26 Haziran 2026 Cuma

16:50   MURAT EMIR’DEN NATO ZIRVESI’NDE AKREDITASYON UYGULAMASıNA ELEŞTIRI: "BU OHAL, BU SıKıYÖNETIM NEREYE KADAR SÜRECEK?"   16:48   CHP, SOSYAL MEDYA YASASı’NıN IPTALI ISTEMIYLE AYM’YE BAŞVURDU   16:44   DILEK İMAMOĞLU: ADALET IÇIN ARTıK KAYBEDILECEK BIR SAATIMIZ BILE YOK   16:42   NATO’DAN "AKREDITASYON" AÇıKLAMASı: "EV SAHIBI ÜLKENIN GÖRÜŞLERINE BAŞVURULUR"   16:40   İZMIR’DE SON 3 AYDA 5 BELEDIYE BAŞKANıNA OPERASYON YAPıLDı   15:25   MSB: ASTSUBAY KENAN ŞAHIN ŞEHIT OLDU   15:19   GAZETECI TEVFIK YENER YAŞAMıNı YITIRDI   15:16   CHP’LI VEKILLERDEN GÖZALTı TEPKISI: "FETULLAHÇıLARıN YAPMADıKLARıNı YAPıYORLAR"   15:14   DEM PARTILI ÇIÇEK, NATO ZIRVESI GÖZALTıLARıNı VE ÖNLEMLERINI BAKAN ÇIFTÇI’YE SORDU   11:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN AKDENIZ ILÇESI MUHTARLARıNA ÖZEL PROGRAM   10:51   MERSIN KENT KONSEYI’NDE YENI DÖNEM   10:50   MESKİ YATıRıMLARı ULUSLARARASı HEYET TARAFıNDAN YERINDE INCELENDI   20:01   MERSIN’DE KRITIK YAZ ALARMı: ORMANLıK ALANLARA GIRIŞ YASAKLANDı, KADıNLAR HAREKETE GEÇTI!   18:48   A MILLI ERKEK VOLEYBOL TAKıMı, ÇIN’I 3-0 MAĞLUP ETTI   18:46   CHP GRUP BAŞKANVEKILI MURAT EMIR’DEN ERDOĞAN’ıN AÇıKLAMALARıNA TEPKI   18:44   CHP IL BAŞKANLARıNDAN GENEL MERKEZ’E: “GÖREVDEN ALMALARıNıZı, IHRAÇLARıNıZı TANıMıYORUZ”   18:42   NEW YORK’TA ZOHRAN MAMDANI’NIN DESTEKLEDIĞI SOL ADAYLAR ÖN SEÇIMI KAZANDı   15:38   CHP MALATYA’DA KAPı KRIZI: GENÇLIK KOLLARı "HAIN" YAZıLı DEV POSTER ASTı   15:37   CHP’DEN TEK CÜMLEYLE ISTIFA EDEN NIMET ÖZDEMIR, AK PARTI’YE KATıLDı   15:35   AHMET DAVUTOĞLU: "EĞER BIR YERE KENYA VE GÜNEY KORE DAVET EDILIYOR DA TÜRKIYE EDILMIYORSA VAH HALIMIZE"  
 
     
   

CEYHAN’DAKİ FESTİVAL HEYECANI TÜRKİYE’Yİ SARDI


Ceyhan Belediyesi’nin düzenlediği 1. Ceyhan Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin ikinci günü de büyük bir coşku ve heyecana sahne oldu. Coğrafi işaret belgesi alan Ceyhan’da üretilen zeytin ve zeytinyağı için düzenlenen ve tüm Ceyhanlıların ortak olduğu festivalin ikinci gününde de birbirinden değerli etkinlikler düzenlendi. İlk olarak Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in katıldığı törenle belediye binası önüne Cumhuriyetin 100. yılına özel 100 yaşındaki anıt zeytin ağacı dikimi gerçekleştirildi. Başkan Hülya Erdem, dikimin ardından katılımcılara hatıra zeytin fidanı dağıttı.

 

Tarih : 20 Kasım 2023 Pazartesi 19:50   Okunma : 2292

Ceyhan Belediyesi’nin düzenlediği 1. Ceyhan Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin ikinci günü de büyük bir coşku ve heyecana sahne oldu.        Coğrafi işaret belgesi alan Ceyhan’da üretilen zeytin ve zeytinyağı için düzenlenen ve tüm Ceyhanlıların ortak olduğu festivalin ikinci gününde de birbirinden değerli etkinlikler düzenlendi. İlk olarak Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in katıldığı törenle belediye binası önüne Cumhuriyetin 100. yılına özel 100 yaşındaki anıt zeytin ağacı dikimi gerçekleştirildi. Başkan Hülya Erdem, dikimin ardından katılımcılara hatıra zeytin fidanı dağıttı.
Ceyhan’ın kadın girişimcilerinden Antique Olivia’nın sahibi Nur Ergun’un konuşmacı olarak katıldığı söyleşi büyük ilgi gördü. Ergun, keyifli söyleşide ekonomiye değer katan sıfır atıklı zeytin ve zeytinyağı üretiminin inceliklerini detaylarıyla anlattı.
1. Ceyhan Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nin ikinci gününde yapılan ‘Zeytin Yeme Yarışması’ ile muhteşem anlar yaşandı. Yarışmada en çok zeytin yiyen ve birinciliği elde eden Halil Ceylan; 7 bin liranın sahibi olurken, ikinci Emre Çalışkan; 5 bin lira, üçüncü Murat Özben de 3 bin lira kazandı.


ZEYTİN GÜZELLERİ SEÇİLDİ
Ünlü modacı Cemil İpekçi, oyuncu, model, şarkıcı ve sunucu Yeliz Yeşilmen, İletişimci ve Halkla İlişkiler Uzmanı Banu Noyan’ın jüri üyeliğinde gerçekleşen ‘Zeytin Güzeli Güzellik Yarışması’ ise görülmeye değer bir ortamda düzenlendi.
Heyecanla beklenen ve başarıyla gerçekleşen yarışmanın sonunda Yeliz Tüten birinciliği elde etti ve 20 bin liranın sahibi oldu. İkinci Zeliha Nur Varol; 15 bin lira kazanırken, üçüncülüğü elde eden Günel Alakborova 7 bin 500 liranın sahibi oldu. Yarışmada ayrıca Özgül Yücel de jüri özel ödülüne layık görüldü. Birbirinden farklı ve özel etkinliklerle Türkiye genelinde adından söz ettiren festivalin kapanış seremonisinden sonra sahneye çıkan Burat Bulut ve Kurtuluş Kuş, binlerce Ceyhanlıya keyifli ve coşku dolu anlar yaşattı.
“TÜRKİYE’NİN DİKKATİNİ ÇEKTİ”
Ceyhan Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin ilkini düzenlemelerine karşın Ceyhanlıların ve Adana merkezi ile komşu kentlerden gelen vatandaşların büyük ilgisine teşekkür eden Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, “Ceyhanımızdaki özel günümüze katılan tüm komşularımıza, hemşehrilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ceyhan’da ürettikleri zeytin ve zeytinyağı ile Türkiye’nin dikkatini çeken başta kadın girişimcilerimiz olmak üzere tüm üreticilerimize bereketli ve bol kazançlı günler diliyorum. Coğrafi işaret belgesini aldığımız zeytin ve zeytinyağımızla bundan sonra Ceyhan’ın marka şehir olma yolunda önemli adımlar attığını müjdelemek istiyorum” dedi.
“ÇALIŞMAYA, ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Ceyhanlıların birbirinden güzel etkinliklerle doyasıya 2 gün yaşadıklarını, bol bol anı biriktirdiklerini ifade eden Başkan Hülya Erdem, bereketin sembolü zeytin ve zeytinyağının gelecek nesillere doğru, güvenilir ve kaliteli bir ortamda emanet edilmesi için üzerlerine düşen görevi yerine getirme gayretinde olduklarını vurguladı.
Tarımı, sanayisi ve kalkınma bölgesi olma konumuyla Çukurova’nın kalbi Ceyhan’ı yeniliklerle buluşturmaya devam edeceklerini dile getiren Başkan Hülya Erdem, çocukların, gençlerin zeytin ağaçlarını çoğaltmaları, zeytinyağını geliştirmeleri için bin 25 adet zeytin fidanı hediye ettiklerini, bereketin adımlarını hep birlikte atmaya devam edeceklerini söyledi.
Unutulmaz anılara ev sahipliği yapan Ceyhan’ı markalaştırma hedefinde kararlılıkla ilerlediklerini kaydeden Başkan Hülya Erdem, üretmeye ve çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA