20 Haziran 2024 Perşembe

11:48   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`IN KATıLıMıYLA `YURT DıŞı ÖRGÜTLENME ÇALıŞTAYı` DÜZENLIYOR   10:01   HAVA SıCAKLıKLARı 13 ILDE 40 DERECENIN ÜSTÜNE ÇıKACAK   09:38   YEŞIL GELECEK IÇIN KLAIPEDA`DA `YOL HARITASı` HAZıRLANDı   09:14   VAHAP SEÇER, BAYRAMıN 4. GÜNÜNÜ MEZITLI HALKıYLA GEÇIRDI   01:16   ÖZGÜR ÖZEL: “MEHMET ŞIMŞEK ILE GÖRÜŞME FIKRI CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`DAN ÇıKTı. BIZIM KEMER SıKMA VEYA ÖRTÜLÜ IMF POLITIKALARıNA DESTEK VERME GIBI BIR ŞEYIMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ”   12:03   LGS SıNAVı SONUÇLARı HAFTAYA AÇıKLANıYOR   11:53   YOL KENARıNDA 8 LIRAYA SÜT MıSıR SATAN OSMANIYELI KADıN ÜRETICI: "GEÇEN SENE ITIRAZ EDEN YOKTU BU SENE ITIRAZ EDIYORLAR"   10:51   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK HAVA SıCAKLıKLARı 9 ILDE 40 DERECENIN ÜSTÜNE ÇıKACAK   09:56   ÇANAKKALE`DE TARIHI YARıMADADAKI ORMAN YANGıNı 18 SAATTIR SÖNDÜRÜLEMEDI   09:51   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜZERINDEN 500 GÜN GEÇTI... ANKA`YA KONUŞAN AILELER: "EYLEM TOK VE OĞLU ABD`DE YAKALANDıLAR, DEMEK KI KıRMıZı BÜLTEN IŞE YARıYORMUŞ”   09:49   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... YURT GENELINDE HAVA SıCAKLıKLARı MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK   09:36   VAHAP SEÇER, TOROSLAR`DA YAŞAYAN YURTTAŞLARLA BAYRAMLAŞTı   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN KURSIYERLERI, ‘BEN KADıNıM` OYUNU ILE SEYIRCI KARŞıSıNA ÇıKTı   12:12   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, SAVAŞ KABINESINI FESHETTI   11:03   SIYASI PARTILER ARASı BAYRAMLAŞMA... MHP`LI KARAKAYA: "MISAFIR IKRAM EDILENI YEMIYORSA, GIDERKEN KENDISINE ÇıKıN YAPıLıR"   10:31   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA ZIYARETI... DENIZ YÜCEL: "TÜRKIYE BÜYÜK MILLET MECLISI`NIN GEÇMIŞTEKI IŞLEVINI NE YAZıK KI KAYBETTIĞINI GÖRÜYORUZ"   10:26   TEMA VAKFı: “ÜLKEMIZDE 2012-2023 YıLLARı ARASıNDA YAKLAŞıK 410 BIN HEKTAR ORMAN ALANı KAYBEDILDI”   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ``MERTUSENG TURIZM ÇALıŞTAYı`` ILE SEKTÖRÜN ÖNDE GELENLERINI VE GENÇLERI BULUŞTURDU   19:05   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI GENEL BAŞKANLARıN BAYRAMıNı KUTLADı   17:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE SIYASI PARTILILERIN GENEL BAŞKANLARı VE GRUP BAŞKANLARıNA BAYRAM TELEFONU  
 
     
   

TBMM Genel Kurulu... Hulusi Akar: Emekli astsubay, kıdemli başçavuşlar, binbaşıların özlük haklarının iyileştirilmesi mümkün olamadı


TBMM Genel Kurulu`nda Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu`nda değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmelerinde Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, "Başta emekli astsubay, kıdemli başçavuşlar ile kıdemli binbaşılar olmak üzere, özlük haklarının iyileştirilmesi maalesef bu aşamada mümkün olamamıştır. Ancak emekli muvazzaf personelimizin her türlü övgü, ödül ve desteğe layık olduğu bilinciyle, mesleki tazminatlar hususunun yakın takipçisi olduğumuz bilinmelidir" dedi. 

 

Tarih : 6 Haziran 2024 Perşembe 01:05   Okunma : 138

(TBMM)- TBMM Genel Kurulu`nda Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu`nda değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmelerinde Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, "Başta emekli astsubay, kıdemli başçavuşlar ile kıdemli binbaşılar olmak üzere, özlük haklarının iyileştirilmesi maalesef bu aşamada mümkün olamamıştır. Ancak emekli muvazzaf personelimizin her türlü övgü, ödül ve desteğe layık olduğu bilinciyle, mesleki tazminatlar hususunun yakın takipçisi olduğumuz bilinmelidir" dedi. 

TBMM Genel Kurulu`nda Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülüyor. Teklifin tümü üzerinde söz alan DEM Parti Grubu adına Diyarbakır Milletvekili Mehmet Kamaç, "Altyapısı düzenlenmeden bir sisteme geçildi ve bu sisteme biz de kanun yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu metni okurken biraz geriye doğru hafızamızı sararken, geriye doğru gittim: Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, `Siz önden gidin, hukuk arkanızdan gelsin` demişti. Keşke burada oturuyor olsaydı, Sayın Abdulhamit Gül o dönem Adalet Bakanı idi ve İçişleri Bakanı ile o dönem ciddi bir polemiğe girmişti, polemiğin sonucunda Sayın Abdülhamit Gül koltuğundan olmuştu. Sanırım, bugün geldiğimiz nokta itibarıyla, Sayın Soylu`nun çok haklı olduğu gerçeği ortaya çıkmış bulunmaktadır. Şimdi, Sayın Abdulhamit Gül`ün o gün söylediği noktadayız biz. Biz diyoruz ki, `Siz yürüyün, kanunlar arkasından gelsin` bir demokratik hukuk devletine yakışan bir tavır değil; hukuk gider, önden hukuk gider, diğerleri arkasından yürür. Doğru olan işleyiş budur. Sekiz yıldır, özellikle bizim belediyelere kazandığımız bölgede belediyeler kayyum marifetiyle yönetiliyor" dedi.

CHP`li Ceylan: "düzenlemelerde de eksiklikler bulunmakta"

CHP Grubu adına CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan söz alarak şunları söyledi:

"Bu kanun teklifi, yine alelacele hazırlanmış, askeriye için önemli pek çok konunun yer almadığı bir teklif olarak karşımızda. Çok önemli bir eksiklik olarak gördüğümüz askeri sağlık sistemine yine yer verilmemiş mesela... Yine, bir önemli konu, askeri yargı sistemindeki bozulma da bu kanun teklifinde yer almamakta... Bir önemli konu başlığımız da askeri eğitim sistemi. 15 Temmuz sonrası askeri liseler kapatılarak askeri okullara sadece sivil liselerden öğrenci alımına başlanmıştır. Bu kanun teklifinde bütün bu konular yer almazken personel özlük haklarıyla ilgili bazı düzenlemeler görmekteyiz ama bu düzenlemelerde de eksiklikler bulunmakta."

Akar: "Emekli astsubay, kıdemli başçavuşlar, binbaşıların özlük haklarının iyileştirilmesi mümkün olmadı"

AK Parti grubu adına söz alan Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Savunma Komisyonu olarak tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Burada, Genel Kurul`un huzurunda övünçle ve güvenle belirtmek isterim ki karşılıklı saygı, anlayış, daha da önemlisi güven içinde komisyon çalışmalarımızı komisyon üyesi iktidar, muhalefet mensubu tüm arkadaşlarımızın katkılarıyla çok şükür sorunsuz ve verimli bir şekilde tamamladık.

Şunu da yeri gelmişken ifade etmek isterim ki başta emekli astsubay, kıdemli başçavuşlar ile kıdemli binbaşılar olmak üzere, özlük haklarının iyileştirilmesi maalesef bu aşamada mümkün olamamıştır. Ancak emekli muvazzaf personelimizin her türlü övgü, ödül ve desteğe layık olduğu bilinciyle, mesleki tazminatlar hususunun yakın takipçisi olduğumuz bilinmelidir. Sözleşmeli er, uzman erbaş, astsubay, subay, general, amiral ile sivil işçi ve sivil memurlar ve bunların emeklilerinin imkanlarının iyileştirilmesi için her fırsatta gayret gösterdiğimize de lütfen dikkat buyurun."

Teklifin görüşmelerine TBMM Genel Kurulu`nda bugün de devam edilecek. Görüşmelerin tamamlanamaması halinde Genel Kurul 7 Haziran Cuma günü de çalışmalarını sürdürecek.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA