19 Eylül 2026 Cumartesi

19:30   ALI BOLTAÇ: ’GAZILERIMIZ GELECEĞE BıRAKACAĞıMıZ EN KıYMETLI MIRASTıR’   18:39   BAŞKAN BEŞIKCI’DEN GAZILER GÜNÜ MESAJı: EMANETLERINIZE SAHIP ÇıKACAĞıZ!   18:25   MERSIN’DE DEV GENÇLIK VE TEKNOLOJI HAMLESI: MEÜ TTO VE BÜYÜKŞEHIR GÜÇLERINI BIRLEŞTIRDI!   18:18   AILELERIN YENI YAŞAM ALANı OLDU: TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN PARK HAMLESI   18:10   ERDEMLI MEYDANı ADETA YıKıLDı! SINAN AKÇıL KONSERINDE UNUTULMAZ GECE   17:53   DENIZ ESNAFıNDA ALARM: ’SEZON HAREKETLI, KASAMıZ SESSIZ!’   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NA ÖZEL ETKINLIKLER: SPOR VE GÜVENLI ULAŞıM BIR ARADA   08:28   RESMI GAZETE’DE KAPSAMLı ATAMA KARARNAMESI! EMNIYET’TE BÜYÜK DEĞIŞIM: 39 İLIN MÜDÜRÜ DEĞIŞTI   07:49   DOLMABAHÇE’DE TARIHI GECE! BEŞIKTAŞ MARSILYA’Yı SILIP SÜPÜRDÜ: 4 GOLLE MUHTEŞEM BAŞLANGıÇ!   21:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICILERE DEV DESTEK: KÜÇÜKBAŞ HAYVAN, YEM, ZEYTIN MAKINESI VE BALıKÇıLıK EKIPMANLARı DAĞıTıLDı   20:18   MERSIN BALYANLıLAR DERNEĞINDEN ÖNEMLI KONUKLARA EV SAHIPLIĞI   18:22   YENI PARTI TOROSLAR İLÇE BAŞKANLıĞıNA GENEL MERKEZ KADıN MECLISINDEN ZIYARET   17:10   BALYANLıLAR DERNEĞINDEN YENI PARTI TOROSLAR İLÇE BAŞKANLıĞıNA ZIYARET   10:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇOCUKLARA ÜCRETSIZ YAPAY ZEKÂ VE KODLAMA EĞITIMI   10:42   MERSIN EĞITIMINDE YENI DÖNEM ŞIFRELERI: LGS VE YKS BAŞARıSıNDAN OKUL TERKIYLE MÜCADELEYE DEV STRATEJI!   10:40   TOROSLAR’DA ÇIFTLERE BÜYÜK MÜJDE! EVLILIK İŞLEMLERINDE YENI DÖNEM BAŞLADı   10:30   HAVA DURUMU SIL BAŞTAN DEĞIŞIYOR: SıCAKLıKLAR DÜŞÜYOR, FıRTıNA VE SAĞANAK AKDENIZ ILE EGE’YI VURACAK!   08:47    MERSINLILERE MÜJDEYI VAHAP SEÇER VERDI: ’ÇOK YAKıN TARIHTE RAYLı SISTEMLE TANıŞACAĞıZ!’   08:33   TABELALAR ÇÖKTÜ, FIYATLAR 100 TL’YI AŞTı! AKARYAKıTTA TARIHI ZAM SONRASı AKARYAKıT İSTASYONLARıNDA TABELA ŞOKU   16:45   BAŞKAN SARı’YA “YıLıN AHI BABASı” ÖDÜLÜ  
 
     
   

Esenyurt Belediye Başkanı Özer: “Bu sene bitmeden 15 kreşin daha temelini atıyoruz”


Esenyurt Belediyesi, bünyesindeki kreşlerde eğitim alan minikler için mezuniyet töreni düzenledi. Törende öğrencileri yalnız bırakmayan Başkan Ahmet Özer, “Bu sene bitmeden 15 kreşin daha temelini atıyoruz. Bu halk bunu hak ediyor. Çünkü kendi çocuklarına sahip çıkmayan bir ülkenin geleceği olamaz” dedi.

 

Tarih : 10 Temmuz 2024 Çarşamba 10:03   Okunma : 948

(İSTANBUL) - Esenyurt Belediyesi, bünyesindeki kreşlerde eğitim alan minikler için mezuniyet töreni düzenledi. Törende öğrencileri yalnız bırakmayan Başkan Ahmet Özer, “Bu sene bitmeden 15 kreşin daha temelini atıyoruz. Bu halk bunu hak ediyor. Çünkü kendi çocuklarına sahip çıkmayan bir ülkenin geleceği olamaz” dedi.

Esenyurt Belediyesi`nin kreşlerinde eğitim alan öğrenciler düzenlenen törenle mezun oldu. Miniklerin mezuniyet heyecanına Başkan Özer de ortak oldu. Esenyurt Eski Belediye bahçesinde düzenlenen törende Başkan Özer, şunları dile getirdi:

“Sistem çocuklarımızı altmış kişilik sınıflarda okumaya mahkum ediyor”

“Bu sene bitmeden on beş kreşin daha temelini atıyoruz. Bu halk bunu hak ediyor. Çünkü kendi çocuklarına sahip çıkmayan bir ülkenin geleceği olamaz. Geleceği iyi yaşamak istiyorsak çocuklarımızı iyi yetiştirmemiz lazım. Bir çocuğun ilk mimarı olan annelere en kıymetli, en değerli varlığınız nedir diye sorarsanız, alacağınız cevap ‘Çocuklarım` olur. O nedenle her birimiz çocuklarımızın üzerine titreriz. Fakat burada sistemden kaynaklanan bir sıkıntı var. Aileler çocuklarına bu kadar değer verirken sistem çocuklarımızı altmış kişilik sınıflarda okumaya mahkum ediyor. Çocukları altmış kişilik sınıflarda okumaya mahkum etmek; o çocukların kapasitelerinin üçte ikisini heba etmek demektir. Bu sadece o çocuklara değil, ülkenin geleceğine de haksızlıktır. İşte burada sosyal devletin eksikliğini görüyoruz. Bu eksikliği birilerinin gidermesi gerekiyor. Belediyeler, yerel yönetimler sosyal belediyecilik yoluyla bunu yapabilirler. Bu anlamda yaptığımız hizmetlerden biri de çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmaktır, onlara eğitime ilk adımı atacakları kreşler açmaktır. Bu sene bitmeden on beş kreşin daha temelini atıyoruz. Bu halk bunu hak ediyor.

“Daha iyi çocuklar yetiştirebilmek için kendimizi yetiştirmeliyiz”

Bizim görevimiz topluma iyi insan yetiştirmektir. Bu görev en başta da annelere düşüyor çünkü çocuğun ilk mimarı annedir. Onun için bizim anneleri de yetiştirmemiz lazım. Kültür merkezlerimizde annelere de bu anlamda bir takım eğitimler, kurslar veriyoruz. Daha iyi çocuklar yetiştirebilmek için kendimizi yetiştirmeliyiz. Bu dünya bize babalarımızdan miras değil çocuklarımızdan emanettir. Bizim en önemli görevlerimizden biri de bu emanete ihanet etmeden sahip çıkmaktır. Hep birlikte çocuklarımıza güzel, yaşanabilir bir dünya bırakalım.”



 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA