20 Kasım 2025 Perşembe

16:40   TOROSLAR’DA SPOR İÇIN BÜYÜK BULUŞMA: DAYANıŞMA GECESINE YOĞUN KATıLıM   16:35   İSTANBUL’DA ZEHIRLENEREK ÖLEN SERVET BÖCEK’IN CENAZESI BOLVADIN’DE DEFNEDILDI   16:33   ESRA TOKYAZ: AYŞE BENIM, BEN AYŞE’YIM. KENDIME BAKAMıYORUM, AYNALARA BAKAMıYORUM...   16:32   UKRAYNA CUMHURBAŞKANı ZELENSKI, ANıTKABIR’I ZIYARET ETTI   16:29   CHP’LI ASU KAYA, ŞIDDETE MARUZ BıRAKıLAN KADıNLARA YÖNELIK "SIYAH MEKTUPLAR" PROJESINI DUYURDU   16:28   NICOLAS CAGE’IN HZ. YUSUF KARAKTERINI CANLANDıRDıĞı "OĞUL" FILMI 21 KASıM’DA SINEMALARDA   16:27   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DAKIKADA 51 BIN TL, SANIYEDE 853 TL HARCAYAN BIR YÖNETIM HALKTAN KOPMUŞTUR"   12:29   6 ARALıK’TA ANKARA’DA BÜYÜK BULUŞMA: YURTTAŞLAR BÜTÇE HAKKı IÇIN MEYDANDA   11:47   ŞIŞLI’DE KAYYUM KRIZI: 9 İŞÇI İŞTEN ÇıKARıLDı, BAŞKAN ŞAHAN’DAN SERT TEPKI   11:03   TÜRKIYE’DE BIR İLK: YENIŞEHIR BELEDIYESI ARı MERASıYLA EKOLOJIK TARıMDA ÖNCÜ OLDU   09:58   AHKİB, AVRUPA VE ORTA DOĞU’NUN GÜVENILIR MODA PARTNERI OLUYOR   09:50   AKDENIZ’DEN ABU DABI’YE: HATIP EMLEK DÜNYA ARENASıNDA   15:04   GELECEK PARTISI’NDEN ISTIFA EDEN BAĞıMSıZ İSTANBUL MILLETVEKILI DOĞAN DEMIR CHP’YE KATıLDı   15:02   ÖZDAĞ’DAN BAHÇELI’NIN "İMRALı’YA GITMEKTEN GOCUNMAM, ÇEKINMEM" AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:56   BAHÇELI: "ALıRıM YANıMA 3 ARKADAŞıMı KENDI IMKANLARıMıZLA İMRALı’YA GITMEKTEN BIR MASA ETRAFıNDA DA YÜZ YÜZE GELMEKTEN IMTINA ETMEM"   14:55   ÖZGÜR ÖZEL VE TÜLAY HATIMOĞULLARı HAKKıNDA DOKUNULMAZLıK DOSYASı TBMM BAŞKANLıĞı’NA GÖNDERILDI   14:51   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI, YARıN TÜRKIYE’YE GELIYOR   14:47   CHP, “ŞIMDI İKTIDAR ZAMANı” SLOGANıYLA 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A HAZıRLANıYOR   10:43   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KESINTISIZ SOKAK YENILEME HAMLESI   01:03   TARSUS’TA İSTIRIDYE MANTARı HASADı: BAŞKAN BOLTAÇ KURSIYERLERLE İLK ÜRÜNÜ TOPLADı  
 
     
   

Hava Sıcaklıkları Yükseliyor...


Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının bugünden itibaren artmaya başlayacağını ifade ederek, özellikle yaşlılar, kronik rahatsızlığı olanlar ile orman yangınlarına karşı uyarılar yaptı.

 

Tarih : 11 Haziran 2024 Salı 12:44   Okunma : 915

(ANKARA) - Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları bugünden itibaren daha da artacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bugünden itibaren sıcaklıklarda artış beklendiğini, yarından itibaren ise Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz`in iç kesimlerinde 8 ila 12 derece, diğer bölgelerde 4 ila 8 derece artış olacağının tahmin edildiğini, sıcaklıkların bazı illerde 40 derecenin üzerine çıkacağını belirterek, uyarılarda bulundu. 

Özhaseki, açıklamasında şunları kaydetti: 

"Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün hava tahmin raporuna göre salı gününden itibaren sıcaklıklarda artış beklenmektedir. Sıcaklıkların yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği çarşamba gününden itibaren; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz`in iç kesimlerinde 8 ila 12 derece, Diğer bölgelerde ise 4 ila 8 derece artış olacağı tahmin edilmektedir.

Bazı illerimizde 40 derecenin üzerine çıkacak sıcaklıklar nedeniyle özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız ve yaşlılarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ila 16.00 saatleri arasında daha dikkatli ve tedbirli olmalarını, ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün, yetkili kurumların uyarılarını dikkate almalarını ve akciğerlerimiz olan ormanlarımız konusunda çok dikkatli olmalarını istirham ediyorum."

Meteoroloji: Hakkari, Van ve Artvin`de yerel sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre, bugün yurt genelinde hava sıcaklıkları 2-4 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.  

Doğu Anadolu`nun kuzeydoğusu ile Hakkari çevrelerinin, Van`ın doğu kesimlerinin ve Artvin`in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Ankara`da sıcaklık mevsim normallerinin 10-12 derece üstünde 

Öte yandan, Ankara Valiliği de sosyal medya hesabından uyarıda bulundu. Valilik, Ankara`da hava sıcaklıklarının bugünden itibaren artarak çarşamba, perşembe ve cuma günleri kent genelinde mevsim normallerinin 8-12 derece üzerinde seyredeceğini, özellikle kronik rahatsızlığı olanların, yaşlıların ve çocukların 11.00-16.00 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları uyarısı yapıldı. 

Meteorolojik verilere göre, Ankara`da bugün en yüksek hava sıcaklığı 34, en düşük 17; İstanbul`da en yüksek 32, en düşük 22 , İzmir`de en yüksek 38, en düşük 23 derece olacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA