20 Haziran 2024 Perşembe

11:48   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`IN KATıLıMıYLA `YURT DıŞı ÖRGÜTLENME ÇALıŞTAYı` DÜZENLIYOR   10:01   HAVA SıCAKLıKLARı 13 ILDE 40 DERECENIN ÜSTÜNE ÇıKACAK   09:38   YEŞIL GELECEK IÇIN KLAIPEDA`DA `YOL HARITASı` HAZıRLANDı   09:14   VAHAP SEÇER, BAYRAMıN 4. GÜNÜNÜ MEZITLI HALKıYLA GEÇIRDI   01:16   ÖZGÜR ÖZEL: “MEHMET ŞIMŞEK ILE GÖRÜŞME FIKRI CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`DAN ÇıKTı. BIZIM KEMER SıKMA VEYA ÖRTÜLÜ IMF POLITIKALARıNA DESTEK VERME GIBI BIR ŞEYIMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ”   12:03   LGS SıNAVı SONUÇLARı HAFTAYA AÇıKLANıYOR   11:53   YOL KENARıNDA 8 LIRAYA SÜT MıSıR SATAN OSMANIYELI KADıN ÜRETICI: "GEÇEN SENE ITIRAZ EDEN YOKTU BU SENE ITIRAZ EDIYORLAR"   10:51   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK HAVA SıCAKLıKLARı 9 ILDE 40 DERECENIN ÜSTÜNE ÇıKACAK   09:56   ÇANAKKALE`DE TARIHI YARıMADADAKI ORMAN YANGıNı 18 SAATTIR SÖNDÜRÜLEMEDI   09:51   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜZERINDEN 500 GÜN GEÇTI... ANKA`YA KONUŞAN AILELER: "EYLEM TOK VE OĞLU ABD`DE YAKALANDıLAR, DEMEK KI KıRMıZı BÜLTEN IŞE YARıYORMUŞ”   09:49   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... YURT GENELINDE HAVA SıCAKLıKLARı MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK   09:36   VAHAP SEÇER, TOROSLAR`DA YAŞAYAN YURTTAŞLARLA BAYRAMLAŞTı   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN KURSIYERLERI, ‘BEN KADıNıM` OYUNU ILE SEYIRCI KARŞıSıNA ÇıKTı   12:12   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, SAVAŞ KABINESINI FESHETTI   11:03   SIYASI PARTILER ARASı BAYRAMLAŞMA... MHP`LI KARAKAYA: "MISAFIR IKRAM EDILENI YEMIYORSA, GIDERKEN KENDISINE ÇıKıN YAPıLıR"   10:31   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA ZIYARETI... DENIZ YÜCEL: "TÜRKIYE BÜYÜK MILLET MECLISI`NIN GEÇMIŞTEKI IŞLEVINI NE YAZıK KI KAYBETTIĞINI GÖRÜYORUZ"   10:26   TEMA VAKFı: “ÜLKEMIZDE 2012-2023 YıLLARı ARASıNDA YAKLAŞıK 410 BIN HEKTAR ORMAN ALANı KAYBEDILDI”   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ``MERTUSENG TURIZM ÇALıŞTAYı`` ILE SEKTÖRÜN ÖNDE GELENLERINI VE GENÇLERI BULUŞTURDU   19:05   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI GENEL BAŞKANLARıN BAYRAMıNı KUTLADı   17:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE SIYASI PARTILILERIN GENEL BAŞKANLARı VE GRUP BAŞKANLARıNA BAYRAM TELEFONU  
 
     
   

Şişhane`de kayyum protestosu: "AKP iktidarı bir kez daha darbe gerçekleştirdi"


Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış`ın görevden alınarak yerine kayyum atanması, İstanbul Şişhane`de protesto edildi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Bugün bir darbe daha yaşandı bu ülkede. AKP iktidara geldiği zaman toplumu, Türkiye`yi vesayet rejiminden kurtaracağız, darbeci anlayışlardan kurtaracağız diye yola çıkmıştı. Oysa şu an DEM Parti`nin belediyelerine kayyum atayarak üçüncü kez siyasi darbe gerçekleştirdi" dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de açıklamaya katıldı.

 

Tarih : 3 Haziran 2024 Pazartesi 20:43   Okunma : 231

Kamera: Onur Dursun

(İSTANBUL) - Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış`ın görevden alınarak yerine kayyum atanması, İstanbul Şişhane`de protesto edildi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Bugün bir darbe daha yaşandı bu ülkede. AKP iktidara geldiği zaman toplumu, Türkiye`yi vesayet rejiminden kurtaracağız, darbeci anlayışlardan kurtaracağız diye yola çıkmıştı. Oysa şu an DEM Parti`nin belediyelerine kayyum atayarak üçüncü kez siyasi darbe gerçekleştirdi" dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de açıklamaya katıldı. 

Şişhane`de akşam saatlerinde Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen açıklamaya katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Bugün bir darbe daha yaşandı bu ülkede. AKP iktidara geldiği zaman toplumu, Türkiye`yi vesayet rejiminden kurtaracağız, darbeci anlayışlardan kurtaracağız diye yola çıkmıştı. Oysa şu an DEM Parti`nin belediyelerine kayyım atayarak üçüncü kez siyasi darbe gerçekleştirdi" dedi.

"10 yıl kış uykusunda yattı bunlar"

Kayyumun eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun ekibinden olduğunu iddia eden Hatimoğulları, şunları söyledi:

"Belediye Eş Başkanımız Mehmet Sıdık Akış Van`da gözaltına alındı. Gerekçe ise 10 sene önceki bir dava. 10 yıl kış uykusuna yattı bunlar. 10 sene sonra akılları başlarına gelmiş sözde. 10 yıl sonra, yani Mehmet Sıddık Hakkari Belediye Eş Başkanı olduktan sonra AKP`nin aklına davayı devreye sokmak geliyor. Uydurmuş oldukları bir sahte iddianameyle belediye eş başkanımız hakkında dava açtılar... Masumiyet karinesi gereği bir kişi hakkında karar oluşana dek belediyeye kayyum atanamaz... Bugün AKP`nin son yerel seçimlerde aldığı oylar ortadadır. AKP hızla erimektedir. Daha da eriyecektir, bundan kimsenin kuşkusu olmasın... AKP iktidarı, seçimlerden aldığı yenilgiden sonra “normalleşme süreci” başlatmadan söz etmişti. Oysa ortada hiçbir normalleşme yok. Kürt`e normalleşme yok, DEM Parti`ye normalleşme yok"

Çelik: Demokrasinin, halk iradesinin yanındayız

Açıklamaya katılan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de Hakkari Belediyesi`ne kayyum atanmasının, Hakkari halkının iradesini yok saymak olduğunu belirtti. Çelik, "Tüm hukuksuzlukların karşısında olduğumuz gibi kayyumların da karşısında, demokrasinin ve halk iradesinin yanındayız! Antidemokratik uygulamaların her zaman güçlü bir biçimde karşısında olacağız. Kayyumların karşısında olacağız ve hep birlikte kayyumlara karşı ortak mücadele edeceğiz" dedi.

Polis müdahale etti

Açıklamanın ardından yürümek isteyen gruba polis müdahale etti, basını bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı. Gözaltına alınanlar oldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA