11 Temmuz 2026 Cumartesi

16:35   FILENIN SULTANLARı, ÜST ÜSTE SEKIZINCI KEZ VNL FINALLERINDE   16:34   CHP VE İYİ PARTI’DEN "78 CAN İÇIN ADALET YÜRÜYÜŞÜ"NE DESTEK   16:31   ÖZGÜR ÖZEL: "SREBRENITSA SOYKıRıMı’NDA YAŞAMıNı YITIREN KARDEŞLERIMIZI RAHMETLE ANıYORUM"   14:55   "78 CAN İÇIN ADALET YÜRÜYÜŞÜ"... BOLU GRAND KARTAL OTEL’DE AILESINI KAYBEDEN AKIŞLI: "ONLARıN YANıNA BıRAKMAYACAĞıZ"   14:54   ÖZGÜR ÖZEL ADANA’DA... ÖZEL: "AK PARTI YARGı KOLLARıNA ŞUNU SÖYLEYELIM, ’DIMDIK AYAKTAYıZ. BU DA SIZE DERT OLSUN’"   14:50   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP’DE KALMAMıZıN MÜMKÜN OLMADıĞıNı GÖRDÜĞÜMÜZDE KURULMUŞ YENI PARTIYE GEÇIP ORADA ILERLERIZ"   14:47   ŞAIR AHMET TELLI YARıN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK   14:22   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇANKAYA OPERASYONUNA SERT TEPKI: ’DIMDIK AYAKTAYıZ, BU DA SIZE DERT OLSUN’   12:06   SINEMA DÜNYASıNıN YENI GÖZDESI: MERSIN DOĞAL FILM PLATOSUNA DÖNÜŞTÜ!   11:35   CHP’DE KURULTAY ÖNCESI BÜYÜK KAZAN KAYNıYOR: 43 İL BAŞKANı GÖREVDEN ALıNDı, YENI TALIMAT GELDI!   11:32   ANKARA’DA DEPREM! ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı DAHIL 36 KIŞI İÇIN GÖZALTı KARARı   11:28   CHP’DEN ÇANKAYA BELEDIYESI OPERASYONUNA İLK TEPKI: ’SIYASI TARTıŞMALARDAN UZAK DURULMALı’   18:06   SILAH YAKMA TÖRENIN BIRINCI YıL DÖNÜMÜ… TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’DAN “SÜREÇ” AÇıKLAMASı: “İKTIDAR ÇABALARıMıZA KARŞıLıK VERMEMIŞTIR”   18:04   CHP GENEL MERKEZI’NDE 45 GÜN SONRA BIBER GAZı YENIDEN HISSEDILDI   18:02   HAKAN FIDAN: TÜRKIYE’NIN İSRAIL ILE ÇATıŞMAYA GIRMESI IÇIN BIR NEDEN YOK   18:02   EKREM İMAMOĞLU: "BENIMLE YARıŞMAKTAN KORKUYOR, SESIM, GÖRÜNTÜM, MAHKEMEYE GELMEM YASAK"   18:01   KREMLIN: S-400 KONUSUNDA TÜRKIYE ILE TEMASLARıMıZ SÜRÜYOR   16:12   BOLU’DAN ANKARA’YA "78 CAN İÇIN ADALET YÜRÜYÜŞÜ"   16:08   CHP MYK, KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:07   DILEK KAYA İMAMOĞLU: EKREM İMAMOĞLU KESINLIKLE SUSMA HAKKıNı KULLANMADı, SUSTURULDU  
 
     
   

İZMİR MENDERES`TEKİ ORMAN YANGININA MÜDAHALE EDEN HELİKOPTER TAHTALI BARAJI`NA DÜŞTÜ... BAKAN YUMAKLI: "DÖRT PERSONELİMİZDEN BİRİ KURTARILDI, ÜÇÜ ARANIYOR"


İzmir`in Menderes ilçesinde dün öğle saatlerinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına müdahale eden helikopter Tahtalı Barajı`na düştü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, helikopter içerisinde bulunan dört mürettebattan birinin sağ olarak kurtarıldığını diğerlerinin ise arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

 

Tarih : 17 Eylül 2023 Pazar 12:36   Okunma : 932

İzmir`in Menderes ilçesinde dün öğle saatlerinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına müdahale eden helikopter Tahtalı Barajı`na düştü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, helikopter içerisinde bulunan dört mürettebattan birinin sağ olarak kurtarıldığını diğerlerinin ise arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

İzmir`in Menderes ilçesi Keller Mahallesi`nde dün saat 14:04`de çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları tüm gün boyunca devam etti. Akşam saatlerinde ise çalışmalara gece görüşlü yangın söndürme helikopterleri katıldı. Yangını söndürmek için havalanan ve içerisinde 4 mürettebatın bulunduğu bir yangın söndürme helikopteri Tahtalı Barajı`na düştü.

Olayın ardından konuyla ilgili ilk açıklamasını sosyal medya hesabından yapa Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “İzmir`in Menderes ilçesinde 16 Eylül Cumartesi günü çıkan yangına müdahale eden Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından kullanılan helikopterlerden biriyle saat 23:53`te maalesef ekiplerimizin irtibatı kesilmiştir. Yapılan araştırmada, helikopterin müdahalede kullandığı suyu aldığı Tahtalı Barajı`na düştüğü tespit edilmiştir. Bölgeye Jandarma,Emniyet, Sahil Güvenlik, AFAD ve UMKE ekipleri ivedilikle sevk edilerek helikopterde görevli dört personeli arama kurtarma işlemleri başlatılmıştır. Şu anki durumda yangın söndürme helikopterinde görevli dört mürettebatımızdan biri sağ olarak kurtarılmış olup, diğer üç mürettebatımızı arama kurtarma çalışmalarımız devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

"4 PERSONEL VARDI, 3`Ü KIRGIZ UYRUKLU"

Yumaklı, bugün incelemelerde bulunmak üzere Menderes`e gitti ve burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yakıt ikmali yaptıktan sonra suyunu alıp soğutma yapmak için buraya yönlendirildi. 23.53`ten sonra haber alınamadı. Tüm ekipler buraya seferber oldular. Toplam 4 personel vardı. Bunlardan 3`ü Kırgız uyruklu, 1`i Türk uyruklu. Kırgız uyruklu personelden bir tanesi kurtarıldı yoğun bakımda ama hayati tehlikesi yok. Görüş mesafesi çok düşük olduğu için şu anda arkadaşlarımız net bir şey söyleyemiyorlar. Dalgıçlarımız el yordamıyla enkazın orada olduğunu tespit ettiler. Bu aşamadan sonra bu helikopterin karaya çıkarma işlemleri başlayacak. Şu anda sayın savcımız, kaza kırım ile ilgili arkadaşlarımız burada kurtarma çalışmalarla ilgili start verildi."

Öte yandan sabah saatlerinde sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj yayınlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Menderes ilçemizde çıkan yangına müdahale eden helikopterin Tahtalı Barajı`na düşmesi sonucu kaybolan mürettebatın bir an evvel sağ salim bulunmasını diliyorum. Çok üzgünüm… Kurtarılan bir personele en içten geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kurtarma ekiplerimiz ilk andan beri olay yerinde" dedi.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA