26 Temmuz 2026 Pazar

09:20   AKDENIZ’IN KıYıSıNDA UNUTULMAZ YAZ AKŞAMLARı: MERSIN’DE YıLDıZLARıN ALTıNDA SINEMA ŞÖLENI BAŞLADı!   01:46   SIYASETTE KARTLAR YENIDEN DAĞıTıLıYOR! CHP’DEN AYRıLAN 91 İSIM TÜZÜĞÜ YAYıMLADı: ADAYLıKTA VE TÜZÜKTE DEVRIM GIBI KARARLAR!   01:01   CHP’DEN AYRıLAN 91 MILLETVEKILININ KURDUĞU YENI PARTI’DEN TARIHI ÇıKıŞ: PARTI PROGRAMı İLAN EDILDI!   16:26   CHP’LI TOKEL’DEN 24 TEMMUZ KUTLAMA MESAJı   16:24   HAKIKAT UĞRUNDA ONURLU BIR MÜCADELE: 24 TEMMUZ BASıN BAYRAMı KUTLU OLSUN   16:14   CHP’LI DOĞANER’DEN BASıN BAYRAMı MESAJı   16:10   EYÜBOĞLU; FIKIR İŞÇILERININ ONURLU MÜCADELESI: GÜVENCELI ÇALıŞMA, ÖZGÜR GAZETECILIK   16:08   CHP’LI DÖNMEZ, "TOPLUMUN VICDANı VE AKLı: GÖRÜNMEYENE IŞıK TUTAN GAZETECILER"   15:47   CHP’LI ÖZEL’DEN 24 TEMMUZ BASıN BAYRAMı MESAJı   15:41   CHP’LI YÜCESOY’DAN 24 TEMMUZ MESAJı   15:39   ŞEFFAF YÖNETIM, BAĞıMSıZ BASıN: TOPLUMSAL ADALETIN TEMEL ANAHTARı   15:08   CHP’LI YURTSEVEN’DEN BASıN BAYRAMı MESAJı   15:06   CHP’LI ÖZCAN’DAN 24 TEMMUZ MESAJ   14:59   CHP’LI KEKLIK, “GELECEĞI İNŞA EDEN GÜÇ: STRATEJIK AKLıN VE GERÇEĞIN KALEMLERI”   14:57   BAYDAR’DAN: 24 TEMMUZ MESAJı   14:48   BAŞKAN ÇETIN, "CUMHURIYETIN KALESI: ÖZGÜR, BAĞıMSıZ VE İLKELI BASıN"   14:45   İNSAN HAKLARı VE TEMEL ÖZGÜRLÜKLERIN GÜVENCESI: ÖZGÜR VE BAĞıMSıZ MEDYA   14:42   BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN 24 TEMMUZ MESAJı   14:18   CHP’LI MUTLUAY’DAN 24 TEMMUZ MESAJı: ‘GÜÇLÜ BASıN, GÜÇLÜ VE ÖNGÖRÜLEBILIR EKONOMI DEMEKTIR’   14:14   CHP’LI AKBAŞ’TAN 24 TEMMUZ MESAJı ANADOLUNUN SESI, KENTLERIN HAFıZASı: YEREL BASıNıN MÜCADELESINE BÜYÜK TEŞEKKÜR  
 
     
   

DEM PARTİ ANKARA`DA ZEYDAN KARARINI PROTESTO ETTİ... “DEVLET VATANDAŞINA TUZAK KURUYOR”


DEM Parti Ankara İl Başkanlığı, Van Büyükşehir Belediyesi adayı Abdullah Zeydan`ın "memnu haklarının geri alınması" kararını protesto etti. Ankara İl Eşbaşkanı Fatin Kanat, "seçimden beş dakika önce" Adalet Bakanlığı`nın talimatı ile Zeydan hakkında verilen karara ilişkin, "Devlet kendi vatandaşına tuzak kuruyor bunun başka bir izahı yok" dedi. 

 

Tarih : 2 Nisan 2024 Salı 19:57   Okunma : 929

DEM Parti Ankara İl Başkanlığı, Van Büyükşehir Belediyesi adayı Abdullah Zeydan`ın "memnu haklarının geri alınması" kararını protesto etti. Ankara İl Eşbaşkanı Fatin Kanat, "seçimden beş dakika önce" Adalet Bakanlığı`nın talimatı ile Zeydan hakkında verilen karara ilişkin, "Devlet kendi vatandaşına tuzak kuruyor bunun başka bir izahı yok" dedi. 

DEM Parti Van Büyükşehir Belediyesi adayı olan ve yüzde 55 oyla seçilen Abdullah Zeydan`ın "memnu (yasaklı) haklarının geri alınması" üzerine, mazbata yüzde 27 oy alan AKP adayı Abdulahat Arvas`a verildi.

DEM Parti karara karşı çıkmak için Ankara İl Başkanlığı önünde kararı protesto etti. Başkent`te sol partiler ve STK`lar da açıklamaya katılarak destek verdi.  "Van halkının iradesi gasp edilemz" yazılı pankart açıldı. 

DEM Parti Ankara İl Eşbaşkanı Fatin Kanat, AKP`nin seçimlerde yaşadığı mağlubiyetin intikamını DEM Parti`den çıkardığını söyledi. Kanat, ANKA Haber Ajansı`na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Abdullah Zeydan arkadaşımız yakıştırma ve uydurma suçlarla yargılanmış bir arkadaşımızdı tahliye olduktan sonra memnu haklarını geri aldı. Seçilmesinin önünde hiçbir engel bulunmadı. Seçimden beş dakika önce Adalet Bakanlığı`nın talimatı ile aynı zamanda Van Büyükşehir`de ikinci sırada gözüken AK Parti adayının ve avukatlarının girişimiyle memnu haklarının kesinleşmediği gibi bir gerekçeyle arkadaşımızın mazbatası teslim edilmedi.

Şu an itiraz süreçleri olmasına rağmen Van İl Seçim Kurulu mazbatayı ikinci olan AK Parti adayına vermiştir. Bizi şaşırtan bir şey yok. AKP ve MHP rejiminin kayyum siyasetinin iflas ettiği, batıda büyük bir hezimet yaşadığı süreçte intikamını DEM Parti`ye oy vermiş olan Van halkından çıkartmaya kalkıyor. Devlet kendi vatandaşına tuzak kuruyor bunun başka bir izahı yok.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA