20 Haziran 2024 Perşembe

11:48   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`IN KATıLıMıYLA `YURT DıŞı ÖRGÜTLENME ÇALıŞTAYı` DÜZENLIYOR   10:01   HAVA SıCAKLıKLARı 13 ILDE 40 DERECENIN ÜSTÜNE ÇıKACAK   09:38   YEŞIL GELECEK IÇIN KLAIPEDA`DA `YOL HARITASı` HAZıRLANDı   09:14   VAHAP SEÇER, BAYRAMıN 4. GÜNÜNÜ MEZITLI HALKıYLA GEÇIRDI   01:16   ÖZGÜR ÖZEL: “MEHMET ŞIMŞEK ILE GÖRÜŞME FIKRI CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`DAN ÇıKTı. BIZIM KEMER SıKMA VEYA ÖRTÜLÜ IMF POLITIKALARıNA DESTEK VERME GIBI BIR ŞEYIMIZ SÖZ KONUSU OLAMAZ”   12:03   LGS SıNAVı SONUÇLARı HAFTAYA AÇıKLANıYOR   11:53   YOL KENARıNDA 8 LIRAYA SÜT MıSıR SATAN OSMANIYELI KADıN ÜRETICI: "GEÇEN SENE ITIRAZ EDEN YOKTU BU SENE ITIRAZ EDIYORLAR"   10:51   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK HAVA SıCAKLıKLARı 9 ILDE 40 DERECENIN ÜSTÜNE ÇıKACAK   09:56   ÇANAKKALE`DE TARIHI YARıMADADAKI ORMAN YANGıNı 18 SAATTIR SÖNDÜRÜLEMEDI   09:51   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜZERINDEN 500 GÜN GEÇTI... ANKA`YA KONUŞAN AILELER: "EYLEM TOK VE OĞLU ABD`DE YAKALANDıLAR, DEMEK KI KıRMıZı BÜLTEN IŞE YARıYORMUŞ”   09:49   HAVA SıCAKLıKLARı DAHA DA ARTıYOR... YURT GENELINDE HAVA SıCAKLıKLARı MEVSIM NORMALLERININ 7-10 DERECE ÜSTÜNDE SEYREDECEK   09:36   VAHAP SEÇER, TOROSLAR`DA YAŞAYAN YURTTAŞLARLA BAYRAMLAŞTı   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN KURSIYERLERI, ‘BEN KADıNıM` OYUNU ILE SEYIRCI KARŞıSıNA ÇıKTı   12:12   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, SAVAŞ KABINESINI FESHETTI   11:03   SIYASI PARTILER ARASı BAYRAMLAŞMA... MHP`LI KARAKAYA: "MISAFIR IKRAM EDILENI YEMIYORSA, GIDERKEN KENDISINE ÇıKıN YAPıLıR"   10:31   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA ZIYARETI... DENIZ YÜCEL: "TÜRKIYE BÜYÜK MILLET MECLISI`NIN GEÇMIŞTEKI IŞLEVINI NE YAZıK KI KAYBETTIĞINI GÖRÜYORUZ"   10:26   TEMA VAKFı: “ÜLKEMIZDE 2012-2023 YıLLARı ARASıNDA YAKLAŞıK 410 BIN HEKTAR ORMAN ALANı KAYBEDILDI”   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ``MERTUSENG TURIZM ÇALıŞTAYı`` ILE SEKTÖRÜN ÖNDE GELENLERINI VE GENÇLERI BULUŞTURDU   19:05   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI GENEL BAŞKANLARıN BAYRAMıNı KUTLADı   17:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE SIYASI PARTILILERIN GENEL BAŞKANLARı VE GRUP BAŞKANLARıNA BAYRAM TELEFONU  
 
     
   

YKS`nin birinci oturumu TYT`ye giren adaylar, matematik sorularının zorluğuna dikkati çekti


Üniversite adayı 3 milyon 120 bin 875 adayın katıldığı YKS`nin birinci oturumu TYT sona erdi. Sınavı değerlendiren öğrenciler, matematik alanındaki soruların zorluğundan şikayet etti. Sınava giren bir aday, "Matematik zordu. Sayısala bu kadar önem verilmesi biraz zorladı" dedi. Rapçi Ezhel`in annesi Ulya Turgut da sınava girenler arasındaydı. Turgut, ``Ben kazanana kadar sınava gireceğim`` dedi.

 

Tarih : 8 Haziran 2024 Cumartesi 15:37   Okunma : 336

HABER: OGÜN AKKAYA - GÖRÜNTÜ: UĞUR DEMİRCİ

(ANKARA) -
 Üniversite adayı 3 milyon 120 bin 875 adayın katıldığı YKS`nin birinci oturumu TYT sona erdi. Sınavı değerlendiren öğrenciler, matematik alanındaki soruların zorluğundan şikayet etti. Sınava giren bir aday, "Matematik zordu. Sayısala bu kadar önem verilmesi biraz zorladı" dedi. Rapçi Ezhel`in annesi Ulya Turgut da sınava girenler arasındaydı. Turgut, ``Ben kazanana kadar sınava gireceğim`` dedi.

TYT`de adaylara, 120 soru için 165 dakika süre verildi. Türkçe Testi`nden 40, Sosyal Bilimler Testi`nden 20, Temel Matematik Testi`nden 40, Fen Bilimleri Testi`nden 20 olmak üzere toplam 120 soru yöneltildi. 

TYT`den çıkan adaylar, sınav sorularını ANKA Haber Ajansı`na değerlendirdi. Bazı adaylar, matematik sorularının zor olduğunu ifade ederken, bir kısmı da Türkçe sorularında süreyi yetiştirememekten dert yandı.

``Matematik zordu, sözel kolaydı``

Geçen sene de sınava girdiğini söyleyen Gülizar Polat, ``Türkçe bayağı kolaydı. Matematik sorularında biraz zorlandım. Sosyal bilimler de kolaydı. Genel olarak kolaydı.” dedi. Bir başka aday, ``Sınav zordu. Soruları yetiştirdim ama matematik zordu`` derken, Arif Sarp Özdemir ise “Sınav biraz zorlayıcıydı. Matematik zordu. Sözel biraz kolaydı. Sayısala bu kadar önem verilmesi biraz zorladı. Süre yetti`` diye konuştu.

Matematik sorularının zor olduğunu belirten meslek lisesi mezunu bir aday ise ``Turizm Otelcilik bölümü mezunu olarak zordu gayet. Meslek liseliler olarak zor geçti. Görmediğimiz dersler çıkıyor. Hayırlısı. Temel matematik özellikle çok zorladı. Ama başardık bir şekilde” dedi.

Rapçi Ezel`in annesi: "Kazanana kadar sınava gireceğim"

Rapçi Ezhel`in annesi Ulya Turgut da TYT`de ter döken adaylar arasında yer aldı. Devlet Halk Dansları`ndan emekli olan Turgut, ``Matematik ve fen bilgisinde iddialı değilim. Türkçe, sosyale ağırlık verdim. Benim amacım yabancı dil bölümü. Yarın ona odaklanacağım. Rahatsızlığım vardı ama yine de kaçırmadım, geldim. Ben kazanana kadar sınava gireceğim`` diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA