16 Ekim 2026 Cuma

22:15   TBB BAŞKAN VEKILI AYŞE ÜNLÜCE OLDU! İŞTE KRITIK SEÇIMIN DETAYLARı VE OY SONUÇLARı   19:06   GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN TBB SEÇIMI VE VAHAP SEÇER AÇıKLAMASı: ’GÖREVI HıZ KESMEDEN SÜRDÜRECEĞIZ’   17:25   ’ESKIDEN BIR HASATLA DÜĞÜN YAPıLıRDı...’ TOROSLAR’DA KADıN ÇIFTÇININ SÖZLERI TARLAYA DAMGA VURDU!   17:03   BRÜKSEL’DEN TÜRKIYE SIYASETINI SARSACAK KARAR! CHP ASKıYA ALıNDı, YENI PARTI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI   16:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SILIVRI ÖNÜNDE SERT TEPKI: ’BU MILLET SANDıĞA EL UZATANıN O ELINI KıRAR!’   16:42   AZIZ KOCAOĞLU’NDAN SIYASETTE RADIKAL HAMLE! YENI PARTI İZMIR İL BAŞKANLıĞıNA ADAY OLDU   14:37   SIYASETTE FLAŞ GELIŞME! MURAT KARAYALÇıN CHP’DEN İSTIFA ETTI: İŞTE YENI ADRESI   13:29   MERSIN BÜYÜKŞEHIR VE MESKİ’DEN ŞIDDETLI YAĞıŞ PREZANTASYONU: KRIZ MASASı KURULDU!   10:35   ATATÜRK’ÜN MERSIN’DEKI TARIHI MIRASı YENIDEN DOĞDU! SILIFKE GAZI ÇIFTLIĞI KAPıLARıNı AÇTı   10:15   TBB’DE KRITIK SEÇIM MARATONU: YENİ PARTI VE CUMHUR İTTIFAKı’NıN ADAYLARı BELLI OLDU!   02:22   VILLA PARK’TA AĞıR DARBE! ASTON VILLA - FENERBAHÇE MAÇıNDA ŞOK SKOR: FARK ALTıYA ÇıKTı!   19:58   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN İKTIDARA AĞıR ELEŞTIRILER: ’TÜRK DEMOKRASISI BU KADARıNA ŞAHIT OLMADı’   18:25   ’SıRA HALK TV’YE MI GELDI?’ DEDI VE SERT ÇıKTı: AP TÜRKIYE RAPORTÖRÜ AMOR’DAN ÇOK KONUŞULACAK MEDYA ÇıKıŞı!   18:20   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKAN VEKILLIĞI SEÇIMINDE KRITIK HAMLE: AYŞE ÜNLÜCE ADAY GÖSTERILDI   17:26   KESK’TEN HALK TV KARARıNA ÇOK SERT TEPKI: ’BU SALDıRıLAR TESADÜF DEĞIL!’   10:15   MERSIN’DE ÇEVRE KIRLILIĞINE TEK TıKLA MÜDAHALE: ’ÇEVRESIN’ UYGULAMASı YAYıNDA!   09:43   HALK TV’YE ŞAFAK OPERASYONU! CANLı YAYıN KESILDI, ŞIRKETLERE TMSF KAYYUMU ATANDı: İŞTE TÜM DETAYLAR   09:40   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN HALK TV’YE KAYYıM KARARıNA TEPKI: ’KORKUYORLAR, BU KARANLıK GEÇECEK!’   09:35   ÇGD’DEN HALK TV KARARıNA SERT TEPKI: ’BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNE AĞıR DARBE!’   09:32   HALK TV KARARıNA MANSUR YAVAŞ’TAN İLK AÇıKLAMA: BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNE AÇıK MÜDAHALE!  
 
     
   

DENİZ DEMİR: "ÇOCUKLAR BİRTAKIM PARALEL YAPILARIN KAÇAK OKULLARINA İTİLMEKTE VE DEVLET DENETİMİNDEN UZAKTA BEYİNLERİNİN YIKANMASINA NEDEN OLAN BİR EĞİTİM ALMAKTADIRLAR"


CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, “Öğrenciler her geçen yıl artan bir oranda örgün eğitimden uzaklaşmaktadır. Böylece çocuklar birtakım paralel yapıların kaçak okullarına itilmekte ve devlet denetiminden uzakta beyinlerinin yıkanmasına neden olan bir eğitim almaktadırlar. Tarikatların bu merdiven altı oluşumlarında ise çocuklarımız fiziksel ve psikolojik olarak istismar edilmekte, zihinleri ve fikirleri kirlenmektedir” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 20 Kasım 2023 Pazartesi 18:12   Okunma : 951

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, “Öğrenciler her geçen yıl artan bir oranda örgün eğitimden uzaklaşmaktadır. Böylece çocuklar birtakım paralel yapıların kaçak okullarına itilmekte ve devlet denetiminden uzakta beyinlerinin yıkanmasına neden olan bir eğitim almaktadırlar. Tarikatların bu merdiven altı oluşumlarında ise çocuklarımız fiziksel ve psikolojik olarak istismar edilmekte, zihinleri ve fikirleri kirlenmektedir” açıklamasını yaptı.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir; tarikat ve cemaat yurtlarına dikkat çekti. Demir, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"ÇOCUKLARIMIZ BİRTAKIM CEMAATLERİN VE TARİKATLARIN DEVLET DENETİMİNDEN YOKSUN GERİCİ YURTLARINA MUHTAÇ BIRAKILMAKTADIR"

“Verilere bakıldığında 2002 yılından bu yana yatılı okulların sayısı 521`den 263`e, öğrenci sayısı ise 278 bin 448`den 49 bin 393`e gerilemiştir. Özellikle küçük ilçelerden ve taşradan merkeze okumaya gelen çocuklarımızın öncelikli ihtiyacı okul yurtlarıdır. Bu yurtların da bakanlık kontrolünde ve çocuklarımızın gelişimine ve ihtiyacına uygun olarak dizayn edilmesi ve denetlenmesi gerekir. Ancak her sene azalan yurt sayısı ile çocuklarımız birtakım cemaatlerin ve tarikatların devlet denetiminden yoksun gerici yurtlarına muhtaç bırakılmaktadır. Evlatlarının okula gidip gelebilmesi için okuluna yakın ve uygun maliyetli yurtlara ihtiyacı olan aileler, bilinçli bir şekilde bu tarikat yurtlarının insafına bırakılmaktadır.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`in Plan Bütçe Komisyonunda açıkladığı verilere göre, 2022-2023 eğitim öğretim döneminde 400 binden fazla öğrenci örgün eğitimden ayrılarak açık öğretime geçti. Aynı şekilde örgün eğitimi bırakan öğrenci sayısında da müthiş bir artış görülmüştür. Açık ortaokul ve açık lise toplamı 2012 yılında 1 milyon 548 bin iken 2023 yılında 2 milyon 55 bine yükselmiştir. Öğrenciler her geçen yıl artan bir oranda örgün eğitimden uzaklaşmaktadır. Böylece çocuklar bir takım paralel yapıların kaçak okullarına itilmekte ve devlet denetiminden uzakta beyinlerinin yıkanmasına neden olan bir eğitim almaktadırlar. Tarikatların bu merdiven altı oluşumlarında ise çocuklarımız fiziksel ve psikolojik olarak istismar edilmekte, zihinleri ve fikirleri kirlenmektedir. Ne yazık ki Sayın Bakan ne siz ne sizden önceki milli eğitim bakanlarımız ne de mevcut iktidarın sahipleri çocuklarımızı bu kirli oluşumlardan korumak için hiçbir şey yapmadınız. Biz bilinçli olarak yürütülen bu çalışmayı kabul etmiyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA