23 Ekim 2025 Perşembe

15:05   CHP’LI KıŞ: “BIR YANDA MILYAR EUROLUK KAYNAKLAR, DIĞER YANDA SUSUZ KALAN TARLALAR!”   15:04   CAN ATALAY’DAN TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ’A ÇAĞRı   15:03   CHP’LI ÖZÇAĞDAŞ, YENIŞEHIR BELEDIYESI’NIN ’ERKEN ÇOCUKLUK GELIŞIMI PROJESI’NI INCELEDI   15:01   VAHAP SEÇER: “BIZIM ADAY GÖSTERDIĞIMIZ BIR ARKADAŞıMıZ ÇANKAYA’DA CUMHURBAŞKANı OLACAK”   14:50   GAZETECI ERCÜMENT AKDENIZ HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   14:47   ÖZGÜR ÖZEL: “İMAMOĞLU CUMHURBAŞKANı OLDUĞUNDA ILK TALIMATı, ‘CUMHURIYET YURTLARı’Nı BITIRIN’ OLACAK”   14:45   CHP’NIN KURULTAY IPTAL DAVASıNıN BEŞINCI DURUŞMASı YARıN YAPıLACAK   14:44   ABB: MANSUR YAVAŞ’A VERILEN 7 GÜNLÜK SÜRE, MÜLKIYE SORUŞTURMALARıNDA STANDART UYGULAMA   14:42   BULDAN VE SANCAR’DAN EDIRNE VE KANDıRA’DA CEZAEVI ZIYARETI: "DEMIRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ’ıN SÜRECE DESTEĞI TAM"   14:40   ALI YERLIKAYA: “ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYELERINE YÖNELIK DÜZENLENEN OPERASYONLARDA 42 ŞÜPHELI YAKALANDı”   11:23   MINIK BILIM İNSANLARı MERCAN’DA GELECEĞI KODLUYOR   10:50   YEREL DEMOKRASIYI KANUNLA SUSTURAMAZSıNıZ!   10:35   CUMHURIYET SOHBETI, ESNAF DIYALOĞU, GÖNÜL KÖPRÜSÜ: BOLTAÇ TARSUS’UN KALBINDE   09:30   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN TBMM’DE SERT ÇıKıŞ: “VATANDAŞA YENI YÜK GETIRMEYIN!”   22:21   VAHAP SEÇER: “TARıM MILLI MESELEDIR, ÜRETIMIN DEĞERINI BILIYORUZ”   21:27   MERSIN’DE TARıMıN GELECEĞI GÜNEŞLE, GÜBREYLE, NERGISLE AYDıNLANıYOR   21:01   YUMURTALıK’TA AY YıLDıZ COŞKUSU: 21 MAHALLEDE BAYRAKLAR YENILENDI!   16:16   TARSUS BELEDIYESI DR. ÜSTÜN EZER ZEYTIN GEN KORUMA ALANıNDA HASAT BAŞLADı   16:14   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “KÂĞıT ÜZERINDE HAK VAR, AMA O HAKLARı KULLANAN IŞÇI KALMADı!”   16:12   BÜYÜKŞEHIR İLE MERSIN’DE ÖĞRENCI OLMAK ÇOK KOLAY  
 
     
   

DENİZ DEMİR: "ÇOCUKLAR BİRTAKIM PARALEL YAPILARIN KAÇAK OKULLARINA İTİLMEKTE VE DEVLET DENETİMİNDEN UZAKTA BEYİNLERİNİN YIKANMASINA NEDEN OLAN BİR EĞİTİM ALMAKTADIRLAR"


CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, “Öğrenciler her geçen yıl artan bir oranda örgün eğitimden uzaklaşmaktadır. Böylece çocuklar birtakım paralel yapıların kaçak okullarına itilmekte ve devlet denetiminden uzakta beyinlerinin yıkanmasına neden olan bir eğitim almaktadırlar. Tarikatların bu merdiven altı oluşumlarında ise çocuklarımız fiziksel ve psikolojik olarak istismar edilmekte, zihinleri ve fikirleri kirlenmektedir” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 20 Kasım 2023 Pazartesi 18:12   Okunma : 648

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, “Öğrenciler her geçen yıl artan bir oranda örgün eğitimden uzaklaşmaktadır. Böylece çocuklar birtakım paralel yapıların kaçak okullarına itilmekte ve devlet denetiminden uzakta beyinlerinin yıkanmasına neden olan bir eğitim almaktadırlar. Tarikatların bu merdiven altı oluşumlarında ise çocuklarımız fiziksel ve psikolojik olarak istismar edilmekte, zihinleri ve fikirleri kirlenmektedir” açıklamasını yaptı.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir; tarikat ve cemaat yurtlarına dikkat çekti. Demir, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"ÇOCUKLARIMIZ BİRTAKIM CEMAATLERİN VE TARİKATLARIN DEVLET DENETİMİNDEN YOKSUN GERİCİ YURTLARINA MUHTAÇ BIRAKILMAKTADIR"

“Verilere bakıldığında 2002 yılından bu yana yatılı okulların sayısı 521`den 263`e, öğrenci sayısı ise 278 bin 448`den 49 bin 393`e gerilemiştir. Özellikle küçük ilçelerden ve taşradan merkeze okumaya gelen çocuklarımızın öncelikli ihtiyacı okul yurtlarıdır. Bu yurtların da bakanlık kontrolünde ve çocuklarımızın gelişimine ve ihtiyacına uygun olarak dizayn edilmesi ve denetlenmesi gerekir. Ancak her sene azalan yurt sayısı ile çocuklarımız birtakım cemaatlerin ve tarikatların devlet denetiminden yoksun gerici yurtlarına muhtaç bırakılmaktadır. Evlatlarının okula gidip gelebilmesi için okuluna yakın ve uygun maliyetli yurtlara ihtiyacı olan aileler, bilinçli bir şekilde bu tarikat yurtlarının insafına bırakılmaktadır.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`in Plan Bütçe Komisyonunda açıkladığı verilere göre, 2022-2023 eğitim öğretim döneminde 400 binden fazla öğrenci örgün eğitimden ayrılarak açık öğretime geçti. Aynı şekilde örgün eğitimi bırakan öğrenci sayısında da müthiş bir artış görülmüştür. Açık ortaokul ve açık lise toplamı 2012 yılında 1 milyon 548 bin iken 2023 yılında 2 milyon 55 bine yükselmiştir. Öğrenciler her geçen yıl artan bir oranda örgün eğitimden uzaklaşmaktadır. Böylece çocuklar bir takım paralel yapıların kaçak okullarına itilmekte ve devlet denetiminden uzakta beyinlerinin yıkanmasına neden olan bir eğitim almaktadırlar. Tarikatların bu merdiven altı oluşumlarında ise çocuklarımız fiziksel ve psikolojik olarak istismar edilmekte, zihinleri ve fikirleri kirlenmektedir. Ne yazık ki Sayın Bakan ne siz ne sizden önceki milli eğitim bakanlarımız ne de mevcut iktidarın sahipleri çocuklarımızı bu kirli oluşumlardan korumak için hiçbir şey yapmadınız. Biz bilinçli olarak yürütülen bu çalışmayı kabul etmiyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA