21 Mayıs 2026 Perşembe

17:23   TBMM GENEL KURULU... AK PARTI ILE CHP ARASıNDA "GENÇLIK" TARTıŞMASı   16:22   CHP’LI BAŞARıR’DAN KıLıÇDAROĞLU YORUMU: "BUTLAN KARARıYLA, AK PARTI’NIN SIPARIŞIYLE CHP’NIN KOLTUĞUNA OTURMAYACAĞıNı GÖRÜYORUM"   15:21   İBB DAVASı’NDA 40. GÜN... EKREM İMAMOĞLU: "UMUYORUM KI BIR GÜN HERKES SAHIP OLDUĞU TAPULARıN, SERVETIN VE ILIŞKILERIN HESABıNı VERIR, VERECEKTIR"   15:19   ÖZGÜR ÖZEL, GENÇLERLE BIR ARAYA GELDI... “GENÇLERI SIYASETE DAVET EDIYORUZ”   14:18   AK PARTI GRUP TOPLANTı SALONUNDA YENI DÜZENLEME... BAKANLAR SORULARı YANıTLAMADı   13:15   İBB DAVASı’NDA 40. GÜN... TUTUKLU ESKI KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜRÜ SERDAL TAŞKıN SAVUNMA YAPTı   13:14   MALATYA’DA DEPREM...VALI YAVUZ: “DEVLETIMIZ TÜM KURUMLARıYLA GÖREV BAŞıNDA”   13:12   CHP’LI KARASU, TUTUKLU BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY’I ZIYARET ETTI: "BAŞKANLARıMıZı CEZAEVINE GÖNDERENLER TOPLUMA HESAP VERECEKLER"   19:41   CHP MERSIN’DEN 19 MAYıS’TA GÖVDE GÖSTERISI! KORAL ÖMÜR’DEN SERT ’MIRAS’ MESAJı: ’ASLA TESLIM ETMEYECEĞIZ!’   18:20   BAŞKAN SEÇER’DEN ÇOK KONUŞULACAK ‘BEYIN GÖÇÜ’ ÇıKıŞı: ’SÖZLE OLMAZ, HISSETTIRECEKSINIZ!’   18:17   CHP’NIN 19 MAYıS GENÇLIK KORTEJI... CHP GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı CEM AYDıN: "MILLETIMIZLE KOL KOLA GELECEĞIMIZI GERI ALACAĞıZ"   18:16   EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN’DAN "19 MAYıS" AÇıKLAMASı: "GENÇLIK IÇIN BAYRAM, SÖMÜRÜSÜZ BIR DÜZEN KURULDUĞUNDA MÜMKÜN OLACAK"   16:17   CHP’NIN 19 MAYıS GENÇLIK KORTEJI... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI, GERÇEK SAHIPLERI GENÇLERE EMANET EDECEĞIZ"   14:58   ERKAN BAŞ’TAN HÜKÜMETE SUMUD FILOSU TEPKISI: "ERDOĞAN’ıN DOSTU TRUMP KıZAR, İSRAIL LOBISI AYıPLAR DIYE MI BU SESSIZLIĞINIZ?"   14:55   ANıTKABIR’DE 19 MAYıS COŞKUSU... GENÇLER: "ATATÜRK’E MINNETTARıZ VE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ"   13:49   TARSUS’TAKI SILAHLı SALDıRıDA ÖLDÜRÜLEN 6 KIŞIDEN 5’I ILÇEDE TOPRAĞA VERILDI   12:46   “MUSTAFA KEMAL’IN ASKERLERIYIZ” SLOGANı NEDENIYLE IHRAÇ EDILEN TEĞMEN IÇIN VERILEN "GÖREVE IADE" KARARıNA DURDURMA   12:45   MERSIN’DE 6 KIŞIYI ÖLDÜREN SALDıRGAN, SAKLANDıĞı KÖY EVINDE INTIHAR ETTI   05:28   MHP’LI LEVENT UYSAL’DAN DIKKAT ÇEKEN 19 MAYıS ÇıKıŞı: ’TÜRKIYE’NIN EN BÜYÜK GÜCÜ ONLAR!’   18:59   CHP’LI KORKMAZ. 19 MAYıS RUHU BUGÜN SENINLE YAŞıYOR  
 
     
   

DENİZ DEMİR: "ÇOCUKLAR BİRTAKIM PARALEL YAPILARIN KAÇAK OKULLARINA İTİLMEKTE VE DEVLET DENETİMİNDEN UZAKTA BEYİNLERİNİN YIKANMASINA NEDEN OLAN BİR EĞİTİM ALMAKTADIRLAR"


CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, “Öğrenciler her geçen yıl artan bir oranda örgün eğitimden uzaklaşmaktadır. Böylece çocuklar birtakım paralel yapıların kaçak okullarına itilmekte ve devlet denetiminden uzakta beyinlerinin yıkanmasına neden olan bir eğitim almaktadırlar. Tarikatların bu merdiven altı oluşumlarında ise çocuklarımız fiziksel ve psikolojik olarak istismar edilmekte, zihinleri ve fikirleri kirlenmektedir” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 20 Kasım 2023 Pazartesi 18:12   Okunma : 725

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, “Öğrenciler her geçen yıl artan bir oranda örgün eğitimden uzaklaşmaktadır. Böylece çocuklar birtakım paralel yapıların kaçak okullarına itilmekte ve devlet denetiminden uzakta beyinlerinin yıkanmasına neden olan bir eğitim almaktadırlar. Tarikatların bu merdiven altı oluşumlarında ise çocuklarımız fiziksel ve psikolojik olarak istismar edilmekte, zihinleri ve fikirleri kirlenmektedir” açıklamasını yaptı.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir; tarikat ve cemaat yurtlarına dikkat çekti. Demir, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"ÇOCUKLARIMIZ BİRTAKIM CEMAATLERİN VE TARİKATLARIN DEVLET DENETİMİNDEN YOKSUN GERİCİ YURTLARINA MUHTAÇ BIRAKILMAKTADIR"

“Verilere bakıldığında 2002 yılından bu yana yatılı okulların sayısı 521`den 263`e, öğrenci sayısı ise 278 bin 448`den 49 bin 393`e gerilemiştir. Özellikle küçük ilçelerden ve taşradan merkeze okumaya gelen çocuklarımızın öncelikli ihtiyacı okul yurtlarıdır. Bu yurtların da bakanlık kontrolünde ve çocuklarımızın gelişimine ve ihtiyacına uygun olarak dizayn edilmesi ve denetlenmesi gerekir. Ancak her sene azalan yurt sayısı ile çocuklarımız birtakım cemaatlerin ve tarikatların devlet denetiminden yoksun gerici yurtlarına muhtaç bırakılmaktadır. Evlatlarının okula gidip gelebilmesi için okuluna yakın ve uygun maliyetli yurtlara ihtiyacı olan aileler, bilinçli bir şekilde bu tarikat yurtlarının insafına bırakılmaktadır.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`in Plan Bütçe Komisyonunda açıkladığı verilere göre, 2022-2023 eğitim öğretim döneminde 400 binden fazla öğrenci örgün eğitimden ayrılarak açık öğretime geçti. Aynı şekilde örgün eğitimi bırakan öğrenci sayısında da müthiş bir artış görülmüştür. Açık ortaokul ve açık lise toplamı 2012 yılında 1 milyon 548 bin iken 2023 yılında 2 milyon 55 bine yükselmiştir. Öğrenciler her geçen yıl artan bir oranda örgün eğitimden uzaklaşmaktadır. Böylece çocuklar bir takım paralel yapıların kaçak okullarına itilmekte ve devlet denetiminden uzakta beyinlerinin yıkanmasına neden olan bir eğitim almaktadırlar. Tarikatların bu merdiven altı oluşumlarında ise çocuklarımız fiziksel ve psikolojik olarak istismar edilmekte, zihinleri ve fikirleri kirlenmektedir. Ne yazık ki Sayın Bakan ne siz ne sizden önceki milli eğitim bakanlarımız ne de mevcut iktidarın sahipleri çocuklarımızı bu kirli oluşumlardan korumak için hiçbir şey yapmadınız. Biz bilinçli olarak yürütülen bu çalışmayı kabul etmiyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA