21 Haziran 2024 Cuma

15:26   DICLE ELEKTRIK`TEN ÇıNAR ILE MAZıDAĞı ILÇELERI ARASıNDA ÇıKAN YANGıNLA ILGILI AÇıKLAMA: “YANGıNıN ELEKTRIK ILETIM HATLARıNDAN KAYNAKLANMADıĞıNı BELIRLEDIK”   15:08   SEZGIN TANRıKULU, YANGıNDA YARALANANLARı ZIYARET ETTI: "SORUMLULAR ORTAYA ÇıKARıLMALı, ZARAR GÖREN KÖYLÜLERE GEREKEN DESTEK VERILMELI"   13:37   GÜRER: "ANıZ YAKıLMASı ORMANı YAKıYOR YETMIYOR DOĞA DENGESINI DE BOZUYOR"   11:03   DIYARBAKıR BAROSU, YANGıNA MÜDAHALEDE GEÇ KALıNDıĞı IDDIALARıNA ILIŞKIN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   10:11   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, SULAMA BORUSU DESTEĞI ILE MUT`TA ÜRETICININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ   09:18   VAHAP SEÇER, BAYRAM DOLAYıSıYLA ERDEMLI HALKıYLA BIR ARAYA GELDI   04:06   DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıNLA ILGILI YERLIKAYA VE KOCA`DAN AÇıKLAMA: 5 KIŞI ÖLDÜ, 10`U AĞıR 44 KIŞI YANGıNDAN ETKILENDI   01:28   DIYARBAKıR`DA ÇıKAN YANGıN GENIŞ ALANA YAYıLDı, BÖLGEYE ÇOK SAYıDA EKIP SEVK EDILDI   11:48   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`IN KATıLıMıYLA `YURT DıŞı ÖRGÜTLENME ÇALıŞTAYı` DÜZENLIYOR   10:01   HAVA SıCAKLıKLARı 13 ILDE 40 DERECENIN ÜSTÜNE ÇıKACAK   09:38   YEŞIL GELECEK IÇIN KLAIPEDA`DA `YOL HARITASı` HAZıRLANDı   09:14   VAHAP SEÇER, BAYRAMıN 4. GÜNÜNÜ MEZITLI HALKıYLA GEÇIRDI   01:16   ÖZGÜR ÖZEL: “MEHMET ŞIMŞEK ILE GÖRÜŞME FIKRI CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`DAN ÇıKTı. BIZIM KEMER SıKMA VEYA ÖRTÜLÜ IMF POLITIKALARıNA DESTEK VERME GIBI BIR ŞEYIMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ”   12:03   LGS SıNAVı SONUÇLARı HAFTAYA AÇıKLANıYOR   11:53   YOL KENARıNDA 8 LIRAYA SÜT MıSıR SATAN OSMANIYELI KADıN ÜRETICI: "GEÇEN SENE ITIRAZ EDEN YOKTU BU SENE ITIRAZ EDIYORLAR"   10:51   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK HAVA SıCAKLıKLARı 9 ILDE 40 DERECENIN ÜSTÜNE ÇıKACAK   09:56   ÇANAKKALE`DE TARIHI YARıMADADAKI ORMAN YANGıNı 18 SAATTIR SÖNDÜRÜLEMEDI   09:51   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜZERINDEN 500 GÜN GEÇTI... ANKA`YA KONUŞAN AILELER: "EYLEM TOK VE OĞLU ABD`DE YAKALANDıLAR, DEMEK KI KıRMıZı BÜLTEN IŞE YARıYORMUŞ”   09:49   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... YURT GENELINDE HAVA SıCAKLıKLARı MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK   09:36   VAHAP SEÇER, TOROSLAR`DA YAŞAYAN YURTTAŞLARLA BAYRAMLAŞTı  
 
     
   

TERÖR GAZİSİ, KENDİSİNDEN İSTENEN KATKI PAYINA İTİRAZ EDİNCE ÖZEL HASTANEDEN ATILDIĞINI ÖNE SÜRDÜ: “BENİ YAKA PAÇA HASTANENİN DIŞINA ATTILAR”


Güneydoğu`da görev yaparken gazi olan Erol Urgan, ameliyat olmak için gittiği Antalya`daki özel hastanede kendisinden para talep edildiğini, ücretsiz sağlık hizmeti hakkı olduğunu ve bundan yararlanmak istediğini söyleyince de zorla hastaneden atıldığını iddia etti. Urgan, hastane müdürünün kendisine, "Kardeşim, biz bıktık artık bu gazilerden. Nedir sizden çektiğimiz" dediğini öne sürdü. Hastane müdürüyle tartıştığı anları cep telefonuyla görüntüleyen Urgan, "Güvenlik eşliğinde beni yaka paça hastanenin dışına attılar zorla. Biz gaziler ile şehit yakınlarının özel hastanelerde ücretsiz muayene hakkı var. Ameliyatlarımız da dahil. Ama bize beleşçi gözüyle bakıyorlar. Hakarete uğruyoruz. Gerekli bir ameliyatımı dahi yaptıramıyorum, rencide oluyoruz. Devlet büyüklerimizden, artık bu tarz işlere daha hızlı müdahale etmesini, yani bizlerin daha fazla rencide edilmemesini talep ediyorum" dedi.

 

Tarih : 19 Aralık 2022 Pazartesi 13:03   Okunma : 244

EDDA SÖNMEZ 

Güneydoğu`da görev yaparken gazi olan Erol Urgan, ameliyat olmak için gittiği Antalya`daki özel hastanede kendisinden para talep edildiğini, ücretsiz sağlık hizmeti hakkı olduğunu ve bundan yararlanmak istediğini söyleyince de zorla hastaneden atıldığını iddia etti. Urgan, hastane müdürünün kendisine, "Kardeşim, biz bıktık artık bu gazilerden. Nedir sizden çektiğimiz" dediğini öne sürdü. Hastane müdürüyle tartıştığı anları cep telefonuyla görüntüleyen Urgan, "Güvenlik eşliğinde beni yaka paça hastanenin dışına attılar zorla. Biz gaziler ile şehit yakınlarının özel hastanelerde ücretsiz muayene hakkı var. Ameliyatlarımız da dahil. Ama bize beleşçi gözüyle bakıyorlar. Hakarete uğruyoruz. Gerekli bir ameliyatımı dahi yaptıramıyorum, rencide oluyoruz. Devlet büyüklerimizden, artık bu tarz işlere daha hızlı müdahale etmesini, yani bizlerin daha fazla rencide edilmemesini talep ediyorum" dedi.

Özel harekat polisi olarak Günedoğu`da görev yaptığı sırada, 1994 yılında yaralanarak gazi olan kanser hastası Erol Urgan, Antalya Uncalı Özel Meydan Hastanesi`nin kulak-burun-boğaz servisine gitti. Urgan`ın muayene olduğu doktor, ameliyat olması gerektiğini söyledi. Urgan, gazi olduğunu bildirmek, özel hastaneleri de kapsayan ücretsiz sağlık hizmeti hakkından yararlanmak ve yatış işlemlerini yaptırmak için hastane müdürünün odası gitti. Urgan`ın iddiasına göre; hastane müdürü, kendisine "Kardeşim, biz bıktık artık bu gazilerden. Nedir sizden çektiğimiz? Parasını almadan hiç kimseyi ameliyat yapamam" diye karşılık verdi.

Erol Urgan, gazi olmasına rağmen Hastane Müdürü Ebubekir Aktaş`ın kendisinden ameliyat için para istediğini kayda almak için cep telefonuyla görüntü almaya başladı. Bu sırada, Müdür Aktaş, Urgan`a, "Ben istemiyorum para. Senin yaptığın kanunsuzluktur. Benim rızam olmadan şu anda kanunsuz işlem yapıyorsun" diyerek tepki gösterdi. Ardından da güvenlik görevlisini çağırarak Urgan`ın hastaneden çıkarılmasını istedi. Urgan, para almıyorlarsa ameliyatının yapılmasını talep etti. Bunun üzerine Ebubekir Aktaş, "Ben müdür değilim. Arkadaşlarla görüşün" dedi. Hastane Müdürü Aktaş, odasına gelen güvenlik görevlisine emniyeti aramasını söyledi. Urgan "Az önce para istediniz" dediğinde ise Müdür Aktaş, bunu inkar etti ve Urgan`ın yalan söylediğini öne sürdü. Müdürü Aktaş, daha sonra kendi cep telefonundan 155`i aradı ve kendisini "Ben hastane müdürüyüm" diye tanıttıktan sonra, görüntü çektiği için Urgan`ı şikayet etti. 

Terörle mücadele gazileri ve şehit yakınlarının özel hastaneler de dahil tüm sağlık kurumlarından ücretsiz yararlanma hakları bulunduğunu söyleyen Erol Urgan, Antalya`daki özel hastanede karşılaştığı muamele ile ilgili ANKA Haber Ajansı`na şunları söyledi:

"KANSER HASTASIYIM: 1994 yılında terörle mücadelede, Güneydoğu`da gazi oldum. O yıldan bu yıla kadar sağlık sorunları yaşamaktayım. Tek böbreğim alındı. Kanser hastasıyım. Bu sağlık sorunlarımın haricinde kulak-burun-boğaz sorunum var, ameliyat olmam gerekti. Bunun için Antalya Uncalı Özel Meydan Hastanesi`ne başvurdum. Kulak-burun-boğaz doktorum, bana çarşamba günü için randevu verdi. Bana hastanenin yatış bölümüne gidip ücret ödemem gerektiğini söyledi. Ben, doktor beye, `Biz gaziyiz. Terörle mücadele gazileri ücret ödemiyor. Bunu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) zaten ödüyor` diye bildirdim. Doktor bey, `Siz gidin görüşün` dedi. Yatışa gittim, oradaki bayanla görüştüm. Bayan, beni, isminin Ebubekir Aktaş olduğunu söyleyen hastane müdürüne yönlendirdi. Hastane müdürünün yanına gittiğimde, yanında bir beyefendi daha vardı. Oturup konuşuyorlardı. Müsaade istedim, içeri girdim. Dedim ki `Efendim, ben Güneydoğu gazisiyim`. Kimliğimi de çıkartıp kendisine, `Doktor bey beni çarşamba günü ameliyat edecek, ücret ödemiyoruz değil mi` diye sordum.

BANA SERT BİR ŞEKİLDE ‘KARDEŞİM, BİZ BIKTIK ARTIK BU GAZİLERDEN. NEDİR SİZDEN ÇEKTİĞİMİZ` DEDİ: Bana sert bir şekilde, `Kardeşim, biz bıktık artık bu gazilerden. Nedir sizden çektiğimiz` diyerek sert bir çıkış yaptı. Ben de dedim; `Beyefendi neden böyle konuşuyorsunuz?` `Yapamam kardeşim. Parasını almadan hiç kimseyi ameliyat yapamam` dedi. Beni odadan kovmaya çalıştı. Rencide oldum. Bu esnada kayıt için telefonun kamerasını açtım. Bunun yasal olmadığını biliyorum ama kendimi ifade edebilmek için bunu yapmak mecburiyetindeydim. Kamerayı açtım. ‘Beyefendi` dedim, ‘şimdi bunu tekrar söyleyin. Niye ameliyat parası istiyorsunuz zorla` dedim. Bu sefer bana dedi ki `Hayır, ben öyle bir şey söylemiyorum` dedi. `Ben sana öyle bir şey söylemedim` dedi. `Yalan söylüyorsunuz` dedi. Dedim, ‘Siz yalan söylüyorsunuz`. Üç tane video var elimde, belirgin bir şekilde görüntüler var. Bunu CİMER`e de şikayet ettim. CİMER`e de gönderdim. SGK`ya da şikayette bulundum. Aslında bana dedi ki `Polis çağırın` dedi, güvenliği çağırdı. Güvenlik arkadaş da eski polis memuruymuş. ‘Ben eski polis memuruyum kardeşim. Senin yaptığın suç` dedi. `Çıkın buradan` dedi.

BENİ YAKA PAÇA HASTANEDEN DIŞARI ATTILAR: Daha sonra -videolarda da göreceksiniz- beni, o koridorda gezen üç tane polisi çağırttırıp, -onlar da muayene olmaya gelmişler tahminim- onların (polisler) ve güvenlik eşliğinde beni yaka paça hastanenin dışına attılar zorla. Yani biz gaziler ve şehit yakınları, özel hastanelerde ücretsiz muayene oluyoruz, ameliyatlarımız da dahil. Biz, bunlardan bıktık artık. Beleşçi gözüyle bakıyorlar. Hakarete uğruyoruz. Gerekli bir ameliyatımı dahi yaptıramıyorum, rencide oluyoruz, en büyük mesele bu. Vatandaşların gözü önünde, bütün hastanedeki muayene olan hastalar dönüp bana bakıyor. Yani ben, orada kendimi çok kötü hissediyorum.

DEVLET BÜYÜKLERİMİZDEN, ARTIK BU TARZ İŞLERE DAHA HIZLI MÜDAHALE ETMESİNİ, BİZLERİN DAHA FAZLA RENCİDE EDİLMEMESİNİ TALEP EDİYORUM: Çektiğim videolarda hiçbir hakaret, hiçbir kaba kuvvet kesinlikle yoktur. İlk kameraya çektiğimde bana, `Ben müdür değilim kardeşim, git başkasıyla görüş` dedi. Daha sonrasında, -videoda izlersiniz- 155`i aradığında, `Ben Antalya Uncalı Meydan Hastanesi Müdürü Ebubekir Aktaş`ım` diye konuşması var. Hastaneden şikayetçiyim. Devlet büyüklerimizden, artık bu tarz işlere daha hızlı müdahale etmesini, yani bizlerin daha fazla rencide edilmemesini talep ediyorum. Tek dileğim budur. Bugün bana yapılan, yarın başka bir şehit yakınına yapılıyor. Belki de yapılmıştır veya yapılacaktır. Bunun önüne geçilmesi açısından, devlet büyüklerimizden rica ediyorum, bu konuya bir el atılsın. 

BU VİDEOYU ÇEKERKEN BİLE UTANÇ İÇERİSİNDEYİM, KENDİMİ SUÇLU HİSSEDİYORUM: Bu videoyu çekerken bile utanç içerisindeyim, kendimi suçlu hissediyorum. Halbuki hiçbir suçum yok. Yani bize bu hak veriliyor. SGK bize bu hakkı veriyor ama bu özel hastaneler bunu uygulamıyorlar. Çoğu bunu uygulamıyor. Bana hatta diyor ki `SGK`nın bize verdiği para kuş gibi kardeşim. Bize para vermiyor. Bıktım sizden` diyor. Yani bu ne demektir ya? Böyle bir şey olabilir mi? Diyeceklerim bu kadar. Hastane yönetiminden ve hastaneden şikayetçiyim. Gereğinin yapılmasını, saygılarımı arz ediyorum." 

HASTANE MÜDÜRÜ: BENİ KAMERAYA ALINCA SİNİRLENDİM VE HASTANEDEN ÇIKARDIK

Öte yandan, Hastane Müdürü Ebubekir Aktaş, olaya ilişkin açıklama yaptı. Aktaş, "Bizler, gaziler ve şehit yakınlarından para alınmadığını biliyoruz. Beyefendi ile daha oturup konuşmadan; devlet ne kadar kısmını ödüyor, neleri karşılıyor bilgisi vermeden birden bağırmaya başladı, hastane içerisinde tatsızlık çıkardı. Hatta yanımda oturan misafirime de bağırıp hakaret etti. Beni kameraya alınca ona sinirlendim ve polisi aradım ve hastaneden çıkardık. Aramızda böyle bir tatsızlık yaşandı" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA