20 Haziran 2024 Perşembe

11:48   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`IN KATıLıMıYLA `YURT DıŞı ÖRGÜTLENME ÇALıŞTAYı` DÜZENLIYOR   10:01   HAVA SıCAKLıKLARı 13 ILDE 40 DERECENIN ÜSTÜNE ÇıKACAK   09:38   YEŞIL GELECEK IÇIN KLAIPEDA`DA `YOL HARITASı` HAZıRLANDı   09:14   VAHAP SEÇER, BAYRAMıN 4. GÜNÜNÜ MEZITLI HALKıYLA GEÇIRDI   01:16   ÖZGÜR ÖZEL: “MEHMET ŞIMŞEK ILE GÖRÜŞME FIKRI CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`DAN ÇıKTı. BIZIM KEMER SıKMA VEYA ÖRTÜLÜ IMF POLITIKALARıNA DESTEK VERME GIBI BIR ŞEYIMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ”   12:03   LGS SıNAVı SONUÇLARı HAFTAYA AÇıKLANıYOR   11:53   YOL KENARıNDA 8 LIRAYA SÜT MıSıR SATAN OSMANIYELI KADıN ÜRETICI: "GEÇEN SENE ITIRAZ EDEN YOKTU BU SENE ITIRAZ EDIYORLAR"   10:51   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK HAVA SıCAKLıKLARı 9 ILDE 40 DERECENIN ÜSTÜNE ÇıKACAK   09:56   ÇANAKKALE`DE TARIHI YARıMADADAKI ORMAN YANGıNı 18 SAATTIR SÖNDÜRÜLEMEDI   09:51   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜZERINDEN 500 GÜN GEÇTI... ANKA`YA KONUŞAN AILELER: "EYLEM TOK VE OĞLU ABD`DE YAKALANDıLAR, DEMEK KI KıRMıZı BÜLTEN IŞE YARıYORMUŞ”   09:49   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... YURT GENELINDE HAVA SıCAKLıKLARı MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK   09:36   VAHAP SEÇER, TOROSLAR`DA YAŞAYAN YURTTAŞLARLA BAYRAMLAŞTı   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN KURSIYERLERI, ‘BEN KADıNıM` OYUNU ILE SEYIRCI KARŞıSıNA ÇıKTı   12:12   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, SAVAŞ KABINESINI FESHETTI   11:03   SIYASI PARTILER ARASı BAYRAMLAŞMA... MHP`LI KARAKAYA: "MISAFIR IKRAM EDILENI YEMIYORSA, GIDERKEN KENDISINE ÇıKıN YAPıLıR"   10:31   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA ZIYARETI... DENIZ YÜCEL: "TÜRKIYE BÜYÜK MILLET MECLISI`NIN GEÇMIŞTEKI IŞLEVINI NE YAZıK KI KAYBETTIĞINI GÖRÜYORUZ"   10:26   TEMA VAKFı: “ÜLKEMIZDE 2012-2023 YıLLARı ARASıNDA YAKLAŞıK 410 BIN HEKTAR ORMAN ALANı KAYBEDILDI”   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ``MERTUSENG TURIZM ÇALıŞTAYı`` ILE SEKTÖRÜN ÖNDE GELENLERINI VE GENÇLERI BULUŞTURDU   19:05   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI GENEL BAŞKANLARıN BAYRAMıNı KUTLADı   17:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE SIYASI PARTILILERIN GENEL BAŞKANLARı VE GRUP BAŞKANLARıNA BAYRAM TELEFONU  
 
     
   

Malatya`da 6 Şubat depremlerinde yıkılan Kırçuval Oteli davası yarın başlıyor... Milli sporcunun annesi Zeliha Ağırbaş: "Aileler olarak bir an önce adaletin sağlanmasını istiyoruz"


Malatya`da 6 Şubat depremlerinde yıkılan, aralarında milli sporcuların da bulunduğu 21 kişiye mezar olan Kırçuval Oteli davası yarın başlıyor. ANKA Haber Ajansı`na konuşan milli voleybolcu Mehmet Can Ağırbaş`ın annesi Zeliha Ağırbaş, "Aileler olarak bir an önce adaletin sağlanmasını istiyoruz" dedi. Avukat Çağrı Sarıoğlu ise "Acaba Kırçuval Otel`in belediye evrakları biri ya da birileri tarafından dosya arasından alınıp yok edilmeye mi çalışıldı" diye sordu.

 

Tarih : 6 Haziran 2024 Perşembe 09:24   Okunma : 260

HABER: MEHMET OFLAZ

(ANKARA) - Malatya`da 6 Şubat depremlerinde yıkılan, aralarında milli sporcuların da bulunduğu 21 kişiye mezar olan Kırçuval Oteli davası yarın başlıyor. ANKA Haber Ajansı`na konuşan milli voleybolcu Mehmet Can Ağırbaş`ın annesi Zeliha Ağırbaş, "Aileler olarak bir an önce adaletin sağlanmasını istiyoruz" dedi. Avukat Çağrı Sarıoğlu ise "Acaba Kırçuval Otel`in belediye evrakları biri ya da birileri tarafından dosya arasından alınıp yok edilmeye mi çalışıldı" diye sordu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde TVF Erkekler Voleybol 2`nci Ligi 6`ncı Grup`ta play-off mücadelesi veren Malatya Büyükşehir Belediyespor takımından 6 voleybolcu ile 4 ampute futbolcunun da aralarında bulunduğu 21 kişiye mezar olan Malatya`daki Kırçuval Otel davasının ilk duruşması yarın Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülecek.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianamede sanıklar dönemin Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval`ın yanı sıra H.D., S.Y., F.A., İ.Y., S.K., F.P., A.M.P., M.H.B., M.B. ve A.Y.`in "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olmak" suçundan iki yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep etti. Öte yandan Kırçuval Otel`ine imalat yönünden onay veren belediye yapı kontrol birimindeki kamu görevlileri hakkında dosya tefrik edildi, soruşturma devam ediyor. 

"Asli ve tali kusurlular tespit edildi"

Duruşma öncesi, Kırçuval Otel`de yaşamını yitiren milli voleybolcu Mehmet Can Ağırbaş`ın annesi Zeliha Ağırbaş ve ailelerin avukatı Çağrı Sarıoğlu, ANKA Haber Ajansı`na konuştu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi`nden beklenen bilirkişi ek raporunun dosyaya geldiğini söyleyen avukat Çağrı Sarıoğlu, "Bilirkişi ek raporuna göre yapım sorumlusu müteahhit, teknik uygulama sorumlusu, fenni mesul, şantiye şefi yani kaba inşaatta görev alanlar ve belediyenin ilgili birimindeki yapı ruhsatlarında proje kontrollerinden sorumlu kişiler asli kusurlu olarak, belediye yapı kontrol birimi ise tali kusurlu olarak tespit edilmiştir" dedi. 

"5 kolonun akıbeti bilinmemektedir"

Avukat Sarıoğlu, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Otel binası, 1994 yılından beri birçok tadilat geçirmiştir. Bu tadilatların bazılarının hiçbir şekilde projeleri ve dolayısıyla proje ruhsatları bulunmamaktadır. Binanın 1975 yönetmeliği şartlarını bile karşılamadığı açıkça rapor edilmiştir. Dosyadaki çarpıcı detay ise kolon sayısı hususundadır. Binanın ilk statik projesinde binanın 33 adet kolonunun olduğu görülmektedir. Ancak sayısı bile tespit edilemeyen tadilatlardan birinin projesinde binadaki kolon sayısının 28 adet olduğu kayıtlardadır. Bu olmayan 5 kolonun akıbeti bilinmemektedir. Ya bu kolonlar bina inşası sırasında hiç yapılmadı ya da ayrı zamanlarda kesildi. Ancak kesilme ihtimali oldukça fazla.

"Dosya kapsamında yapı ruhsatına ulaşılamamıştır"

Ayrıca statik tadilat projesinde yer alan S5 adı verilen kolonunun yerinde olmadığı net bir şekilde tespit ediliyor. Binaya 05.04.1994 tarih ve 217/09 sayılı yapı ruhsatı verilmiştir. Ancak dosya kapsamında yapı ruhsatına ulaşılamamıştır. Dosyada otelin projeleri, ruhsatlarına dair birçok eksik evrak bulunmaktadır. bazı tadilat projelerine, statik projelere ulaşılamadığı raporlanmıştır. Bu evraklara neden ulaşılamıyor? Bu da en önemli ve vurucu detaylardan biridir."

"Kırçuval Otel`in belediye evrakları biri ya da birileri tarafından dosya arasından alınıp yok edilmeye mi çalışıldı?"

"Bu projeleri saklamakla mükellef olan belediyedir" diyen Sarıoğlu, "Bu husus dosyanın en can alıcı kısımlarından biridir. Acaba Kırçuval Otel`in belediye evrakları biri ya da birileri tarafından dosya arasından alınıp yok edilmeye mi çalışıldı? Bu şüphe üzerine savcılığa bu evrakların tekrardan belediye ve ilgili kurumlardan istenmesine, olmadığına dair yazı geldiği takdirde; kayıtların dijital ortamda tutulup tutulmadığının tespitine, bu evrakların neden eksik olduğu hususlarının tespitine dair taleplerimiz oldu. Neticeyi dikkatle takip etmekteyiz" ifadesini kullandı. 

"Kimin ne suçu varsa yargı önünde hesap versin"

Milli sporcunun annesi Zeliha Ağırbaş ise oğlunun Malatya Büyükşehir Belediyesi`nin oyuncusu olduğunu belirterek, "Kırçuval Otel ilk depremde 10 saniyede yıkıldı. Biz Malatya`ya ikinci gün akşam ulaşabildik. Oğlumun cansız bedeni ikinci gün akşam çıktı" dedi.

İlk duruşmanın yarın görüleceğini hatırlatan Ağırbaş, şöyle konuştu:

"Bizim otelde müteahhit, fenni mesul, şantiye şefi, yapı denetim hepsi asli kusurlu, otelin sahibi geçen seneki AKP`li Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval. Zafer Kırçuval, otelinin çürük olmadığını iddia ediyor. Zafer Kırçuval ilk süreçte ailelerin şikayeti üzerine 3 ay cezaevinde yattı ve serbest bırakıldı. Şu anda dosyamızda hiçbir tutuklumuz yok. Biz suçluların bir an önce adalete teslim olmalarını, cezalarını çekmelerini istiyoruz. Biz aileler olarak bir an önce adaletin sağlanmasını istiyoruz. Sorumluluğu olan kamu personeli yargılansın. Mücadele etmeye devam edeceğim. Çünkü biz yavrularımızı kolay büyütmedik, bu yaşa kolay getirmedik. Kimin ne suçu varsa yargı önünde hesap versin. Suçlarını itiraf etsinler."

"Bir nebzede olsa acılarımız dinsin ki anneler olarak yasımızı yaşayabilelim"

Ağırbaş, Kırçuval Oteli`nin 5 tane kolonun olmadığını söyleyerek, "10 saniyede çocuklarımız yataklarından kalkamamışlar. Benim yavrumu yatağından aldılar. Yoksa bizim çocuklarımız çok güçlüydü. Onlar voleybolcuydu hepsi 2 metreydi. Güçlü çocuklardı çıkarlardı. Ben zaten Malatya`ya gidene kadar, enkazı görene kadar bizim çocuklarımızın enkazda kalacağını hiç düşünmedim. Enkazı gördüğümde bütün umutlarım yerle bir oldu. Çünkü 8 katlı bir oteldi, 1 kat bile kalmamıştı. Ne bir beton vardı ne bir tabliye vardı. Hiçbir şey yoktu, tuz buzdu. Bir an önce adalet yerini bulsun istiyorum. Bir an önce acılarımız dinsin, bir nebzede olsa acılarımız dinsin ki anneler olarak yasımızı yaşayabilelim" diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA