20 Haziran 2026 Cumartesi

18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK   11:13   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’LI MILLETVEKILLERINE MEKTUP: YOLUMUZ AÇıK OLSUN   10:45   ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETE SORACAĞıM, ONLAR BANA BIR YOL GÖSTERECEKLER"   10:16   MERSINLI ÜRETICILER COĞRAFI IŞARETLERIN GÜCÜNÜ KONUŞTU   14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   11:45   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN BAŞLADı   11:44   ÖZGÜR ÖZEL: YENI BIR PARTIYI HAZıR TUTMAYıP MILLETIN UMUTLARıNı KıRAMAM   11:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "YENI PARTI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SON GÜN OLARAK SÖYLEMEYEYIM AMA 20 TEMMUZ TARIHI VAR"  
 
     
   

SELÇUK ÖZDAĞ: "ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN EN ÖNEMLİ NEDENLERİNDEN BİRİ YOKSULLUK"


Saadet- Gelecek Grup Başkanı Selçuk Özdağ, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü`nde savaş bölgelerindeki çocuklara dikkat çekmek için çocuklarla birlikte TBMM`de açıklama yaptı, balon uçurdu. Özdağ, “2021 yılında 520 bin çocuk çalışıyorken bu sayı 2022 yılında 619 bine çıkmış durumdadır. Bir yılda sadece çalışan 15-17 yaş arasında çalışan çocuk sayısı 101 bin artmış durumdadır. Çocuk işçiliğinin en önemli nedenlerinden birisi yoksulluktur. Ailelerini geçindirmek zorunda kalan çocuklarımızın varlığı bir ülke yöneticileri için ayıptan öte suçtur, suç. Bu çocuklar okullarını bırakmak, zorunda kalmakta eğitim alamamaktadırlar" dedi. 

 

Tarih : 20 Kasım 2023 Pazartesi 18:44   Okunma : 894

Saadet- Gelecek Grup Başkanı Selçuk Özdağ, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü`nde savaş bölgelerindeki çocuklara dikkat çekmek için çocuklarla birlikte TBMM`de açıklama yaptı, balon uçurdu. Özdağ, “2021 yılında 520 bin çocuk çalışıyorken bu sayı 2022 yılında 619 bine çıkmış durumdadır. Bir yılda sadece çalışan 15-17 yaş arasında çalışan çocuk sayısı 101 bin artmış durumdadır. Çocuk işçiliğinin en önemli nedenlerinden birisi yoksulluktur. Ailelerini geçindirmek zorunda kalan çocuklarımızın varlığı bir ülke yöneticileri için ayıptan öte suçtur, suç. Bu çocuklar okullarını bırakmak, zorunda kalmakta eğitim alamamaktadırlar" dedi. 

Saadet- Gelecek Grup Başkanı Selçuk Özdağ, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü`nde TBMM`de basın toplantısı düzenledi. Özdağ, “Gazze`de, Arakan`da eğitim göremeyen çocuklarla ilgili bir farkındalık yaratalım istedik” diyerek Yavuz Bülent Baskiler`in “Sivas`ta yoksul şiirini” okudu.

Özdağ, şunları söyledi:

"HER YIL 5 MİLYON ÇOCUK 5 YAŞINI DOLDURMADAN ÖLÜYOR: Birleşmiş Milletlerin kabul ettiği Dünya Çocuk Hakları Günü her ne kadar kulağa hoş gelse de bugün maalesef her yıl 5 milyon çocuğun 5 yaşını doldurmadan öldüğünü biliyoruz. En yakın ve en can alıcı gündemimiz olan Gazze`de 1,5 ay içerisinde binlerce çocuk öldürüldü. Doğu Türkistan`daki çocukların akıbetini bilmiyoruz. Bu ölümlerin duracağına ilişkin somut adım atılmış değil. Dünya genelinde çocukların hakları geçmişe oranla iyileşmesine rağmen ülke ve bölgeler arasında ciddi uçurumlar vardır.  UNICEF`in verdiği rakamlara göre halen her yıl 5 milyon çocuk 5 yaşını doldurmadan yaşamını yitirmekte bu ölümlerin birçoğu ise maalesef temiz suya ve hijyen koşullarına ulaşamamaktan kaynaklanmaktadır.

SAVAŞLARDAN EN ÇOK ÇOCUKLAR ETKİLENİYOR: Savaşlardan en çok çocuklar etkileniyor. Savaşta ailesini, yakını kaybeden çocukların yaşadığı travma bir ömür hafızalarda kalmakta aynı zamanda da yeni dramlara yeni trajedilere vesile olmaktadır. Günümüzde 250 milyon çocuk okula gitmiyor. Günümüzde dünya genelinde okula gitme oranı yükselmesine rağmen hala 250 milyon çocuğun okula gitmediğini biliyoruz. 2021 yılında çocuk işçi sayısının 160 milyona ulaşmış olduğu açıklanmıştır. UNICEF`in 2023 Nisan ayında yayınlamış olduğu Türkiye çocuk araştırması 2022 raporuna göre 4-17 yaş arası çocuklarının spor faaliyetlerine katılan çocukların oranının yüzde 35 olduğu bu oranın yarısını yürüyüş ve koşu faaliyetinin oluşturduğu her yıl 5 milyon çocuğun 5 yaşını doldurmadan öldüğünü biliyoruz

ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN EN ÖNEMLİ NEDENİ YOKSULLUK: 2021 yılında 520 bin çocuk çalışıyorken bu sayı 2022 yılında 619 bine çıkmış durumdadır. Bir yılda sadece çalışan 15-17 yaş arasında çalışan çocuk sayısı 101 bin artmış durumdadır. Çocuk işçiliğinin en önemli nedenlerinden birisi yoksulluktur. Ailelerini geçindirmek zorunda kalan çocuklarımızın varlığı bir ülke yöneticileri için ayıptan öte suçtur, suç. Bu çocuklar okullarını bırakmak, zorunda kalmakta eğitim alamamaktadırlar.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA