27 Temmuz 2024 Cumartesi

17:53   DEVA PARTISI GENEL BAŞKANı BABACAN, 7`NCI CHP GENEL BAŞKANı KEMAL KıLıÇDAROĞLU`NU ZIYARET ETTI   17:36   CHP`DEN SOKAK HAYVANLARıYLA ILGILI KANUN TEKLIFINE MUHALEFET ŞERHI...   17:06   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT VATANDAŞLARA AŞURE DAĞıTTı   16:24   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER`DEN “YASAYı GERI ÇEK” ÇAĞRıSı...   15:21   DEM PARTILI BELEDIYELERDEN, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`A BELEDIYE BORÇLARı YANıTı   13:49   MICHELLE VE BARACK OBAMA GÜNLER SÜREN SESSIZLIKTEN SONRA KAMALA HARRIS`E DESTEK VERDI   13:34   ÖZGÜR ÖZEL: "BIR SıFıR ATACAĞıZ AMA MAAŞLARDAN DEĞIL, FIYATLARDAN"   13:12   BELEDIYE BORCU TARTıŞMASı SÜRÜYOR   12:14   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “TÜM MERSINLILERI, SPORUN DENIZLE BULUŞTUĞU NOKTAYA, BABIL’E BEKLIYORUM”   10:33   DEPREMDE AĞıR HASAR ALAN BINANıN YıKıLMAMASıNA VATANDAŞLARDAN TEPKI   10:27   MESKİ, 2025-2029 STRATEJIK PLAN ÇALıŞTAYı DÜZENLEDI   09:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN UZMAN KADROSU TERCIH SÜRECINDE GENÇLERE DESTEK OLUYOR   01:10   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "MILLETIN EFENDISINI PERIŞAN EDEN BU IKTIDAR"   16:50   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ERDOĞAN`A "BORÇ TAHSILATı" YANıTı...   16:07   BARıNMA HAKKı PLATFORMU, HATAY`DA 3 AĞUSTOS`TA MITING YAPACAĞıNı DUYURDU   15:52   DIYARBAKıR`DA DEM PARTI ILE HÜDA PAR ARASıNDA GERGINLIK SÜRÜYOR…   15:49   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR: "TÜM BÜTÇEYI BELEDIYEYE YÜKLEYEREK BU YASA ÇıKMAZ"   15:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER ÖĞRENCILERI MERSIN’E DAVET ETTI   15:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NIN İNGILIZCE KURSU BAŞLADı   12:57   PAZARDA ALıŞVERIŞ YAPAN EMEKLI VATANDAŞ ISYAN ETTI  
 
     
   

TBMM GENEL KURULU`NDA İKTİDARIN REDDETTİĞİ ÖNERGELER TARTIŞMA YARATTI... "AKP GRUBU`NUN ADI BUGÜNDEN SONRA `REDGİLLER` OLMALI"


DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, TBMM Genel Kurulu`nda muhalefetin verdiği grup önerilerinin reddedilmesine tepki göstererek, "Bir senemiz doldu, bu ülkede yaşayan 85 milyon yurttaşın yararına birçok konu buraya geldi ama tamamına bazen üç, bazen beş kişi dinleyerek ret oyu kullandınız. AKP grubunun adının bugünden sonra `Redgiller` olması lazım" dedi.

 

Tarih : 14 Mayıs 2024 Salı 21:19   Okunma : 296

(ANKARA)- DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, TBMM Genel Kurulu`nda muhalefetin verdiği grup önerilerinin reddedilmesine tepki göstererek, "Bir senemiz doldu, bu ülkede yaşayan 85 milyon yurttaşın yararına birçok konu buraya geldi ama tamamına bazen üç, bazen beş kişi dinleyerek ret oyu kullandınız. AKP grubunun adının bugünden sonra `Redgiller` olması lazım" dedi.

TBMM Genel Kurulu`nda muhalefetin verdiği önergelerin AKP`li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmesi tartışma yarattı. Saadet Partisi`nin "Muhalefetin önergelerine hayır denilmesinin yasama faaliyetlerine olumsuz etkilerinin araştırılması önergesi" ile ilgili DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan söz aldı. Eski AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu`nun milletvekili olduktan sonra pişmanlık duyduğuna ilişkin sözlerini hatırlatan Bozan, "AKP milletvekillerinin mevcut performanslarına baktıkça bir yıllık süre içerisinde pişman olmuşlar ki Genel Kurul çalışmalarına katılmıyorlar. Genel Kurul`da muhalefetin verdiği önergeleri dinleme gereği bile duymuyorlar. Bir yandan vekillik yapmaya çalışıyorsunuz bir yandan da kendi iradeniz yok" diye konuştu.  

Bir seneden bu yana, 85 milyon yurttaşın yararına birçok konunun Meclis`te gündeme geldiğini söyleyen Bozan, "Bunların tamamına bazen üç kişi bazen beş kişi bazen 10 kişi dinleyerek ret oyu kullandınız. Sürekli ret oyu kullanmanızdan kaynaklı, bence AKP grubunun adının bugünden sonra `redgiller` olması lazım" dedi. 

YENİŞEHİRLİOĞLU:"SARAYDAN TALİMAT ALMIYORUZ"

DEM Partili Bozan, "Eminim içinizde gerçekten vekillik yapmak isteyen birçok milletvekili var, yapmak istiyor ama Saray izin vermiyor. Sebebi, tek adamcılıktır. Sadece bir defa, sadece bir kez muhalefetin verdiği önergeye `evet` deyin" ifadelerine AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu, `İradesini terör örgütlerine teslim edenler burada AK Parti Grubu`na irade üzerinden bir eleştiri getiremez. Biz saraydan talimat alan, özgür iradesi sınırlı vekiller değiliz" karşılığını verdi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA