13 Nisan 2026 Pazartesi

17:14   "İBB SORUŞTURMASı" KAPSAMıNDA YAKLAŞıK 1 YıLDıR TUTUKLU OLANLARıN AILELERINDEN TEPKI: "NASıL GÖZALTı VE TUTUKLAMA HıZLı ŞEKILDE YAPıLDıYSA, SONUCUNUN DA HıZLı OLMASıNı BEKLIYORUZ"   15:52   HÜSAMETTIN CINDORUK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANıYOR... CINDORUK IÇIN TEŞVIKIYE CAMISI’NDE CENAZE NAMAZı KıLıNDı   15:52   HÜSAMETTIN CINDORUK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı... ÖZGÜR ÖZEL: “BILGELIĞINDEN VE SIYASETE YÖNELIK DEĞERLENDIRMELERINDEN HER ZAMAN ISTIFADE ETTIK”   15:50   AİHM, EKREM İMAMOĞLU BAŞVURUSUNU CIDDI BULDU, TÜRKIYE’DEN 6 SORUYA YANıT ISTEDI   15:42   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DAHA YıLıN ILK ÇEYREĞINDE VERILEN ZAMMıN YÜZDE 82’SI YOK OLDU”   13:48   TARSUS BELEDIYESI’NE PORTAKAL ÇIÇEĞI FESTIVALI’NDE ÖDÜL   13:47   CHP PM ÜYESI OZAN VARAL EMEKLILERLE MEYDANDA, OMUZ OMUZA YÜRÜDÜ   13:45   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA SOSYAL YAŞAMA DESTEK   13:44   TOROSLAR’ıN KADıN HENTBOL TAKıMı FINAL-FOUR’DA   08:20   MACARISTAN’DA TARIHI DEVRIM: PETER MAGYAR VE TISZA PARTISI ORBAN DÖNEMINI BITIRDI!   08:17   ANKARA TABIP ODASı SEÇIMLERINDE KAZANAN BELLI OLDU: İŞTE SEÇIM SONUÇLARı VE KAZANAN GRUP!   08:09   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DÜNYA GÜNDEMINE DAMGA VURAN MESAJ: TEK ADAMLAR KAYBETTI, HALK KAZANDı!   07:10   GALATASARAY SAHASıNDA BEKLENMEDIK KAYıP! ASLAN ZIRVE YOLUNDA YARA ALDı: 1-1   01:10   MERSIN’DE EMEKLI FıRTıNASı! ‘SANDıKTA HESAPLAŞACAĞıZ’ DIYEREK MEYDANLARA İNDILER   01:02   MERSIN’DE TARIHI FINAL: 5 KıTA, 26 ÜLKE VE TÜRK SPORCUNUN İLK ZAFERI!   22:36   AK PARTI MERSIN İL DANıŞMA MECLISI’NDE BIRLIK VE BERABERLIK MESAJı   09:30   ÖZEL DERSHANELERIN KAPıSıNı KAPATTıĞı ADILE NISA’YA VAHAP SEÇER SAHIP ÇıKTı!   02:02   İMAMOĞLU’NDAN İSRAIL’E SERT YANıT: ’HADI BAŞKA KAPıYA!’   01:40   TTB, SES, TİHV, ÇHD, İHD VE ÖHD’DEN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE TECRIT UYGULAMALARıNDAN DERHAL VAZGEÇILMELI   01:02   TOROSLAR’DA NEFES KESEN MÜCADELE: 8. TOUR OF MERSIN’DE DEV ZIRVE YARıŞı!  
 
     
   

AKDENİZ MESLEK EDİNME PROJESİ KAPSAMINDA 24 GENÇ İSTİHDAM EDİLDİ


Akdeniz Belediyesi tarafından yürütülen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından 2020 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında finanse edilen ‘Akdeniz Mesleki Eğitim Atölyeleri’ sona erdi.

 

Tarih : 3 Şubat 2023 Cuma 10:56   Okunma : 7352

Akdeniz Belediyesi tarafından yürütülen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından 2020 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında finanse edilen ‘Akdeniz Mesleki Eğitim Atölyeleri’ sona erdi.

Gençlere meslek kazandırılması ve istihdam edilmelerine yönelik başlatılan projede tamamlandı. Yüzde 20 istihdam garantili kurslar kapsamında, Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık, Autocad & 3DsMax, Bilgisayar Destekli Muhasebe ile Müşteri Hizmetleri ve Halkla ilişkiler (Çağrı merkezi Operatörü) alanlarında eğitimler verildi.

“Yetkin Belgeli İş Gücü, Akdeniz’in Dinamik Gücü” hedefi ile verilen eğitimler sonucunda 1’i engelli olmak üzere toplamda 24 genç istihdam edildi.

Toplam 72 kişi eğitim aldı

Proje detayları hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Ece Okçu, “Proje Eğitim ve Uygulama Merkezinde Kalkınma Bakanlığı ve Çukurova Kalkınma Ajansi desteğiyle yürütülen Akdeniz Mesleki Eğitim Atölyeleri Projesi sona erdi. Proje kapsamında 18-29 yaş aralığında 5'i engelli 72 genç; Garafik Tasarım ve Fotoğrafçılık, Autocad&3DsMax, Bilgisayar Destekli Muhasebe ile Müşteri Hizmetleri ve Halkla ilişkiler (Çağrı merkezi Operatörü)  kursu aldı. Projenin ardından 1'i engelli toplam 24 genç iş gücü piyasasında çeşitli sektörlerde iş imkanı buldu. Projenin tamamlanmasının ardından merkezimizde 2’nci grup eğitimler devam etmektedir” dedi.

“Başkan Gültak’a teşekkür ederiz”

Eğitmen Esra Yılmaz ise, “Bu kursumuzda şu anda 2’nci grubumuz eğitim alıyor. Daha önce bir eğitimi tamamladık. Daha önce hiç eğitim almamış öğrencilerimizi çok iyi şekilde yetiştirdik, iyi eğitim aldılar. İkinci kursumuz yeni başladı. Eğitimlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Bizler için bu imkanları sağlayan Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın M. Mustafa Gültak’a çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Kursumuz iyi ilerliyor”

Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık Kursu alan 23 yaşındaki Şevval Özharat, “Biyomedikal Cihaz Teknolojisi mezunuyum ama kendimi grafik tasarım alanında geliştirmek istiyorum. Hem bu alana ilgim vardı hem de yeni bir iş imkanı sağlaması adına başvurdum. Kursumuz çok iyi ilerliyor. Bu alanda kendime donanım sağlıyorum” diye konuştu.

Bilgisayar ve Muhasebe kursiyelerinden Halil Tan ise, “Akdeniz Belediyesinin başlattığı bu kursa katılmamın amacı, kişisel olarak kendimi geliştirmek ve iş imkanına sahip olabilecek bir tecrübe kazanmak” ifadelerini kullandı.

 

“Sosyal medyada gezinirken gördüm ve başvurdum”

Sosyal medya sayesinde bu kurslarla tanıştıklarını kaydeden Ceren Dindar, “Sosyal medyada gezinirken bu kursların verildiğini gördüm ve başvurdum. Sonrasında uzman hocalarımız sayesinde eğitim görmeye başvurduk. Bize bu imkanı sağladıkları için herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA