4 Ocak 2026 Pazar

10:10   MERSIN’DE ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLERE GÜVENLI YAŞAM İÇIN MAHREMIYET EĞITIMI   09:58   TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASı: SPORUN BAŞKENTI OLMA YOLUNDA TARIHI ADıM   16:35   3 OCAK RUHU MERSIN’DE YANKıLANDı: KURTULUŞUN 104. YıLıNDA BIRLIK, DEMOKRASI VE BARıŞ VURGUSU   15:05   “TOROSLAR’DA 104 YıLLıK ZAFER ADıMLARı: BINLERCE MERSINLI TARIHE YÜRÜDÜ”   22:47   BAŞKAN SEÇER’DEN 3 OCAK MERSIN’IN KURTULUŞ YıL DÖNÜMÜ MESAJı   22:43   BAŞKAN V. ŞENER: “3 OCAK, MILLETIMIZIN BAĞıMSıZLıK İRADESININ BIR SIMGESI”   22:40   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ’TAN 3 OCAK KURTULUŞ GÜNÜ MESAJı   19:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 2025’TE SAĞLıK VE SOSYAL DESTEKTE REKOR HIZMET: DOĞUMDAN YAŞLıLıĞA YANıNıZDA!   19:29   “YENIŞEHIR HALK KART ILE 853 AILEYE DESTEK: ARALıK ÖDEMELERI HESAPLARDA”   18:26   DILEK KAYA İMAMOĞLU: MILLETIMIZ DOĞRUNUN, HAKLıNıN YANıNDA DURMAYA DEVAM EDECEK   15:25   TÜM EMEKLILERIN SENDIKASı, AÇLıK SıNıRı ALTıNDAKI EMEKLI MAAŞLARıNA KARŞı BAKıRKÖY’DEN SES YÜKSELTTI… 82 YAŞıNDAKI EMEKLI: GıDASıZLıKTAN ARTıK SESIMIZ ÇıKMıYOR   15:20   CHP’NIN ÇANKıRı MITINGI… CEMAL ENGINYURT: “KAR DA KıŞ DA OLSA BIZ SÖZ VERDIK; MEYDANLARDAYıZ”   14:18   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “KIM FILISTIN IÇIN SES ÇıKARMAK ISTIYORSA IZIN VERSINLER AMA IKILI UYGULAMA DOĞRU DEĞIL, VICDANLARı YARALıYOR”   14:14   ÜMIT ÖZDAĞ: "BAĞ-KUR VE GSS’LILERIN SAĞLıĞA ERIŞIMINI SAĞLAYACAK CUMHURBAŞKANLıĞı KARARNAMESI VAKIT KAYBETMEKSIZIN ÇıKARıLMALıDıR"   13:29   TÜRKIYE KADıN DERNEKLERI FEDERASYONU: 2025 YıLıNDA EN AZ 391 KADıN ÖLDÜRÜLDÜ   13:28   İRAN’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN TEHDITLERINE YANıT: ABD’NIN MÜDAHALESI TÜM BÖLGEDE KAOS ANLAMıNA GELIR   13:27   İRAN’DA PROTESTOLAR BÜYÜYOR... PROTESTOCULAR ILE GÜVENLIK GÜÇLERI ARASıNDAKI ÇATıŞMALARDA EN AZ 7 KIŞI ÖLDÜ   13:25   MURAT ÇALıK: ZOR KOŞULLARDA DAHI HATıRLANMAK, DOSTLUĞUN VE DAYANıŞMANıN SıNıR TANıMADıĞıNı BIR KEZ DAHA GÖSTERIYOR   11:40   “MERSIN’IN 104 YıLLıK ONURLU DIRENIŞI: BAŞKAN ÖZYIĞIT’TEN KURTULUŞ MESAJı”   09:40   MERSIN’DE YENI YıL KAYNAR GELENEĞI: 130 BIN BARDAK ŞIFA DAĞıTıLDı!  
 
     
   

ODTÜ`LÜ MİLLETVEKİLİ KONURALP`TEN ODTÜ REKTÖRLÜĞÜ`NE TEPKİ: "ÖĞRENCİLER HAKKINDA AÇILAN SORUŞTURMALAR DURDURULMALI, BARIŞÇIL EYLEMLERİNE VE TALEPLERİNE SAYGI GÖSTERİLMELİDİR"


CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, ODTÜ`deki Bahar Şenlikleri programından Devrim Stadyumu`nun çıkarılmasını protesto eden öğrenciler hakkında başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi. Konuralp, "Rektörlük vakit geçirmeksizin öğrenciler hakkında açtığı soruşturmaları durdurmalı, öğrencilerinin barışçıl eylemlerine ve taleplerine saygı göstermelidir" dedi.

 

Tarih : 14 Mayıs 2024 Salı 19:37   Okunma : 629

(ANKARA) - CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, ODTÜ`deki Bahar Şenlikleri programından Devrim Stadyumu`nun çıkarılmasını protesto eden öğrenciler hakkında Rektörlük tarafından başlatılan soruşturmanın durdurulmasını isteyerek,  "Rektörlük, öğrencilerinin barışçıl eylemlerine ve taleplerine saygı göstermelidir" ifadesini kullandı.

ODTÜ mezunu CHP Ankara Milletvekili Konuralp, TBMM Genel Kurulu`nda yaptığı konuşmada, ODTÜ`deki Bahar Şenlikleri programından Devrim Stadyumu`nun çıkarılmasını protesto eden öğrenciler hakkında Rektörlük tarafından başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi. 

Okan Konuralp, şunları kaydetti:

"ODTÜ öğrencileri geçtiğimiz haftalarda son yılların en barışçıl ve renkli eylemlerinden birini gerçekleştirdi. Geleneksel bahar şenliklerinin ana sahnesi olan Devrim Stadyumu`nu Rektörlükten geri istedi. Rektörlük bu talebe olumlu karşılık vermek yerine öğrencilerini üniversitenin huzurunu bozmakla, eğitimi engellemekle suçlamayı tercih etti. Öğrenciler hakkında okuldan uzaklaştırma talebiyle soruşturma açtı. Bu tercih göstermektedir ki Rektörlüğün, herkesin hakkını ve hukukunu gözeten, koruyan kendi öğrencilerinden öğreneceği çok şey var. Rektörlük vakit geçirmeksizin öğrenciler hakkında açtığı soruşturmaları durdurmalı, öğrencilerinin barışçıl eylemlerine ve taleplerine saygı göstermelidir."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA