18 Mart 2026 Çarşamba

16:27   İSRAIL, İRAN’ıN GÜNEYINDEKI ENERJI TESISLERINE SALDıRDı   16:26   MANSUR YAVAŞ, ANıTKABIR’I VE CEBECI ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI: "BU TOPRAKLARı BIZLERE VATAN KıLAN AZIZ ŞEHITLERIMIZI DUALARLA ANDıK"   16:26   ASU KAYA’DAN BAKAN TEKIN’E TEPKI: "GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’SÜZ ÇANAKKALE OLMAZ, BU ZAFERIN RUHU, ONUN ÖNDERLIĞINDE YAZıLMıŞTıR"   16:25   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN GÜRLEK’E: "MAHKEMENIN SORGULARıNA YENI BAŞLADıĞı BIR DAVAYı ’ASRıN YOLSUZLUĞU’ DIYE TANıMLıYOR. BAKANA MASUMIYET KARINESINI, HUKUKU HATıRLATıRıM"   14:32   İSRAIL, İRAN İSTIHBARAT BAKANı İSMAIL HATIB’I ÖLDÜRDÜĞÜNÜ IDDIA ETTI   14:31   ÖZGÜR ÖZEL: "BANA ATMAYA KALKTıĞı IFTIRAYA, ’BIR CEVAP VERECEK MISINIZ?’ DIYE SORANLAR IÇIN: BEN O CEVABı, BEŞ AY ÖNCE VERDIM"   14:30   18 MART ÇANAKKALE ZAFERI VE ŞEHITLERI ANMA GÜNÜ... CHP ANKARA İL ÖRGÜTÜ ATATÜRK ANıTı’NA ÇELENK BıRAKTı   14:27   "İBB DAVASı"NDA 7. GÜN... KıSıTLAMALARıN KALDıRıLMASıNı ISTEYEN İMAMOĞLU: BU ÜLKE BIR YıLDA 150 MILYAR DOLAR KAYBETTI. BU DAVA ÖYLE SıRADAN BIR DAVA DEĞIL; ÇOK BÜYÜK BIR DAVA. SORUMLULUĞUNUZ ÇOK BÜYÜK   09:15   MERSIN’DE BAYRAM TEMIZLIĞI ‘BÜYÜKŞEHIR’ GÜVENCESINDE: KAPıLAR SEVGIYE AÇıLıYOR!   01:05   MERSIN’DE SIYASET ÜSTÜ İFTAR: BAŞKAN SEÇER GÜLNAR’DAN BIRLIK MESAJı VERDI!   01:01   ATATÜRK’ÜN MERSIN’E O VASIYETINE CHP’DEN TAM BAĞLıLıK SÖZÜ: "MIRASıNıZ EMIN ELLERDE!"   22:23   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘18 MART ÇANAKKALE ZAFERI’ MESAJı   21:20   TARSUS TSO BAŞKANı RUHI KOÇAK’TAN BAYRAM MESAJı: “BIRLIK RUHUMUZU GÜÇLENDIRMELIYIZ”   21:18   BINLERCE DIŞ HEKIMI İŞSIZ, VATANDAŞ RANDEVU ALAMıYOR! MECLIS’TE "AILE DIŞ HEKIMLIĞI" ÇAĞRıSı   21:17   MERSIN’DE BAYRAM BOYUNCA ULAŞıM ÜCRETSIZ! BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: TÜM EKIPLER TEYAKKUZDA   19:12   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "RAMAZAN PAYLAŞMAKTıR"   13:35   YENIŞEHIR’DE SPOR DEVRIMI: 10 BIN ÇOCUĞUN HAYATıNA DOKUNAN ‘SPORCU FABRIKASı’ KAPıLARıNı AÇTı!   13:30   "KURU EKMEK BILE LÜKS OLDU!" VAN PAZARı’NDA İSYAN: "2 YıLDıR EVE ET GIRMIYOR"   12:20   LÖSEV’DEN KANSERLE MÜCADELEDE HAYATI ADıM: 81 İLDE ON BINLERCE AILEYE ’MUTLU ET’ DESTEĞI!   10:59   MAHIR POLAT KARARıNDA YENI GELIŞME: EV HAPSI ADLI KONTROLÜ KALDıRıLDı!  
 
     
   

CEYHAN’DAKİ FESTİVAL HEYECANI TÜRKİYE’Yİ SARDI


Ceyhan Belediyesi’nin düzenlediği 1. Ceyhan Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin ikinci günü de büyük bir coşku ve heyecana sahne oldu. Coğrafi işaret belgesi alan Ceyhan’da üretilen zeytin ve zeytinyağı için düzenlenen ve tüm Ceyhanlıların ortak olduğu festivalin ikinci gününde de birbirinden değerli etkinlikler düzenlendi. İlk olarak Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in katıldığı törenle belediye binası önüne Cumhuriyetin 100. yılına özel 100 yaşındaki anıt zeytin ağacı dikimi gerçekleştirildi. Başkan Hülya Erdem, dikimin ardından katılımcılara hatıra zeytin fidanı dağıttı.

 

Tarih : 20 Kasım 2023 Pazartesi 19:50   Okunma : 2075

Ceyhan Belediyesi’nin düzenlediği 1. Ceyhan Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin ikinci günü de büyük bir coşku ve heyecana sahne oldu.        Coğrafi işaret belgesi alan Ceyhan’da üretilen zeytin ve zeytinyağı için düzenlenen ve tüm Ceyhanlıların ortak olduğu festivalin ikinci gününde de birbirinden değerli etkinlikler düzenlendi. İlk olarak Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in katıldığı törenle belediye binası önüne Cumhuriyetin 100. yılına özel 100 yaşındaki anıt zeytin ağacı dikimi gerçekleştirildi. Başkan Hülya Erdem, dikimin ardından katılımcılara hatıra zeytin fidanı dağıttı.
Ceyhan’ın kadın girişimcilerinden Antique Olivia’nın sahibi Nur Ergun’un konuşmacı olarak katıldığı söyleşi büyük ilgi gördü. Ergun, keyifli söyleşide ekonomiye değer katan sıfır atıklı zeytin ve zeytinyağı üretiminin inceliklerini detaylarıyla anlattı.
1. Ceyhan Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nin ikinci gününde yapılan ‘Zeytin Yeme Yarışması’ ile muhteşem anlar yaşandı. Yarışmada en çok zeytin yiyen ve birinciliği elde eden Halil Ceylan; 7 bin liranın sahibi olurken, ikinci Emre Çalışkan; 5 bin lira, üçüncü Murat Özben de 3 bin lira kazandı.


ZEYTİN GÜZELLERİ SEÇİLDİ
Ünlü modacı Cemil İpekçi, oyuncu, model, şarkıcı ve sunucu Yeliz Yeşilmen, İletişimci ve Halkla İlişkiler Uzmanı Banu Noyan’ın jüri üyeliğinde gerçekleşen ‘Zeytin Güzeli Güzellik Yarışması’ ise görülmeye değer bir ortamda düzenlendi.
Heyecanla beklenen ve başarıyla gerçekleşen yarışmanın sonunda Yeliz Tüten birinciliği elde etti ve 20 bin liranın sahibi oldu. İkinci Zeliha Nur Varol; 15 bin lira kazanırken, üçüncülüğü elde eden Günel Alakborova 7 bin 500 liranın sahibi oldu. Yarışmada ayrıca Özgül Yücel de jüri özel ödülüne layık görüldü. Birbirinden farklı ve özel etkinliklerle Türkiye genelinde adından söz ettiren festivalin kapanış seremonisinden sonra sahneye çıkan Burat Bulut ve Kurtuluş Kuş, binlerce Ceyhanlıya keyifli ve coşku dolu anlar yaşattı.
“TÜRKİYE’NİN DİKKATİNİ ÇEKTİ”
Ceyhan Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin ilkini düzenlemelerine karşın Ceyhanlıların ve Adana merkezi ile komşu kentlerden gelen vatandaşların büyük ilgisine teşekkür eden Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, “Ceyhanımızdaki özel günümüze katılan tüm komşularımıza, hemşehrilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ceyhan’da ürettikleri zeytin ve zeytinyağı ile Türkiye’nin dikkatini çeken başta kadın girişimcilerimiz olmak üzere tüm üreticilerimize bereketli ve bol kazançlı günler diliyorum. Coğrafi işaret belgesini aldığımız zeytin ve zeytinyağımızla bundan sonra Ceyhan’ın marka şehir olma yolunda önemli adımlar attığını müjdelemek istiyorum” dedi.
“ÇALIŞMAYA, ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Ceyhanlıların birbirinden güzel etkinliklerle doyasıya 2 gün yaşadıklarını, bol bol anı biriktirdiklerini ifade eden Başkan Hülya Erdem, bereketin sembolü zeytin ve zeytinyağının gelecek nesillere doğru, güvenilir ve kaliteli bir ortamda emanet edilmesi için üzerlerine düşen görevi yerine getirme gayretinde olduklarını vurguladı.
Tarımı, sanayisi ve kalkınma bölgesi olma konumuyla Çukurova’nın kalbi Ceyhan’ı yeniliklerle buluşturmaya devam edeceklerini dile getiren Başkan Hülya Erdem, çocukların, gençlerin zeytin ağaçlarını çoğaltmaları, zeytinyağını geliştirmeleri için bin 25 adet zeytin fidanı hediye ettiklerini, bereketin adımlarını hep birlikte atmaya devam edeceklerini söyledi.
Unutulmaz anılara ev sahipliği yapan Ceyhan’ı markalaştırma hedefinde kararlılıkla ilerlediklerini kaydeden Başkan Hülya Erdem, üretmeye ve çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA