24 Nisan 2024 Çarşamba

12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A: “TASARRUFU SARAY`DAN BAŞLATIN”   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``   16:13   CHP`DEN 1 MAYIS YASAĞINA TEPKİ... GAMZE TAŞCIER: "1 MAYIS TAKSİM`DİR, TAKSİM 1 MAYIS`TIR"   15:42   ERDOĞAN TOPRAK: "ÇOCUK İSTİSMARININ YAYGINLAŞTIĞI TABLOYU TÜRKİYE VE ÇOCUKLARIMIZ HİÇ HAK ETMİYOR"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘MİNİKBÜS PROJESİ`NİN 2. ETABI DEVAM EDİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte belirlenen toplam 16 okulun 6. sınıf öğrencileri, ‘Minikbüs Projesi` kapsamında öğrenciler sinemaya gidiyor, İtfaiye Grup Amirlikleri`nde eğitim alıyor ve Tarsus Doğa Parkı`nı geziyor. 2.Etabı başlayan proje ile öğrenciler, gezerek ve görerek farklı konularda bilgi sahibi olma imkanı buluyor.

 

Tarih : 29 Mart 2023 Çarşamba 09:49   Okunma : 524

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte belirlenen toplam 16 okulun 6. sınıf öğrencileri, ‘Minikbüs Projesi’ kapsamında öğrenciler sinemaya gidiyor, İtfaiye Grup Amirlikleri’nde eğitim alıyor ve Tarsus Doğa Parkı’nı geziyor. 2.Etabı başlayan proje ile öğrenciler, gezerek ve görerek farklı konularda bilgi sahibi olma imkanı buluyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Mersin merkezde sinemaya götürülen öğrenciler, aynı zamanda İtfaiye Grup Amirlikleri’nde de eğitim alıyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Tarsus Doğa Parkı’na da götürülen öğrenciler, onlarca tür hayvanı yakından görme ve tanıma olanağı buluyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Minikbüs Projesi’ ile dönem boyunca öğrencileri farklı etkinliklere dâhil etmeyi planlarken, öğrenciler bütün programlara katılmış olacak. Nisan ve Mayıs ayı boyunca devam edecek proje ile toplam 2 bin 830 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Bu sayede de öğrencilerin sosyo-kültürel olarak gelişimlerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

DİNÇER: “16 OKULDA TOPLAM 2 BİN 830 ÖĞRENCİMİZLE MİNİKBÜS PROJEMİZİN 2. ETABINI TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Ceyda Dinçer, Minikbüs Projesi’nin 2. etabı ile ilgili şunları söyledi:

“Deprem nedeniyle yaşanan zorlu süreçte, öğrencilerimizi desteklemek ve motivasyonlarını artırmak için, projemizi planladığımız tarihte başlattık. Projemize katılmak üzere belirlediğimiz 16 okulda eğitim görmekte olan 6. sınıf öğrencilerimizi, hafta içi her gün programımıza dahil ediyoruz. Bir grup öğrencimizi sinemaya getirip, itfaiye amirliklerinde eğitim verirken, bir grup öğrencimizi de eş zamanlı olarak Tarsus Doğa Parkı’na götürüyoruz. Mart ayında başladığımız, Nisan ve Mayıs ayları boyunca da devam edecek olan projeye katılmak üzere belirlediğimiz 16 okulda, toplam 2 bin 830 öğrencimizle Minikbüs Projemizin 2. etabını tamamlamayı hedefliyoruz. Biz bu projede başlangıçta dezavantajlı bölgelerdeki çocuklara hem eğitim fırsatı, hem gezme fırsatı, hem de erişemedikleri, uzak kaldıkları hizmetleri yakından tanımaları için aslında bir fırsat vermeyi amaçlamıştık. Sonraki süreçte bölge bazında ayırt etmeksizin hem merkezimizde, hem ilçelerimizde eğitim gören bütün öğrencilerimizi programa dahil ederek, eşit fırsatlardan yararlanmalarını istedik.” 

ÖĞRENCİLER ‘MİNİKBÜS’TEN MEMNUN

Etkinliklere katılan öğrenciler ise düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

-Kübra Nur: “Deprem yüzünden moralimiz çok bozuktu. Böyle bir etkinlik düzenlediği için Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Önce Kütüphane’nin oradan otobüse bindik. Sonra hocamız bizi topladı ve sinemaya gittik. Sinemadan sonra yemek yedik ve İtfaiye’ye geçtik. Filmi çok sevdim, çok güzel bir filmdi. Birkaç kez gitmiştim sinemaya, ama burası daha eğlenceli oldu.”

-Rümeysa Sıbar: “Sinema çok hoşumuza gitti, film yaşımıza göreydi. Daha sonra yemek yemeye gittik. Yemekler de güzeldi. Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. Bize güzel bir moral oldu. Depremden dolayı moralimiz bozuk olduğu için aklımız derslerde değil, genellikle depremde oluyordu. Bu yüzden gezi bizim kafamızı rahatlattı, derslere bu defa daha çok odaklı olmamızı sağladı.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA