20 Haziran 2024 Perşembe

11:48   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`IN KATıLıMıYLA `YURT DıŞı ÖRGÜTLENME ÇALıŞTAYı` DÜZENLIYOR   10:01   HAVA SıCAKLıKLARı 13 ILDE 40 DERECENIN ÜSTÜNE ÇıKACAK   09:38   YEŞIL GELECEK IÇIN KLAIPEDA`DA `YOL HARITASı` HAZıRLANDı   09:14   VAHAP SEÇER, BAYRAMıN 4. GÜNÜNÜ MEZITLI HALKıYLA GEÇIRDI   01:16   ÖZGÜR ÖZEL: “MEHMET ŞIMŞEK ILE GÖRÜŞME FIKRI CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`DAN ÇıKTı. BIZIM KEMER SıKMA VEYA ÖRTÜLÜ IMF POLITIKALARıNA DESTEK VERME GIBI BIR ŞEYIMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ”   12:03   LGS SıNAVı SONUÇLARı HAFTAYA AÇıKLANıYOR   11:53   YOL KENARıNDA 8 LIRAYA SÜT MıSıR SATAN OSMANIYELI KADıN ÜRETICI: "GEÇEN SENE ITIRAZ EDEN YOKTU BU SENE ITIRAZ EDIYORLAR"   10:51   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK HAVA SıCAKLıKLARı 9 ILDE 40 DERECENIN ÜSTÜNE ÇıKACAK   09:56   ÇANAKKALE`DE TARIHI YARıMADADAKI ORMAN YANGıNı 18 SAATTIR SÖNDÜRÜLEMEDI   09:51   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜZERINDEN 500 GÜN GEÇTI... ANKA`YA KONUŞAN AILELER: "EYLEM TOK VE OĞLU ABD`DE YAKALANDıLAR, DEMEK KI KıRMıZı BÜLTEN IŞE YARıYORMUŞ”   09:49   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... YURT GENELINDE HAVA SıCAKLıKLARı MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK   09:36   VAHAP SEÇER, TOROSLAR`DA YAŞAYAN YURTTAŞLARLA BAYRAMLAŞTı   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN KURSIYERLERI, ‘BEN KADıNıM` OYUNU ILE SEYIRCI KARŞıSıNA ÇıKTı   12:12   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, SAVAŞ KABINESINI FESHETTI   11:03   SIYASI PARTILER ARASı BAYRAMLAŞMA... MHP`LI KARAKAYA: "MISAFIR IKRAM EDILENI YEMIYORSA, GIDERKEN KENDISINE ÇıKıN YAPıLıR"   10:31   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA ZIYARETI... DENIZ YÜCEL: "TÜRKIYE BÜYÜK MILLET MECLISI`NIN GEÇMIŞTEKI IŞLEVINI NE YAZıK KI KAYBETTIĞINI GÖRÜYORUZ"   10:26   TEMA VAKFı: “ÜLKEMIZDE 2012-2023 YıLLARı ARASıNDA YAKLAŞıK 410 BIN HEKTAR ORMAN ALANı KAYBEDILDI”   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ``MERTUSENG TURIZM ÇALıŞTAYı`` ILE SEKTÖRÜN ÖNDE GELENLERINI VE GENÇLERI BULUŞTURDU   19:05   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI GENEL BAŞKANLARıN BAYRAMıNı KUTLADı   17:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE SIYASI PARTILILERIN GENEL BAŞKANLARı VE GRUP BAŞKANLARıNA BAYRAM TELEFONU  
 
     
   

Tülay Hatimoğulları`ndan “kayyum” tepkisi: “Kürt halkı eşit yurttaştır ve kendi kendini yönetebilir”


DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Hakkari Belediyesi`ne kayyum atanmasına “Kürt halkı eşit yurttaştır ve kendi kendini yönetebilir. Kürt halkı kendi kendini yönetmelidir” diye tepki gösterdi.

 

Tarih : 3 Haziran 2024 Pazartesi 15:15   Okunma : 286

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: MEHMET ÇALPAR

(İSTANBUL)- DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Hakkari Belediyesi`ne kayyum atanmasına “Kürt halkı eşit yurttaştır ve kendi kendini yönetebilir. Kürt halkı kendi kendini yönetmelidir” diye tepki gösterdi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan`ın 4 Haziran 1994`te öldürülen eşi Savaş Buldan için mezarı başında bugün anma düzenlendi. İstanbul`daki Avcılar Mezarlığı`nda yapılan anmaya DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Pervin Buldan, Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, İstanbul Milletvekilleri Kezban Konukçu ve Celal Fırat ile İstanbul İl Eş Başkanı Murat Kalmaz da katıldı.

Anmada konuşan Hatimoğulları, “Yargısız infazdı ama faili meçhul değildi. Milli Güvenlik Kurulu`nun kararlarında öldürülen iş insanlarının listeleri mevcut. JİTEM davasında bu isimler tek tek açığa çıkmış ve bu kurguyu yapan, Susurluk çetesinin kurucusu olan Mehmet Ağar ve çetesi ve aynı zamanda dönemin başbakanı olan Tansu Çiller bu karanlık cinayetlerin, bu ölüm listelerinin ne yazık ki imzacılarıdır. Faili belli. Aileler de avukatlar da çok sayıda belge sundular mahkemelere ama bu belgeler yok sayıldı, bu deliller görmezden gelindi” dedi.

“Yüksekdağ, Demirtaş ve arkadaşları için mücadeleye devam edeceğiz”

“Türkiye`yi yönetenler, artık bu devlet anlayışı, Kürt halkı üzerinde çöktürme planından vazgeçmelidir” diyen Hatimoğulları, DEM Partili Hakkari Belediyesi`ne bugün kayyum atanmasına da şu tepkiyi gösterdi:

“Daha bugün sabah bizler, gözümüzü açtığımızda Hakkari Belediyemize kayyum atandığı haberiyle uyandık. İşte bu anlayış, Kürt`ün kendini yönetemeyeceğine kanaat getirmiş olan ve buna karşı kayyımcı zihniyeti geliştiren anlayışa buradan bir çift sözümüz var. Burada canlarını yitirmiş, en sevdiklerini yitirmiş insanların, ailelerin huzurunda bir kez daha diyoruz ki, Kürt halkı eşit yurttaştır ve kendi kendini yönetebilir. Kürt halkı kendi kendini yönetmelidir. Bu kayyımcı anlayışla Kürt halkının seçme ve seçilme hakkını elinden alan zihniyet, işte burada yatan üç canımızın canını alan zihniyetle tıpatıp aynıdır. Kalkıp ‘Yenilenmeciyiz, demokratız` demeye kalkmasınlar. Mehmet Ağarların, Tansu Çillerlerin yaptığını şimdi Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli yapmaktadır ve buna asla geçit vermeyeceğiz. Bizler bu ülkede özgürlük mücadelesi veren Kürt halkının yanında dün olduğu gibi bugün de olmaya devam edeceğiz. Bizler, Türkiye`nin demokratikleşmesi için, Türkiye`de Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi için, Türkiye`de seçme ve seçilme hakkının ihlal edilmemesi için, özgürlüklerimizin ihlal edilmemesi için, Gezi`de müebbet alan Osman Kavalalar için ve Kobani kumpas davasında müebbete yakın ceza alan sevgili Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve arkadaşları için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA