21 Haziran 2024 Cuma

15:26   DICLE ELEKTRIK`TEN ÇıNAR ILE MAZıDAĞı ILÇELERI ARASıNDA ÇıKAN YANGıNLA ILGILI AÇıKLAMA: “YANGıNıN ELEKTRIK ILETIM HATLARıNDAN KAYNAKLANMADıĞıNı BELIRLEDIK”   15:08   SEZGIN TANRıKULU, YANGıNDA YARALANANLARı ZIYARET ETTI: "SORUMLULAR ORTAYA ÇıKARıLMALı, ZARAR GÖREN KÖYLÜLERE GEREKEN DESTEK VERILMELI"   13:37   GÜRER: "ANıZ YAKıLMASı ORMANı YAKıYOR YETMIYOR DOĞA DENGESINI DE BOZUYOR"   11:03   DIYARBAKıR BAROSU, YANGıNA MÜDAHALEDE GEÇ KALıNDıĞı IDDIALARıNA ILIŞKIN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   10:11   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, SULAMA BORUSU DESTEĞI ILE MUT`TA ÜRETICININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ   09:18   VAHAP SEÇER, BAYRAM DOLAYıSıYLA ERDEMLI HALKıYLA BIR ARAYA GELDI   04:06   DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıNLA ILGILI YERLIKAYA VE KOCA`DAN AÇıKLAMA: 5 KIŞI ÖLDÜ, 10`U AĞıR 44 KIŞI YANGıNDAN ETKILENDI   01:28   DIYARBAKıR`DA ÇıKAN YANGıN GENIŞ ALANA YAYıLDı, BÖLGEYE ÇOK SAYıDA EKIP SEVK EDILDI   11:48   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`IN KATıLıMıYLA `YURT DıŞı ÖRGÜTLENME ÇALıŞTAYı` DÜZENLIYOR   10:01   HAVA SıCAKLıKLARı 13 ILDE 40 DERECENIN ÜSTÜNE ÇıKACAK   09:38   YEŞIL GELECEK IÇIN KLAIPEDA`DA `YOL HARITASı` HAZıRLANDı   09:14   VAHAP SEÇER, BAYRAMıN 4. GÜNÜNÜ MEZITLI HALKıYLA GEÇIRDI   01:16   ÖZGÜR ÖZEL: “MEHMET ŞIMŞEK ILE GÖRÜŞME FIKRI CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`DAN ÇıKTı. BIZIM KEMER SıKMA VEYA ÖRTÜLÜ IMF POLITIKALARıNA DESTEK VERME GIBI BIR ŞEYIMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ”   12:03   LGS SıNAVı SONUÇLARı HAFTAYA AÇıKLANıYOR   11:53   YOL KENARıNDA 8 LIRAYA SÜT MıSıR SATAN OSMANIYELI KADıN ÜRETICI: "GEÇEN SENE ITIRAZ EDEN YOKTU BU SENE ITIRAZ EDIYORLAR"   10:51   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK HAVA SıCAKLıKLARı 9 ILDE 40 DERECENIN ÜSTÜNE ÇıKACAK   09:56   ÇANAKKALE`DE TARIHI YARıMADADAKI ORMAN YANGıNı 18 SAATTIR SÖNDÜRÜLEMEDI   09:51   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜZERINDEN 500 GÜN GEÇTI... ANKA`YA KONUŞAN AILELER: "EYLEM TOK VE OĞLU ABD`DE YAKALANDıLAR, DEMEK KI KıRMıZı BÜLTEN IŞE YARıYORMUŞ”   09:49   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... YURT GENELINDE HAVA SıCAKLıKLARı MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK   09:36   VAHAP SEÇER, TOROSLAR`DA YAŞAYAN YURTTAŞLARLA BAYRAMLAŞTı  
 
     
   

"MÜFTÜLÜK GÖREVLİSİ ÖĞRENCİYİ DARP ETTİ" İDDİASI...


İstanbul Ataşehir`de bulunan Fetih Borsa İstanbul İlkokulu`nda, ÇEDES kapsamında Kuran dersi veren İ.A.`nın öğrenciye şiddet uyguladığı iddia edildi. CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, "Çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz, belli değil. Okullara dini eğitim adı altında şiddete meyilli, çocuk dilinden anlamayan kişileri doldurdular" dedi.

 

Tarih : 20 Mayıs 2024 Pazartesi 13:39   Okunma : 398

(ANKARA) - İstanbul Ataşehir`de bulunan Fetih Borsa İstanbul İlkokulu`nda, ÇEDES kapsamında Kuran dersi veren İ.A.`nın öğrenciye şiddet uyguladığı iddia edildi. CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, "Çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz, belli değil. Okullara dini eğitim adı altında şiddete meyilli, çocuk dilinden anlamayan kişileri doldurdular" dedi.

Birgün Gazetesi`nde yer alan habere göre, İstanbul Ataşehir`de bulunan Fetih Borsa İstanbul İlkokulu`nda, Milli Eğitim Bakanlığı`nın Diyanet ile birlikte yürüttüğü ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum` (ÇEDES) projesi kapsamında pedagojik yetkinliği olmamasına rağmen eğitim veren görevlinin bir öğrenciye şiddet uyguladığı iddia edildi. Olay 6 Mayıs günü yaşandı. Müftülük görevlisi İ.A., 2`nci sınıf öğrencisine Kuran dersinde tekme attı. Tekmenin ardından öğrenci bir daha Kuran dersine girmek istemedi. 13 Mayıs günü okul çıkışında ise öğrencinin velisi ile İ.A. arasında tartışma yaşandı.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, "Çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz, belli değil. Okullara dini eğitim adı altında şiddete meyilli, çocuk dilinden anlamayan kişileri doldurdular" dedi.

Demir, ÇEDES Projesi`nin baştan sona hatalı ve tehlikeli bir proje olduğunu kaydederek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"ÇEDES projesi baştan aşağı hatalı ve tehlikeli bir projedir. Müftülükten gönderilen görevliler öğretmen değildir. Bu görevlilerin pedagojik eğitimleri yok, çocuklarla nasıl iletişim kurulur, bir eğitimci nasıl davranmalıdır bilmiyorlar. ÇEDES projesi bahanesi ile okullara tarikat ve cemaat anlayışını ve oradaki yanlış eğitimi yerleştirmeye çalışıyorlar. Bugün bir ilkokul öğrencisi ÇEDES kapsamında okulda çalışan bir din adamından şiddet görüyor. Öğrencinin velisi okula gelip görevli ile tartışıyor. O sırada orada bulunan başka bir öğretmen veliye sakin olmasını, kendisinin de ÇEDES`e karşı olduğunu söylüyor. Bunun üzerine görevli, veliye ‘Bak bak çocuğunu emanet ettiğin zihniyete bak` diyor. Bu olayların yaşandığı yer bir okul, bu ailelere ve öğrencilere yazık değil mi? Bu tarz olayların yaşanması aileleri derinden yaralıyor. Okul öğrencilerin ve öğretmenlerindir, ancak Bakanlığın okullara doldurduğu ‘öğretmen bile olmayan` görevliler kendi krallıklarını ilan etmiş durumda."

"ÇEDES saçmalığına son verilmelidir"

Deniz Demir açıklamasında, "Daha sonra ise olaya ilişkin öğretmen okul müdürüne dilekçe vermek istiyor ve kendisini hedef gösteren ve öğrenciye şiddet uyguladığı iddia edilen görevli hakkında işlem yapılmasını talep ediyor. Ne mi oluyor? Dilekçeyi okul yönetimi kabul etmiyor. Öğretmen dilekçenin kabul edilmemesi üzerine bu sefer de Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ne başvuru yapıyor. Olay büyüyünce görevli İ.A.`nın okul ile ilişiği kesilmek zorunda kalınıyor. İşte değerler eğitimi diye övündükleri ÇEDES projesi bu. Bakanlığın bu konuda bir an önce önlem alması gerekiyor. Çocuklarımız bu şiddet faillerinden uzak tutulmalı ve ÇEDES saçmalığına son verilmelidir." ifadesine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA