22 Ekim 2026 Perşembe

10:59   ÇOCUKLARıN YETENEKLERI BU KAMPÜSLERDE KEŞFEDILIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIMDE TAM FıRSAT EŞITLIĞI!   10:42   ’UCU NEREYE DOKUNURSA DOKUNSUN AÇıKLAYıN!’ CHP’LI ŞEVKIN’DEN FON SKANDALıNA SERT TEPKI   09:55   MESKİ’DEN DONDURUCU SOĞUKLAR ÖNCESI KRITIK UYARı! SAKıN SıCAK SU DÖKMEDEN OKUYUN   09:50   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI VE SÜRPRIZ ZIYARET! KULISLER HAREKETLENDI: İBB DENGELERI VE MECLIS HESABı SıFıRLANDı   09:35   SIYARETTE BIR İLK: YENİ PARTI’DEN TABANA YAYıLAN ’İKTIDAR’ HAMLESI!   19:25   YENİ PARTI İSIM KRIZINDE AYM KARARıNı VERDI! YENILIK PARTISI’NIN İTIRAZıNA YÜKSEK MAHKEME’DEN RED   19:15   SÜRÜCÜLERE ÜST ÜSTE İKINCI İNDIRIM MÜJDESI: BENZINDE PEŞ PEŞE FIYAT DÜŞÜŞÜ!   19:05   SPK DUYURDU: ALNUS, BULLS VE PUSULA YATıRıM’ıN FAALIYETLERI GEÇICI OLARAK DURDURULDU   18:58   YÜZLERCE KIŞIYE İŞ KAPıSı AÇıLDı: MERSIN ESNAFıNıN DEV EĞITIM HAMLESI TÜRKIYE ZIRVESINDE!   17:10   MERSIN’E DEV KENT MEYDANı! MEZITLI ATATÜRK MAHALLESI’NDE 16 BIN METREKARELIK YEŞIL ALAN GELIYOR   16:30   DR. LEVENT UYSAL TBMM KONUŞMASı: HER TÜRK GENCI BIR MILLI SERVETTIR!   15:53   BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN YENI PARTI AKDENIZ İLÇE ÖRGÜTÜNE ZIYARET: GÜNDEM ÖN SEÇIM VE BÖLGE SIYASETI   15:46   SıNıFLARDA YENI DÖNEM BAŞLıYOR! MERSIN’DE ÖĞRETMENLER OYUNLA ÖĞRETIMI MASAL EVI’NDE DENEYIMLEDI   15:31   ATATÜRK’ÜN EN SEVDIĞI OPERA MERSIN’DE SAHNE ALıYOR: ’TOSCA’ BÜYÜLEMEYE GELIYOR!   10:40   HEM YURTTAŞA DESTEK HEM ESNAFA CAN SUYU: MERSIN HALK KART PROJESI 13 İLÇEDE DEVAM EDIYOR   10:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AB BAŞKANı VON DER LEYEN’E SERT ’LIBYA’ TEPKISI: ’KIBIRLI TUTUMUNUZUN KARŞıSıNDAYıZ!’   09:25   DIKKAT! YAĞıŞ VE SIS BIRLIKTE GELIYOR: MGM İLLERI TEK TEK UYARDı   09:15   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ÜÇ OCAK MAHALLESI’NE SıCAK ASFALT HAMLESI!   10:40   MERSIN’DE GENÇLERIN GELECEĞE HAZıRLANDıĞı ADRES: 17 OKUMA SALONU KAPıLARıNı AÇTı!   10:35   GAZETECI MURAT AĞıREL TUTUKLANDı: TÜRKIYE GAZETECILER SENDIKASı’NDAN SERT TEPKI!  
 
     
   

DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI İÇİN ÇAĞRI


Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hukuk Komisyonu Eş Sözcüleri Sevda Çelik Özbingöl ile Öztürk Türkdoğan, parti genel merkezinde Kobani davasının yarın karar çıkması beklenen 83’üncü duruşmasına ilişkin açıklama yaptı.

 

Tarih : 15 Mayıs 2024 Çarşamba 12:31   Okunma : 960

(ANKARA) - DEM Parti Hukuk Komisyonu Eş Sözcüsü Öztürk Türkdoğan, yarın karar duruşması olması beklenen Kobani davasıyla ilgili "Gerçekten Türkiye normalleşecekse, sorunlarımızı siyasetle çözeceksek, diyalog ve müzakere yolunu açacaksak, konuşarak sorunlarımızı çözeceksek işte yarın bir fırsattır. Kobani kumpas davası yarın çökmelidir. Tutuklu arkadaşlarımızın tamamı serbest bırakılmalıdır" çağrısında bulundu.

“Bir dönemin barış ve çözüm süreci yargılanmak isteniyor. Kürt halkının statüsü yargılanmak isteniyor” diyen Öztürk Türkdoğan, davada soruşturma ve kovuşturma aşamasında çok fazla hukuka aykırılıkların olduğunu belirtti.

``MAHKEME SANIK ALEYHİNE DELİL TOPLADI``

Türkdoğan, ``Hem emniyette hem de savcılıkta özel bir ekip bu dosyayı hazırlıyor ve sipariş usulü ile tanık oluşturuyorlar. İddianamesi 3 bin 530 sayfa ve kabul edilmesi 7 gün; tatilleri düşerseniz 4 gün de kabul ediliyor. Oysa yemeden içmeden okunsa bile yetişmeyecek. Mahkeme kısacası incelemeden kabul etti ve sanık aleyhine delil topladı. Bu yasak. Öte yandan yargılamayı yapan 22`nci Ağır Ceza Mahkemesi iddialardan 3 sene sonra kuruldu. Doğal yargıçlık ilkesine aykırı`` dedi.

``YARIN BİR FIRSAT``

Türkdoğan, konuşmasını “Gerçekten Türkiye normalleşecekse, sorunlarımızı siyasetle çözeceksek, diyalog ve müzakere yolunu açacaksak, konuşarak sorunlarımızı çözeceksek işte yarın bir fırsattır. Kobani kumpas davası yarın çökmelidir. Tutuklu arkadaşlarımızın tamamı serbest bırakılmalıdır" çağrısı ile sonlandırdı.

``KOBANİ KUMPAS DAVASI HEPİMİZİN DAVASI``

Türkdoğan`ın ardından söz alan Sevda Çelik Özbingöl ise şunları söyledi:

"Kobani kumpas davasında sadece HDP Eş Genel Başkanları ve MYK üyeleri yargılanmıyor. Ülkemizin tamamına dair, demokratik geleceğimize dair yargılama sürecine hepimiz tanıklık ediyoruz. Bu temelde Kobani kumbas davası hepimizin davası. Bu topraklara demokrasi ve barışın gelmesi ve bunun sağlanması için ortak mücadele yürütenlerin kumpasla 8 yıla yakındır tutsak kılınmasının anatomisi olan Kobani kumpas davasında verilecek karar elbetteki bu anlattıklarımız dikkate alındığında da siyasi bir karar olacaktır. Biz Kobani kumpas davası savunma avukatları olarak bu süreçte gösterilen duyarlılığı çok önemsiyoruz. Bu temelde Türkiye`nin tamamını ilgilendiren bu siyasi kumpası boşa çıkarmak; eşitlik, özgürlük, emek mücadelesinden yana güçlü bir tavır koymak adına yarın, 16 Mayıs 2024 saat 10.00`da Sincan Ceza İnfaz Kurumu`nda gerçekleştirilecek olan duruşmada da herkesi dayanışmaya davet ediyoruz.``

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA