28 Temmuz 2026 Salı

16:36   YENİ PARTI YDK TOPLANTıSı YAPıLDı   16:36   MANISA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı DUTLULU, CHP’DEN ISTIFA ETTI   16:35   DORUK MADENCILIK IŞÇILERI, ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı ÖNÜNDE: "PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR GELIŞME OLMAZSA FARKLı AKSIYONLAR ALACAĞıZ"   16:34   TGC: GAZETECILIK FAALIYETININ SORUŞTURMA KONUSU HALINE GETIRILMESI KABUL EDILEMEZ   16:33   HATAY’DA CHP’LI ÜÇ MERKEZ ILÇE BAŞKANı VE YÖNETIMI PARTILERINDEN ISTIFA ETTI   15:39   RıZA AKPOLAT: “ÖZGÜR ÖZEL YENI BIR YOL AÇMıŞTıR. BU YOLDA YÜRÜYEN TÜM DOSTLARA SELAM OLSUN”   15:38   CHP YOZGAT İL BAŞKANLıĞı GÖREVINDEN ALıNAN YAŞAR: “YOLUMUZA DAHA GÜÇLÜ DEVAM EDECEĞIZ”    15:36   RıZA AKPOLAT: “‘CHP’NIN 38. KURULTAYı’YLA ILGILI KONUŞ, ÇıK’ DENILDI"   15:34   MECLIS’TE YENI OTURMA DÜZENI BELLI OLDU: CHP’LILER DEM ILE MHP ARASıNDA OTURACAK   15:32   TÜLAY HATIMOĞULLARı: "ÇERÇEVE YASADAN BEKLENTIMIZ BUGÜNÜN GEÇIŞINI DÜZENLERKEN YARıNıN DEMOKRATIK DÜZENINI GÜVENCEYE ALMAKTıR"   14:25   YENİ PARTI MILLETVEKILLERI KAPALı GRUP TOPLANTıSı ÖNCESINDE KONUŞTU: "PARTIMIZ BARıŞ, HUZUR, DEMOKRASI, HUKUK DEVLETI GETIRSIN"   14:25   YENİ PARTI KAPALı GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “YENİ PARTI KURULUŞUNU TAMAMLAMıŞTıR”   14:24   ERZIN BELEDIYE BAŞKANı ELMASOĞLU CHP’DEN ISTIFA ETTI   13:24   KARABAĞLAR BELEDIYE BAŞKANı HELIL KıNAY, CHP’DEN ISTIFA ETTIĞINI AÇıKLADı   13:22   YENİ PARTI KAPALı GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “YENİ PARTI MILLETIMIZIN IHTIYACıYDı”   13:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, UZUNCABURÇ’TA KADıN EMEĞINI TURIZMLE BULUŞTURACAK   08:52   CHP’DE DEPREM SÜRERKEN FLAŞ KARAR! BUKET MÜFTÜOĞLU,KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ÇıKTı: ’PARTIMDE KALıYORUM AMA...’   09:20   AKDENIZ’IN KıYıSıNDA UNUTULMAZ YAZ AKŞAMLARı: MERSIN’DE YıLDıZLARıN ALTıNDA SINEMA ŞÖLENI BAŞLADı!   01:46   SIYASETTE KARTLAR YENIDEN DAĞıTıLıYOR! CHP’DEN AYRıLAN 91 İSIM TÜZÜĞÜ YAYıMLADı: ADAYLıKTA VE TÜZÜKTE DEVRIM GIBI KARARLAR!   01:01   CHP’DEN AYRıLAN 91 MILLETVEKILININ KURDUĞU YENI PARTI’DEN TARIHI ÇıKıŞ: PARTI PROGRAMı İLAN EDILDI!  
 
     
   

MHP’Lİ UYSAL MERSİN’DE YAPIMI DEVAM EDEN YATIRIMLARI DEĞERLENDİRDİ


Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal, Mersin’de devam eden kamu yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi.

 

Tarih : 7 Mayıs 2024 Salı 10:15   Okunma : 3090

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal, Mersin’de devam eden kamu yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. Yatırımlar tamamlandığında Mersin’in potansiyelinin daha da gelişeceğini belirten Uysal, katma değeri yüksek her projenin destekçisi olduklarını söyledi. 2024 yılında 107 Milyar Lira toplam proje değeri olan 46 projenin devam ettiğini vurgulayan Uysal “Mersin; tarım, turizm, sanayi ve lojistik noktasında gelişime açık bir kent. Eğitimden ulaşıma, sağlıktanturizme kadar devletimizin, Mersin’de devam eden projelerinin çoğu tamamlanmak üzere. Mersin’li hemşehrilerimiz, bu projeler sayesinde daha konforlu ve modern bir kentte hayatlarını sürdürecek.” dedi.

Türkiye’de tarımın ve ticaretin gözbebeği Mersin’de kamusal proje yatırımları bir bir hayata geçiyor. Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK üyesi Levent Uysal da projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Mersin’in Tarsus ilçesinde yapımı tamamlanan ve su tutmaya başlayan Pamukluk Barajı’nın Türkiye’nin en büyük 4’üncü barajı olduğunu hatırlatan Uysal “Pamukluk Barajı ülkemizin en büyük 4’üncü barajı olma özelliğini taşıyor. Barajın ülke ekonomimize yıllık katkısı 2milyar TL olacak. Fiziki gerçekleşmesi yüzde 100 olan barajın ikinci kısım ikmal işleri ise hız kesmeden devam ediyor. Pamukluk Barajı; Akdeniz, Toroslar ve Tarsus ilçelerimizde toplam 37 mahallemizin tarımsal sulamasını karşılayacak. 282 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olan Pamukluk Barajı sayesinde 182 bin dekar tarım alanı sulanabilecek. Ayrıca Mersin şehir merkezi ve Tarsus ilçemize yıllık 128 milyon metreküpde içme suyu sağlayacak.Enerjiye de katkı sağlayacak olan Baraj, yıllık 78 kilowatt saat enerji üretebilecek.Bölge insanlarımız, enerji maliyetlerinden tasarruf edebilecek; üreticilerimiz ise yetiştirdikleri ürünlere yenilerini ekleyebilecek.” şeklinde konuştu.

Mersin’in en büyük yatırımlarından birinin Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoban Yolu Projesi olduğunu hatırlatan Milletvekili Uysal, konforlu ve güvenli ulaşım için projenin kente sağlayacağı trafik kolaylığından bahsetti. Uysal “Mersin, yerli ve yabancı turistlerimizin yaz aylarında en çok gelip tatil yaptığı şehirlerden birisidir. Haliyle trafik yoğunluğu daha çok artıyor ve bu noktada Çeşmeli-Taşucu Otoban Yolu projesi hemşehrilerimizin tamamlanmasını dört gözle beklediği bir yatırım.Karayolları Genel Müdürlüğümüz tarafından yapımı devam eden projemizin toplam yol ağı uzunluğu 53 kilometreden oluşuyor. Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoban Yolu projesi kapsamında; 9.974 metre uzunluğunda 7 tünel, 1.616 metre uzunluğunda 5 viyadük, 452 metre uzunluğunda 7 köprü, 1.444 metre uzunluğunda 23 üst geçit, 2.848 metre uzunluğunda 32 alt geçit ve 6 köprülü kavşak yapılacak. Proje bitiminde yolda harcanan süreazalacak, enerjiden de tasarruf edilecek.” dedi.

Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin, Mersin’in Gülnar ilçesinde inşasının devam ettiğini söyleyen Levent Uysal, santralde çalışanların yüzde 80’inin Türk olduğuna dikkat çekti. Uysal “Akkuyu Nükleer Güç Santrali, Türkiye’nin yapımı devam eden ilk nükleer santrali. Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi’nde inşası sürüyor. Uluslararası ticaret içinoldukça değerli bir yatırım olan santral, yöre halkının sürdürülebilir istihdamına da katkı sunuyor. Santralin yapım aşamasında 30 binden fazla çalışan görev alıyor ve işletme aşamasında ise 4 binden fazla kişiye doğrudan iş sahası haline dönüşecek.Santral, tam kapasite devreye girdiğinde yılda yaklaşık 35 milyar kilovatsaat elektrik üretebilecekve Türkiye’nin enerji tüketiminin yüzde 10’unu karşılayacak. Doğa ve çevre hassasiyeti ön planda tutularak, sıfır emisyonla çevreye zararlı sera gazı salınımı yapılmadan kesintisiz elektrik üretilecek.Akkuyu Nükleer Güç Santrali, yerli teknoloji ve üretim kapasitesinin gelişmesi adına da öncü bir rol üstlenecek. Ülke ekonomisine katkısı ise 50 milyar dolardan fazla olacak.” ifadelerine yer verdi.

Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın hizmet için gün saydığını da anımsatan Uysal “Mersin’in dünyaya açılan kapısı olarak niteleyebileceğimiz Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın faaliyete geçmesine kısa bir süre kaldı. Mersin’in Tarsus ilçesinde toplam 8 milyon metrekare alan üzerinde inşa edilen havalimanında ilk hedefimiz 9 milyon yolcu ağırlamak.3 bin 500 metre uzunluğunda ana pist ve bir yardımcı pist ile en büyük yolcu uçaklarının dahi iniş ve kalkışına olanak sağlayacak olan Çukurova Uluslararası Havalimanı, uluslararası standartlarda tüm yetkinliğe sahip. Havalimanı içerisinde; 2 yüksek sürat taksi yolu, terminal, kargo ve özel uçaklar bölgesi apronu, 2 yer hizmetleri araç park yeri, çevre tel örgüsü, nöbetçi kulübeleri ve çevre güvenlik yolu da mevcut. Çukurova Uluslararası Havalimanı açıldığında ilk etapta 3 bin kişiye doğrudan istihdamı da sağlanmış olacak; havalimanının açılmasıyla bölgemizdeki ticaret ve turizm faaliyetleri daha da gelişecek” açıklamasında bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA