21 Ocak 2026 Çarşamba

12:37   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “TÜRK BAYRAĞı’NA YAPıLAN ALÇAK EYLEMI LANETLIYORUZ”   12:33   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EVLERE UZANAN SOSYAL DESTEK   12:24   MERSIN BELLEK OFISI KENT MIRASıNı GELECEK NESILLERE TAŞıYACAK   19:25   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN BÜYÜK DOKUNUŞ: MAHALLELER YEPYENI PARKLARLA BULUŞTU”   19:03   “MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN VERDI’NIN ÖLÜMSÜZ RIGOLETTO’SU SAHNEDE”   18:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE ÜCRETSIZ FIZIKI YETERLILIK KURSU: HAYALLERE GIDEN YOL AÇıLDı   18:05   “ÇUKUROVA KITAP FUARı’NDA YEREL KALEMLERDEN TARIHI DAYANıŞMA”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BAHÇELI’YE EMEKLI AYLıĞı ÇAĞRıSı: “ÖNERGEYI SEN VER, BIZ KAYıTSıZ ŞARTSıZ SENIN DEDIĞIN IYILEŞTIRMEYE DESTEK VERECEĞIZ”   16:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A ÇAĞRı: "6 ŞUBAT’TA GEL BIRLIKTE GIDELIM HATAY’ıN SOKAKLARıNı GEZELIM, VAR Mı CESARETIN?"   16:26   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "TÜRKIYE’DE ÖĞRETMEN YETIŞTIREN OKUL KALMADı, HER ŞEYI KURUTTUĞU GIBI BU IKTIDAR ONU DA KURUTTU"   16:23   TEPAV: SGK’YA KAYıTLı ÇALıŞAN SAYıSı AYLıK BAZDA YÜZDE 3,3 AZALARAK 26 MILYON 78 BINE GERILEDI   16:21   İBB SOĞUKTA BIN 657 EVSIZI SıCAK YUVALARıNDA AĞıRLADı   13:37   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN TARIHI ÇAĞRı: ÇUKUROVA ULUSLARARASı FUAR VE KONGRE MERKEZI, MERSIN’I KÜRESEL LIGE TAŞıYACAK   13:18   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI’DEN ÖZGÜR ÖZEL’IN EMEKLI AYLıKLARıYLA ILGILI AÇıKLAMASıNA YANıT: "SIZIN ÖNERGENIZE DESTEK OLMAYıZ"   13:17   NURHAYAT ALTACA KAYıŞOĞLU, ÇIFTE VATANDAŞLıK VE İSLAMOFOBI BAŞLıKLARıNDA ALMANYA’DA BIR DIZI TOPLANTı GERÇEKLEŞTIRDI   09:08   “SILIFKE’DE ÇOCUKLAR İÇIN YENI NESIL KAMPÜS: EĞLENCE, EĞITIM VE GÜVEN BIR ARADA”   20:03   CHP’DEN EMEKLILER İÇIN SAMIMIYET TESTI: MYK’DA KRITIK KARARLAR, ANKETLERDE BIRINCI PARTI   19:45   “MERSIN’DE TEMIZLIKTE TEKNOLOJI DÖNEMI: BÜYÜKŞEHIR FILOYA 22 YENI ARAÇ EKLEDI”   19:35   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARA SANAT DOLU SÖMESTR HEDIYESI: “TATIL BAŞLASıN, PERDE AÇıLSıN”   18:35   “CHP’DEN EMŞAV’A ANLAMLı ZIYARET: ŞEHIT AILELERI VE GAZILERIN SORUNLARı MASADA”  
 
     
   

DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI İÇİN ÇAĞRI


Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hukuk Komisyonu Eş Sözcüleri Sevda Çelik Özbingöl ile Öztürk Türkdoğan, parti genel merkezinde Kobani davasının yarın karar çıkması beklenen 83’üncü duruşmasına ilişkin açıklama yaptı.

 

Tarih : 15 Mayıs 2024 Çarşamba 12:31   Okunma : 661

(ANKARA) - DEM Parti Hukuk Komisyonu Eş Sözcüsü Öztürk Türkdoğan, yarın karar duruşması olması beklenen Kobani davasıyla ilgili "Gerçekten Türkiye normalleşecekse, sorunlarımızı siyasetle çözeceksek, diyalog ve müzakere yolunu açacaksak, konuşarak sorunlarımızı çözeceksek işte yarın bir fırsattır. Kobani kumpas davası yarın çökmelidir. Tutuklu arkadaşlarımızın tamamı serbest bırakılmalıdır" çağrısında bulundu.

“Bir dönemin barış ve çözüm süreci yargılanmak isteniyor. Kürt halkının statüsü yargılanmak isteniyor” diyen Öztürk Türkdoğan, davada soruşturma ve kovuşturma aşamasında çok fazla hukuka aykırılıkların olduğunu belirtti.

``MAHKEME SANIK ALEYHİNE DELİL TOPLADI``

Türkdoğan, ``Hem emniyette hem de savcılıkta özel bir ekip bu dosyayı hazırlıyor ve sipariş usulü ile tanık oluşturuyorlar. İddianamesi 3 bin 530 sayfa ve kabul edilmesi 7 gün; tatilleri düşerseniz 4 gün de kabul ediliyor. Oysa yemeden içmeden okunsa bile yetişmeyecek. Mahkeme kısacası incelemeden kabul etti ve sanık aleyhine delil topladı. Bu yasak. Öte yandan yargılamayı yapan 22`nci Ağır Ceza Mahkemesi iddialardan 3 sene sonra kuruldu. Doğal yargıçlık ilkesine aykırı`` dedi.

``YARIN BİR FIRSAT``

Türkdoğan, konuşmasını “Gerçekten Türkiye normalleşecekse, sorunlarımızı siyasetle çözeceksek, diyalog ve müzakere yolunu açacaksak, konuşarak sorunlarımızı çözeceksek işte yarın bir fırsattır. Kobani kumpas davası yarın çökmelidir. Tutuklu arkadaşlarımızın tamamı serbest bırakılmalıdır" çağrısı ile sonlandırdı.

``KOBANİ KUMPAS DAVASI HEPİMİZİN DAVASI``

Türkdoğan`ın ardından söz alan Sevda Çelik Özbingöl ise şunları söyledi:

"Kobani kumpas davasında sadece HDP Eş Genel Başkanları ve MYK üyeleri yargılanmıyor. Ülkemizin tamamına dair, demokratik geleceğimize dair yargılama sürecine hepimiz tanıklık ediyoruz. Bu temelde Kobani kumbas davası hepimizin davası. Bu topraklara demokrasi ve barışın gelmesi ve bunun sağlanması için ortak mücadele yürütenlerin kumpasla 8 yıla yakındır tutsak kılınmasının anatomisi olan Kobani kumpas davasında verilecek karar elbetteki bu anlattıklarımız dikkate alındığında da siyasi bir karar olacaktır. Biz Kobani kumpas davası savunma avukatları olarak bu süreçte gösterilen duyarlılığı çok önemsiyoruz. Bu temelde Türkiye`nin tamamını ilgilendiren bu siyasi kumpası boşa çıkarmak; eşitlik, özgürlük, emek mücadelesinden yana güçlü bir tavır koymak adına yarın, 16 Mayıs 2024 saat 10.00`da Sincan Ceza İnfaz Kurumu`nda gerçekleştirilecek olan duruşmada da herkesi dayanışmaya davet ediyoruz.``

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA