20 Haziran 2024 Perşembe

11:48   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`IN KATıLıMıYLA `YURT DıŞı ÖRGÜTLENME ÇALıŞTAYı` DÜZENLIYOR   10:01   HAVA SıCAKLıKLARı 13 ILDE 40 DERECENIN ÜSTÜNE ÇıKACAK   09:38   YEŞIL GELECEK IÇIN KLAIPEDA`DA `YOL HARITASı` HAZıRLANDı   09:14   VAHAP SEÇER, BAYRAMıN 4. GÜNÜNÜ MEZITLI HALKıYLA GEÇIRDI   01:16   ÖZGÜR ÖZEL: “MEHMET ŞIMŞEK ILE GÖRÜŞME FIKRI CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`DAN ÇıKTı. BIZIM KEMER SıKMA VEYA ÖRTÜLÜ IMF POLITIKALARıNA DESTEK VERME GIBI BIR ŞEYIMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ”   12:03   LGS SıNAVı SONUÇLARı HAFTAYA AÇıKLANıYOR   11:53   YOL KENARıNDA 8 LIRAYA SÜT MıSıR SATAN OSMANIYELI KADıN ÜRETICI: "GEÇEN SENE ITIRAZ EDEN YOKTU BU SENE ITIRAZ EDIYORLAR"   10:51   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK HAVA SıCAKLıKLARı 9 ILDE 40 DERECENIN ÜSTÜNE ÇıKACAK   09:56   ÇANAKKALE`DE TARIHI YARıMADADAKI ORMAN YANGıNı 18 SAATTIR SÖNDÜRÜLEMEDI   09:51   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜZERINDEN 500 GÜN GEÇTI... ANKA`YA KONUŞAN AILELER: "EYLEM TOK VE OĞLU ABD`DE YAKALANDıLAR, DEMEK KI KıRMıZı BÜLTEN IŞE YARıYORMUŞ”   09:49   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... YURT GENELINDE HAVA SıCAKLıKLARı MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK   09:36   VAHAP SEÇER, TOROSLAR`DA YAŞAYAN YURTTAŞLARLA BAYRAMLAŞTı   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN KURSIYERLERI, ‘BEN KADıNıM` OYUNU ILE SEYIRCI KARŞıSıNA ÇıKTı   12:12   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, SAVAŞ KABINESINI FESHETTI   11:03   SIYASI PARTILER ARASı BAYRAMLAŞMA... MHP`LI KARAKAYA: "MISAFIR IKRAM EDILENI YEMIYORSA, GIDERKEN KENDISINE ÇıKıN YAPıLıR"   10:31   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA ZIYARETI... DENIZ YÜCEL: "TÜRKIYE BÜYÜK MILLET MECLISI`NIN GEÇMIŞTEKI IŞLEVINI NE YAZıK KI KAYBETTIĞINI GÖRÜYORUZ"   10:26   TEMA VAKFı: “ÜLKEMIZDE 2012-2023 YıLLARı ARASıNDA YAKLAŞıK 410 BIN HEKTAR ORMAN ALANı KAYBEDILDI”   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ``MERTUSENG TURIZM ÇALıŞTAYı`` ILE SEKTÖRÜN ÖNDE GELENLERINI VE GENÇLERI BULUŞTURDU   19:05   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI GENEL BAŞKANLARıN BAYRAMıNı KUTLADı   17:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE SIYASI PARTILILERIN GENEL BAŞKANLARı VE GRUP BAŞKANLARıNA BAYRAM TELEFONU  
 
     
   

Şehir Hastanelerine Ulaşım Sorununa Vatandaşların Tepkisi Sürüyor


Türkiye’nin ilk şehir hastanesi 2017 yılında Mersin’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Daha sonrasında bu sayı 19’a ulaştı. Yeni şehir hastanelerinin yapımı devam ederken, vatandaşlar şehir merkezlerine uzak olan hastanelere ulaşmakta zorluk çektiklerinden yakınıyor. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne gelen vatandaşlar ulaşım konusunda yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

 

Tarih : 1 Haziran 2024 Cumartesi 09:48   Okunma : 518

HABER: SEMA ERSOY  KAMERA: BERKİN GÜLSOY

(ANKARA) - Vatandaşlar, şehir merkezlerinden uzak yerlere yapılan şehir hastanelerine ulaşmakta zorluk çektiklerini belirterek tepki gösterdi. Hastaneye ulaşmak için birkaç araç değiştirmek zorunda kaldıklarını söyleyen vatandaşlar ANKA Haber Ajansına konuştu. Bir vatandaş, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi`ne ulaşmasının iki saati aldığını söyledi. Başka bir vatandaş ise, “Sorun yaşıyoruz her seferinde. Bu şekilde uzak bir yere hastane yapılması hiç mantıklı olmadı. İnsanların ulaşımı zorlaştı. Sağlık sistemi tamamen çöküşte diyebilirim. Biraz daha bu konulara yönelirlerse hastaların sorunlarını çözerlerse hastalar da yollarda ölmek zorunda kalmaz" dedi.

"Gelmemiz iki saati buldu"

Bir vatandaş, hastaneye gelmek için birden fazla toplu taşıma aracı kullandığını, bu sürenin yolculuğunu uzattığını ve hastaneye ulaşmakta sorun yaşadığını söyledi, hastaneye gelen vatandaş, "İki vasıta ile Kızılay aktarmalı geliyorum, yetişemiyoruz. Gelmemiz iki saati buldu" diye konuştu.

"Uzak olması çok zor, çünkü buraya yetişemiyoruz"

Altındağ`da oturan ve Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin yıkılması nedeniyle Bilkent Şehir Hastanesi`ne gelmek zorunda kaldığını söyleyen bir vatandaş da şöyle konuştu:

"Gültepe konutlarında oturuyoruz. Aslında oradan buraya otobüs verseler ne iyi olur. Çok uzak çünkü. Uzak olması çok zor. Dışkapı`da SSK vardı. Orası da yıkıldı. Yeniden yapılacak. Oranın yapılmasını dört gözle bekliyoruz. Çünkü buraya yetişemiyoruz. Ankara Hastanesi`ne gidiyoruz. Ankara Hastanesi de berbat. Buraya gelmek için Dışkapı`dan Kızılay`a geliyoruz, Kızılay`dan da buraya geliyoruz. Gelmemiz iki saati buldu.”

"Yol sorunlarını çözerlerse hastalar da yollarda ölmek zorunda kalmaz"

 Birlik Mahallesi`nde oturan ve annesini Altındağ`dan Bilkent Şehir Hastanesi`ne getirmek zorunda kaldığını söyleyen bir vatandaş da “Birlik Mahallesi`nden geliyorum. İki vasıta ile Kızılay aktarmalı geliyorum. Yetişemiyoruz aslında. Sorun yaşıyoruz her seferinde. Bu şekilde uzak bir yere hastane yapılması hiç mantıklı olmadı. Yaptılar ama yol sorununu çözemediler. İnsanların ulaşımı zorlaştı. Ambulansı arıyoruz ancak ambulanslar da artık gelmiyor. Sağlık sistemi tamamen çöküşte diyebilirim. Biraz daha bu konulara yönelirlerse hastaların sorunlarını çözerlerse hastalar da yollarda ölmek zorunda kalmaz. Ulaşımı otobüsle sağlıyorum. Otobüsle biraz zor oluyor. Otobüs hattı direkt yok, metrodan sonra otobüs var.”

"Eski hastaneler yerinde kalıp onlar tamir edilseydi çok daha iyi olabilirdi"

İki vesait değiştirerek Bilkent`teki Şehir Hastanesi`ndeki randevusuna yetişmeye çalışan emekli Ayşe öğretmen de düşüncelerini şöyle ifade etti:

“Ulaşımı bazen otobüsle bazen de metroyla sağlıyorum. Eğer metroyla gelmişsem, bir metro bir otobüs şeklinde yapıyorum ve öyle de dönüyorum tekrar. Tabi zaman zaman biz de yakınıyoruz şehrin çok dışında olduğu için. Ancak hastane, hizmete cevap veriyor. Keşke bir referandum yapılıp sorulsaydı. Eski hastaneler yerinde kalıp onlar tamir edilseydi çok daha iyi olabilirdi. Ama tabi o sorulmuyor vatandaşa."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA