20 Haziran 2024 Perşembe

11:48   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`IN KATıLıMıYLA `YURT DıŞı ÖRGÜTLENME ÇALıŞTAYı` DÜZENLIYOR   10:01   HAVA SıCAKLıKLARı 13 ILDE 40 DERECENIN ÜSTÜNE ÇıKACAK   09:38   YEŞIL GELECEK IÇIN KLAIPEDA`DA `YOL HARITASı` HAZıRLANDı   09:14   VAHAP SEÇER, BAYRAMıN 4. GÜNÜNÜ MEZITLI HALKıYLA GEÇIRDI   01:16   ÖZGÜR ÖZEL: “MEHMET ŞIMŞEK ILE GÖRÜŞME FIKRI CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`DAN ÇıKTı. BIZIM KEMER SıKMA VEYA ÖRTÜLÜ IMF POLITIKALARıNA DESTEK VERME GIBI BIR ŞEYIMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ”   12:03   LGS SıNAVı SONUÇLARı HAFTAYA AÇıKLANıYOR   11:53   YOL KENARıNDA 8 LIRAYA SÜT MıSıR SATAN OSMANIYELI KADıN ÜRETICI: "GEÇEN SENE ITIRAZ EDEN YOKTU BU SENE ITIRAZ EDIYORLAR"   10:51   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK HAVA SıCAKLıKLARı 9 ILDE 40 DERECENIN ÜSTÜNE ÇıKACAK   09:56   ÇANAKKALE`DE TARIHI YARıMADADAKI ORMAN YANGıNı 18 SAATTIR SÖNDÜRÜLEMEDI   09:51   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜZERINDEN 500 GÜN GEÇTI... ANKA`YA KONUŞAN AILELER: "EYLEM TOK VE OĞLU ABD`DE YAKALANDıLAR, DEMEK KI KıRMıZı BÜLTEN IŞE YARıYORMUŞ”   09:49   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... YURT GENELINDE HAVA SıCAKLıKLARı MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK   09:36   VAHAP SEÇER, TOROSLAR`DA YAŞAYAN YURTTAŞLARLA BAYRAMLAŞTı   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN KURSIYERLERI, ‘BEN KADıNıM` OYUNU ILE SEYIRCI KARŞıSıNA ÇıKTı   12:12   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, SAVAŞ KABINESINI FESHETTI   11:03   SIYASI PARTILER ARASı BAYRAMLAŞMA... MHP`LI KARAKAYA: "MISAFIR IKRAM EDILENI YEMIYORSA, GIDERKEN KENDISINE ÇıKıN YAPıLıR"   10:31   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA ZIYARETI... DENIZ YÜCEL: "TÜRKIYE BÜYÜK MILLET MECLISI`NIN GEÇMIŞTEKI IŞLEVINI NE YAZıK KI KAYBETTIĞINI GÖRÜYORUZ"   10:26   TEMA VAKFı: “ÜLKEMIZDE 2012-2023 YıLLARı ARASıNDA YAKLAŞıK 410 BIN HEKTAR ORMAN ALANı KAYBEDILDI”   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ``MERTUSENG TURIZM ÇALıŞTAYı`` ILE SEKTÖRÜN ÖNDE GELENLERINI VE GENÇLERI BULUŞTURDU   19:05   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI GENEL BAŞKANLARıN BAYRAMıNı KUTLADı   17:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE SIYASI PARTILILERIN GENEL BAŞKANLARı VE GRUP BAŞKANLARıNA BAYRAM TELEFONU  
 
     
   

Mersin Büyükşehir İtfaiyesi, Yapıları Yangına Karşı Denetliyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, Mersinlilerin can ve mal güvenliği için daha etkin ve donanımlı bir şekilde hizmet vermeyi sürdürüyor. Acil durum ve afetlere karşı 7/24 teyakkuzda olan İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Uygunluk ve Ruhsat Şube Müdürlüğü ile binaların yangına karşı dirençlilik durumlarını tespit ediyor.

 

Tarih : 1 Haziran 2024 Cumartesi 09:43   Okunma : 519

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Dairesi Başkanlığı Uygunluk ve Ruhsat Şube Müdürlüğü ile binaları yangın riskine karşı denetliyor, eksiklerini tespit ediyor. Geçen yıl yapılan iş yeri denetim ve yangın tesisatı kontrollerinde 4 bin 133 uygunluk raporu verildi ve proje onayı yapıldı. Bu yılın ilk 4 ayında ise bu sayı, bin 337 oldu. 

Uygunluk ve Ruhsat Şube Müdürlüğü yetkilileri, her türlü yapının tasarımı, yapımı, işletimi, bakımı ve kullanımı aşamalarında çıkabilecek yangınların en aza indirilmesini amaçlıyor. Çıkabilecek yangınlarda ise can ve mal kaybını asgariye indirerek söndürülmesini sağlamak için yangın öncesinde ve sırasında alınacak tedbirleri bina sahiplerine ve yöneticilerine, kurum amirlerine veya sorumlu bina yetkilisine bildirerek yangından korunma tedbirlerini aldırtıyor.

Yapılar yangın riskine karşı Büyükşehir tarafından denetleniyor

İtfaiye Dairesi Uygunluk ve Ruhsat Şube Müdürü Halil Öztunç, “2023`te proje, iş yeri denetim ve yangın tesisatı kontrolünde 4 bin 133 adet uygunluk raporu verirken, 2024`ün ilk 4 ayında bu sayı bin 337 oldu” dedi.

Öztunç, gördükleri eksiklikler sonucu Büyükşehir`den binaların projeye uygun yapılıp yapılmadığı ile yapı kullanma izni aşamasında görüş alınması kararının, Meclis`te alındığını sözlerine ekledi. Yeni alınan Meclis kararıyla bütün ilçe belediyeleri, binaların ya da iş yerlerinin yangına karşı uygunluk raporu için Büyükşehir`den talepte bulunuyor.

“21,5 metrenin üzerinde olan binaların yangın tesisat onayı bize ait”

Belediye`nin İtfaiye Dairesi Başkanlığı`nda inşaat mühendisi olan Hayati Kazaz, yapı yüksekliği 21.5 metrenin üzerinde olan binaların yangın projelerini kontrol ettiklerini belirterek, “Tamamına farklı yönetmelik, farklı kriterler uygulanmaktadır. Hem merdivenlerde hem tesisat olarak farklı tedbirler alınmaktadır. Projelerin yapım süreci bittikten sonra ilçe belediyeleri, bizden bu binaların yangın tesisat onayını talep etmektedir. Yangın tesisat onayı için şantiyelerde yaptığımız incelemeler sonrası projeye uygun olanlar onaylanıp iskan verilmektedir. Projeye uygun olmayan tesisatlar ise bekletilip, düzeltildikten sonra iskan verilmektedir. Bu birim ayrıca yüksek montanlı dolum tesisleri ve fabrikaların da, yangın projelerine uygun yapılıp yapılmadığını kontrol etmektedir” diye konuştu.

Binaların tüm iskan aşamasının kontrolünün Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Uygunluk ve Ruhsat Şube Müdürlüğü tarafından sağlandığının altını çizen Kazaz, “Bina iskanından sonra yöneticiler, apartmanlardaki kullanma suyu ve pompalarına çok dikkat etmedikleri için veya başlarına gelmediği için ve gelmeyeceğini düşünerek tesisatlar ile fazla ilgilenmiyorlar. Binaların yüzde 90`nında tesisat bir kere doğru çalışmaktadır, o da iskan aşamasında. Bunların kontrol ve denetimi, sonraki süreçte apartman yönetimine aittir” ifadelerini kullandı.

21.5 metre üzeri binalarda yangına erken müdahale edebilmek için katlarda yangın dolabı, itfaiyecinin her katta hortumunu takıp su alabileceği su alma ağızları, yeterli depo, yeterli pompa hacimleri ve otomatik yangın söndürme sisteminin olması gerektiğini sözlerine ekleyen Kazaz, “Onun için bir itfaiyecinin, yüksek montanlı bir itfaiye aracına ihtiyacı da yoktur. Bu binalarda zaten her katta itfaiyecinin su alabileceği yapılar mevcuttur. Bu projelerdeki onayımız da, bu yapıların olması kaydıyla verilmektedir” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA