18 Nisan 2026 Cumartesi

16:19   İRAN: HÜRMÜZ BOĞAZı TICARI GEMILERE AÇıLDı   16:18   ZEYNEL EMRE: "MILLI EĞITIM BAKANı TOPLUMU KUTUPLAŞTıRMAK YERINE OKULLARDAKI BU ŞIDDET OLAYLARıNA EĞILMELIDIR"   16:17   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: "AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NUN TÜM ÖĞRENCI VE PERSONELININ EĞITIM-ÖĞRETIM FAALIYETLERINE ŞEHIT TEBERNUŞ ÖZLER ORTAOKULU BINASıNDA DEVAM ETMESINE KARAR VERILMIŞTIR"   14:56   ÖZGÜR ÖZEL, BARSELONA’DA ÖNCEKI FILISTIN BAŞBAKANı IŞTIYYE ILE GÖRÜŞTÜ   14:53   SAĞLıK MESLEK ÖRGÜTLERI: "HASTANELER SAVAŞ ALANı DEĞILDIR!"   14:46   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL AÇıĞA ALıNDı   14:33   MEZITLI’NIN HAFıZASı, TAŞ MEKTEP’TE YENIDEN HAYAT BULUYOR   13:36   8’INCI CUMHURBAŞKANı TURGUT ÖZAL, VEFATıNıN 33’ÜNCÜ YıLıNDA KABRI BAŞıNDA ANıLDı   13:34   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATTı   13:31   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: YARALANAN 8 ÖĞRENCIDEN 5’ININ TEDAVISI YOĞUN BAKıMDA SÜRDÜRÜLÜYOR   10:02   AKKUYU NÜKLEER SANTRALI’NDE ELEKTRIK ÜRETIMI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   09:02   MERSIN’DE İKONIK BULUŞMA! COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı GELENEKSEL TÜRK LOKUMUYLA HARMANLANDı: KADıN ELI DEĞINCE LEZZET İKIYE KATLANDı   22:30   İZMIR’DE ’MESLEK FABRIKASı’ HATTıNDA TANSIYON YÜKSEK: ’BIZI BINALARLA YıLDıRAMAZLAR!’   18:40   ’İSTANBUL DEPREMINDE ORAYA CESET TORBASı YETIŞMEZ!’ İBB DAVASıNDA TÜYLERI ÜRPERTEN SAVUNMA   18:30   OKULLARDA SILAHLı SALDıRı DEPREMI: İSTANBUL’DA ÖĞRENCILER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! "ÖLMEYE DEĞIL OKUMAYA GELDIK"   16:44   GÜLISTAN DOKU’NUN ANNESI BEDRIYE DOKU: KıZıMıN KEMIKLERINI ISTIYORUM   15:54   KESK VE EĞITIM SEN’DEN MEB ÖNÜNDE ÇAĞRı: "OKULLARıN GÜVENLIKLI HALE GETIRILMESINI ISTIYORUZ, ORTAK TALEP BUDUR"   15:52   SıNıR TANıMAYAN GAZETECILER’DEN SOSYAL MEDYA PLATFORMU X HAKKıNDA DEZENFORMASYON GEREKÇESIYLE YENI SUÇ DUYURUSU   15:47   CHP’LI VELI AĞBABA: "BU AKAN KANLARıN DA BU ÖĞRENCILERIMIZIN, BIR ÖĞRETMENIMIZIN DE SORUMLULUĞU MILLI EĞITIM BAKANı’NDADıR"   15:14   ADıYAMAN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN OKULDA ŞIDDET TEPKISI: "OKULLAR SILAHıN DEĞIL, KALEMIN YUVASıDıR!"  
 
     
   

CEYHAN’DAKİ FESTİVAL HEYECANI TÜRKİYE’Yİ SARDI


Ceyhan Belediyesi’nin düzenlediği 1. Ceyhan Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin ikinci günü de büyük bir coşku ve heyecana sahne oldu. Coğrafi işaret belgesi alan Ceyhan’da üretilen zeytin ve zeytinyağı için düzenlenen ve tüm Ceyhanlıların ortak olduğu festivalin ikinci gününde de birbirinden değerli etkinlikler düzenlendi. İlk olarak Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in katıldığı törenle belediye binası önüne Cumhuriyetin 100. yılına özel 100 yaşındaki anıt zeytin ağacı dikimi gerçekleştirildi. Başkan Hülya Erdem, dikimin ardından katılımcılara hatıra zeytin fidanı dağıttı.

 

Tarih : 20 Kasım 2023 Pazartesi 19:50   Okunma : 2118

Ceyhan Belediyesi’nin düzenlediği 1. Ceyhan Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin ikinci günü de büyük bir coşku ve heyecana sahne oldu.        Coğrafi işaret belgesi alan Ceyhan’da üretilen zeytin ve zeytinyağı için düzenlenen ve tüm Ceyhanlıların ortak olduğu festivalin ikinci gününde de birbirinden değerli etkinlikler düzenlendi. İlk olarak Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in katıldığı törenle belediye binası önüne Cumhuriyetin 100. yılına özel 100 yaşındaki anıt zeytin ağacı dikimi gerçekleştirildi. Başkan Hülya Erdem, dikimin ardından katılımcılara hatıra zeytin fidanı dağıttı.
Ceyhan’ın kadın girişimcilerinden Antique Olivia’nın sahibi Nur Ergun’un konuşmacı olarak katıldığı söyleşi büyük ilgi gördü. Ergun, keyifli söyleşide ekonomiye değer katan sıfır atıklı zeytin ve zeytinyağı üretiminin inceliklerini detaylarıyla anlattı.
1. Ceyhan Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nin ikinci gününde yapılan ‘Zeytin Yeme Yarışması’ ile muhteşem anlar yaşandı. Yarışmada en çok zeytin yiyen ve birinciliği elde eden Halil Ceylan; 7 bin liranın sahibi olurken, ikinci Emre Çalışkan; 5 bin lira, üçüncü Murat Özben de 3 bin lira kazandı.


ZEYTİN GÜZELLERİ SEÇİLDİ
Ünlü modacı Cemil İpekçi, oyuncu, model, şarkıcı ve sunucu Yeliz Yeşilmen, İletişimci ve Halkla İlişkiler Uzmanı Banu Noyan’ın jüri üyeliğinde gerçekleşen ‘Zeytin Güzeli Güzellik Yarışması’ ise görülmeye değer bir ortamda düzenlendi.
Heyecanla beklenen ve başarıyla gerçekleşen yarışmanın sonunda Yeliz Tüten birinciliği elde etti ve 20 bin liranın sahibi oldu. İkinci Zeliha Nur Varol; 15 bin lira kazanırken, üçüncülüğü elde eden Günel Alakborova 7 bin 500 liranın sahibi oldu. Yarışmada ayrıca Özgül Yücel de jüri özel ödülüne layık görüldü. Birbirinden farklı ve özel etkinliklerle Türkiye genelinde adından söz ettiren festivalin kapanış seremonisinden sonra sahneye çıkan Burat Bulut ve Kurtuluş Kuş, binlerce Ceyhanlıya keyifli ve coşku dolu anlar yaşattı.
“TÜRKİYE’NİN DİKKATİNİ ÇEKTİ”
Ceyhan Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin ilkini düzenlemelerine karşın Ceyhanlıların ve Adana merkezi ile komşu kentlerden gelen vatandaşların büyük ilgisine teşekkür eden Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, “Ceyhanımızdaki özel günümüze katılan tüm komşularımıza, hemşehrilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ceyhan’da ürettikleri zeytin ve zeytinyağı ile Türkiye’nin dikkatini çeken başta kadın girişimcilerimiz olmak üzere tüm üreticilerimize bereketli ve bol kazançlı günler diliyorum. Coğrafi işaret belgesini aldığımız zeytin ve zeytinyağımızla bundan sonra Ceyhan’ın marka şehir olma yolunda önemli adımlar attığını müjdelemek istiyorum” dedi.
“ÇALIŞMAYA, ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Ceyhanlıların birbirinden güzel etkinliklerle doyasıya 2 gün yaşadıklarını, bol bol anı biriktirdiklerini ifade eden Başkan Hülya Erdem, bereketin sembolü zeytin ve zeytinyağının gelecek nesillere doğru, güvenilir ve kaliteli bir ortamda emanet edilmesi için üzerlerine düşen görevi yerine getirme gayretinde olduklarını vurguladı.
Tarımı, sanayisi ve kalkınma bölgesi olma konumuyla Çukurova’nın kalbi Ceyhan’ı yeniliklerle buluşturmaya devam edeceklerini dile getiren Başkan Hülya Erdem, çocukların, gençlerin zeytin ağaçlarını çoğaltmaları, zeytinyağını geliştirmeleri için bin 25 adet zeytin fidanı hediye ettiklerini, bereketin adımlarını hep birlikte atmaya devam edeceklerini söyledi.
Unutulmaz anılara ev sahipliği yapan Ceyhan’ı markalaştırma hedefinde kararlılıkla ilerlediklerini kaydeden Başkan Hülya Erdem, üretmeye ve çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA