3 Eylül 2026 Perşembe

22:30   TATLıCı MAKINESIYLE BAŞLADı, KENDI İŞININ PATRONU OLDU: 60 YAŞıNDAKI MERYEM ÖNDER’DEN İLHAM VEREN BAŞARı HIKÂYESI   22:20   SILIVRI’DEKI İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARı! DURUŞMA SALONUNDA GÖZYAŞLARı VE İSYAN   22:10   PARKEDE VARGAS FıRTıNASı! FILENIN SULTANLARı ALMANYA’Yı YıKTı, YARı FINALDE DEV RAKIP!   20:38   DEVA PARTISI MERSIN İL BAŞKANı NECMI AĞAOĞLU’NDAN SILIVRI’DEKI GEMI KAZASıNA İLIŞKIN KRITIK AÇıKLAMA: ’DENIZDE GEÇEN HER SANIYE HAYATI’   20:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN YEREL ÜRETIME DEV HAMLE: GÜLNAR KUŞ ÜZÜMÜ’NDEN SONRA GÖLEVEZ VE SIYAH İNCIR DE TESCIL YOLUNDA   20:25   AKDENIZ’DE İNANÇ MERKEZLERINE PROFESYONEL DOKUNUŞ: MOBIL EKIPLER GECE GÜNDÜZ SAHADA!   19:30   KAKLıKTAŞı VE ÇAMALAN’DA YOL MESAISI: TARSUS BELEDIYESI KıRSALDA ULAŞıM KONFORUNU ARTıRıYOR   10:31   TÜİK SON DAKIKA DUYURDU: AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARı BELLI OLDU! İŞTE YENI ORANLAR   10:24   MERSIN’DE DIJITAL LIDERLIK RÜZGARı: BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ DÜNYASıNA DEV ADıM   09:52   ENAG AĞUSTOS AYı ENFLASYON RAKAMLARıNı AÇıKLADı: YıLLıK ARTıŞ YÜZDE 50 SıNıRıNDA!   08:58   İBB VE ÜSKÜDAR BELEDIYESI’NE EŞ ZAMANLı OPERASYON: ÇOK SAYıDA GÖZALTı VAR!   05:35   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, İZMIR’DE YÜRÜYÜŞE KATıLDı   03:30    GÜÇLÜ BASıN VURGUSU: YENI PARTI’DEN TGS VE TGC’YE KRITIK ZIYARET!   02:22   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN 18. AY MESAJı: ’SILIVRI’DEN YÜKSELEN SES HEPIMIZIN VICDANıNA HAYKıRıYOR’   22:33   MERSIN’DE NEFRET SÖYLEMINE KARŞı SERT TEPKI: ’HALKı KIN VE DÜŞMANLıĞA TAHRIK AÇıKÇA SUÇTUR’   21:10   MERSINLILERIN UĞRAK NOKTASıYDı: TOROSLAR’DAKI O DEV PIKNIK ALANı BAŞTAN AŞAĞı YENILENIYOR!   20:33   MERSIN’DE GÜNLÜK 1.403 TL ÖDEMELI VE İŞ GARANTILI DEV FıRSAT: 35 KIŞI ALıNACAK!   20:15   VAHAP SEÇER BAŞKENTE DAMGA VURDU: ULAŞıMDA ’NESILLER ARASı ADALET’ DÖNEMI   20:10   60 YıLLıK DEVDEN DEV YATıRıM: YENI İNCI’DEN 2026’DA 150 MILYON TL’LIK HAMLE!   19:56   ZELIHA SUNAL’DAN GELECEĞI DEĞIŞTIRECEK İKI YENI KITAP: ATıK DEĞIL, DÖNÜŞÜM VAR!  
 
     
   

İZMİR`DE LGBT FLAMASINA ‘YASAK` MÜDAHALESİ... BARO ÖNÜNDE ARBEDE YAŞANDI


İzmir Barosu`nun 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü`nde düzenledikleri basın açıklaması, LGBTİ+ flamasının yasak olduğu gerekçesiyle polis tarafından engellenmek istendi. Açıklama yapan gruba, “Toplumun duyarlılığını da düşünmeniz gerek. Bayrağa müsaade edemeyiz, topluma kötü örnek olamazsınız” denilerek müdahale edildi. Kısa süreli arbede sonrasında açıklama okunabildi.

 

Tarih : 20 Kasım 2023 Pazartesi 22:06   Okunma : 1183

HABER: SULTAN EYLEM KELEŞ – KAMERA: KERİM UĞUR

İzmir Barosu`nun 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü`nde düzenledikleri basın açıklaması, LGBTİ+ flamasının yasak olduğu gerekçesiyle polis tarafından engellenmek istendi. Açıklama yapan gruba, “Toplumun duyarlılığını da düşünmeniz gerek. Bayrağa müsaade edemeyiz, topluma kötü örnek olamazsınız” denilerek müdahale edildi. Kısa süreli arbede sonrasında açıklama okunabildi. 

İzmir Barosu, `20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü` kapsamında baro önünde bu akşam basın açıklaması yapmak istedi. Basın açıklamasında açılan LGBTİ+ flaması nedeniyle güvenlik güçleri “Bu bayrak yasak, bayrağa müsaade edemem. Toplumun duyarlılığını da düşünmeniz gerek... Konumuz o bez parçası, topluma kötü örnek olamazsınız” uyarısında bulundu.

Baro Başkanı Sefa Yılmaz, güvenlik güçlerine böyle bir yasağın olmadığını belirtti. Tartışma esnasında avukatlarla polisler arasında kısa süreli arbede yaşandı. 

BİR KİŞİ DAHA EKSİLMEYECEĞİZ, NEFRETE İNAT YAŞASIN HAYAT”

Nefrete inat yaşasın hayat”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganı atan avukatlar, kısa süren arbedenin ardından basın açıklamasını tamamladı. Basın açıklamasını okuyan avukat Uzay Erbek, şöyle konuştu:

“20 Kasım nefret üzerine kurulmuş bu çürümüş sisteme karşı açık bir direniştir. Nefret cinayetlerine son vermek, şiddetsiz bir toplum inşa etmek ve her bir bireyin potansiyelini özgürce yaşayabilmesi ve kendisini gönlünce var edebilmesi için birlikte çalışmak hepimizin ortak sorumluluğudur. İzmir Barosu olarak yapmış olduğumuz basın açıklamasıyla, ısrarlı biçimde ve şiddete başvurmak suretiyle sistemin dışına itilmeye çalışılan hiç kimseyi geride bırakmadan, içinde yaşadığımız toplumun daha adil ve eşit bir geleceğe sahip olabilmesi için çalıştığımızı ve çalışmaya da devam edeceğimizi bildiriyor, eşit ve adil bir dünya için birlikte mücadele etme çağrısında bulunuyoruz. Bir kişi daha eksilmeyeceğiz, nefrete inat yaşasın hayat!"

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA