdikleri sportif performansla ve totalde kaldırdıkları ağırlıkla sıralamaya girecekler. 3 ay önce gittiğimiz birinci etap yarışmada 5 madalya almıştık. Şimdi gideceğimiz ikinci etap yarışmada da inşallah 5 madalya alacağız. Bu arada, 2 yarış arasında bir okullar arası Türkiye Şampiyonası`na katılıp, oradan da 2 madalya ile döndük.”

Kısa bir sürede tüm sporcuları olimpiyata hazırlık merkezlerine gönderip milli takımlarda yer aldırmayı amaçladıklarını sözlerine ekleyen Altuğ, “Avrupa`da ve dünyada madalya almayı hedefliyoruz. Hepsi 2010 doğumlu 12 yaş minik sporcular. Çekirdekten başladık. İnşallah büyüklerde de hedefimiz olimpiyatlara kadar gitmek” dedi.

Halter sporcularından Hilal Kavin Kutlay, “Bir yıldır aktif olarak halter sporu ile uğraşıyorum. Önceden 4 yıllık bir jimnastik geçmişim var. Önceki Minikler Halter Türkiye Şampiyonası`nda Türkiye 2`ncisi oldum. Şimdi ikinci etabında da güzel bir derece yapmak istiyorum. 36 kilo silkme, 26 kilo koparma yapıyorum. Giresun`da yapılan `Yıldızlar Okullar Arası Türkiye Şampiyonası`nda da Türkiye 3`üncüsü oldum” diye konuştu.

Yoğun bir antrenman sürecinden geçtiklerini söyleyen Ecrin Sakar, “Yarışmaya gayet iyi hazırlandık. Halter branşında ilerliyorum. Antrenmanlarım gayet güzel geçiyor. Bir önceki yarış iyiydi, ama bunda daha iyi bir derece yapmaya çalışacağım” derken; Nesrin Başaran da, “Burada yoğun bir antrenman yaptık. Bir önceki yarışmamızda Türkiye birinciliği elde ettim. Şimdiki hedefim, bu yarışta da birincilik ve olimpiyat” dedi.

Reyhan Opçin ise duygularını “Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin lisanslı sporcularındanım. Bundan 3 ay önceki yarışmada 3`üncü olmuştum. Hırs yaptım, şimdi 1`inci olmak ve şehrimi gururlandırmak istiyorum” sözleriyle paylaştı. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA